Top Filme Muzicale 2020

Top Filme Muzicale 2020

Anul 2020 a adus o multime de filme interesante in randul fanilor genului muzical, de la remasterizari ale unor filme din anii ’90 si 2000 la continuari si adaptari surprinzatoare. Pentru iubitorii de muzica si dans, 2020 a fost un an plin de tonuri memorabile si performante explozive. Acest articol va va prezenta un top cu cele mai bune filme muzicale din 2020.

Hamilton

Hamilton este unul dintre cele mai anticipate si apreciate filme muzicale ale anului 2020. Acesta este o inregistrare a productiei originale de pe Broadway, cu Lin-Manuel Miranda in rolul principal al lui Alexander Hamilton, o figura politica importanta a Americii. Filmul combina muzica rap, hip-hop si R&B pentru a spune povestea fondarii Statelor Unite.

The Prom

The Prom este o adaptare a unuia dintre cele mai populare spectacole de pe Broadway. Avand in rolurile principale nume grele precum Meryl Streep, James Corden si Nicole Kidman, filmul urmareste povestea a patru actori cazuti in dizgratie care incearca sa ajute o liceeana sa isi duca prietena la balul de absolvire, intr-un oras conservator.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga este o comedie muzicala cu Will Ferrell si Rachel McAdams in rolurile principale, care interpreteaza doi muzicieni islandezi care isi urmeaza visul de a reprezenta tara lor la concursul muzical Eurovision.

Clouds

Clouds este un film emotionant si inspirational bazat pe viata lui Zach Sobiech, un adolescent care a fost diagnosticat cu cancer si s-a hotarat sa-si urmeze pasiunea pentru muzica. Filmul urmareste povestea lui Zach si a familiei sale in timp ce se lupta cu boala.

The High Note

The High Note este o drama muzicala cu Dakota Johnson si Tracee Ellis Ross in rolurile principale. Filmul urmareste povestea unei asistente personale care isi doreste sa devina producatoare muzicala si a unei cantarete faimoase care se straduieste sa-si mentina relevanta in industria muzicala.

Trolls World Tour

Trolls World Tour este o animatie muzicala si continuarea filmului Trolls din 2016. Protagonistii, Poppy si Branch, descopera ca exista si alte triburi de troli care canta muzica diferita (rock, country, techno etc.). Ei trebuie sa impiedice regina rock sa cucereasca toate triburile de troli si sa distruga diversitatea muzicala.

Valley Girl

Valley Girl este o comedie muzicala si o adaptare moderna a filmului omonim din 1983. Filmul urmareste povestea lui Julie, o fata din Los Angeles din anii ’80, care se indragosteste de un muzician de rock.

I Still Believe

I Still Believe este o drama muzicala bazata pe viata cantaretului de muzica crestina Jeremy Camp. In rolurile principale ii regasim pe KJ Apa si Britt Robertson, care interpreteaza un cuplu care se lupta cu diagnosticul de cancer al fetei si cu credinta lor in Dumnezeu si in puterea iubirii.

David Byrne’s American Utopia

David Byrne’s American Utopia este un documentar muzical si o inregistrare a spectacolului omonim de pe Broadway al muzicianului si compozitorului David Byrne, cunoscut ca membru fondator al trupei Talking Heads. Spectacolul combina muzica, dansul si nararea pentru a explora teme precum politica, cultura si conectarea umana.

Ma Rainey’s Black Bottom

Ma Rainey’s Black Bottom este un film muzical care urmareste povestea unei zile obisnuite in viata marelui cantaret de blues, Ma Rainey (interpretata de Viola Davis) si a muzicienilor ei. Filmul aduce in atentia publicului problemele delicate legate de rasa, arta si cultura in societatea americana a anilor ’20.

2020 a fost un an plin de filme muzicale de o calitate exceptionala si cu teme diverse. Fie ca e vorba de adaptari ale unor spectacole de pe Broadway, comedii, drame emotionante sau biografii ale unor figuri istorice, anul 2020 a oferit iubitorilor de filme muzicale o selectie impresionanta de la care sa aleaga.