Top Filme Istorice 2011

Top Filme Istorice 2011

2011 a fost un an minunat pentru iubitorii de filme istorice. Caharul, convingerea si emotia au fost la ordinea zilei in filmele acestui an. Asadar, fara alte introductii, sa trecem la enumerarea celor mai bune filme istorice din 2011.

War Horse

War Horse, regizat de Steven Spielberg, este un film emotionant care urmareste povestea unui cal de razboi de-a lungul Primului Razboi Mondial. Un tanar fermier, Albert, isi antreneaza calul sa participe in razboi si formeaza o legatura puternica cu el.

Filmul prezinta grozaviile razboiului si efectul devastator pe care il are asupra oamenilor si animalelor implicate. Calul Joey este un simbol al sperantei si al vietii in mijlocul atator tragedii umane. Interpretarile impresionante si cadrele filmice spectaculoase fac din War Horse o capodopera ce nu trebuie ratata.

 • Regia: Steven Spielberg
 • Actori: Jeremy Irvine, Emily Watson, David Thewlis

Coriolan

Shakespeare isi face simtita prezenta puternic in adaptarea lui Ralph Fiennes a piesei Coriolan. Filmul ne-o prezinta pe tragedia unui mare erou de razboi care, in ciuda meritelor sale, nu pare sa fie apreciat de propriul sau popor.

Transpunerea unui text shakespearian intr-un context modern constituie marea reusita a filmului. Brutalitatea scenei de razboi si tensiunile politice de la Roma confera acestui film o claritate foarte bine primita de fani. Desigur, performances uluitoare de la actori precum Ralph Fiennes si Vanessa Redgrave intregesc opera.

 • Regia: Ralph Fiennes
 • Actori: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Brian Cox

J. Edgar

Pe baza vietii lui J. Edgar Hoover, directorul de lunga durata al FBI, filmul J.Edgar este un studiu de personaj complex asupra unuia dintre cei mai controversati si influenti oameni din istoria SUA. Clint Eastwood il portretizeaza cu o atentie minutioasa la detaliile biografice ale personalitatii sale.

Leonardo DiCaprio ne ofera, de asemenea, o performanta impresionanta in rolul lui Hoover, rezultand un personaj care nu poate fi explicit clasificat in randul eroilor sau al ticalosilor. Filmul este intunecat, intensiv si complex, dar un punct forte major se afla in calitatea insufletirii personajului central.

 • Regia: Clint Eastwood
 • Actori: Leonardo DiCaprio, Armie Hammer, Naomi Watts

The Iron Lady

Un alt film apreciat, The Iron Lady ofera o imagine fascinanta asupra vietii politice a Primei Ministre britanice controversate, Margaret Thatcher. Meryl Streep, intr-o interpretare ireprosabila, captiveaza esenta personalitatii lui Thatcher si aduce un tribut sincer acestei figuri istorice.

Pe langa povestea bine scrisa, filmul isi aloca un timp generos si anumitor subiecte punctuale, precum feminismul si relatiile umane. In ansamblu, The Iron Lady este un studiu captivant si relevant al uneia dintre cele mai influente figuri ale statului britanic.

 • Regia: Phyllida Lloyd
 • Actori: Meryl Streep, Jim Broadbent, Richard E. Grant

The Conquest

Filmul francez The Conquest ne prezinta ascensiunea la putere si in cele din urma, castigarea alegerilor prezidentiale in Franta a lui Nicolas Sarkozy. Prin intermediul actorului Denis Podalydes, se realizeaza o reprezentare a fostului presedinte intr-un mod amanuntit si plin de culoare.

Pune in lumina si unele slabiciuni si prejudecati politice ale lui Sarkozy, facandu-i pe unii sa se intrebe daca filmul a fost menit sa fie o critica sau un tribut. Cu toate acestea, The Conquest este un film istoric fascinant care ofera o privire de ansamblu instructiva in lumea politicii franceze.

 • Regia: Xavier Durringer
 • Actori: Denis Podalydes, Florence Pernel, Bernard Le Coq

La Revolution Francaise

La sfarsitul listei noastre de top filme istorice din 2011 se afla La Revolution Francaise. Este un film epic ce acopera perioada Revolutiei Franceze, de la sfarsitul decadelor de domnie ale Ludovic al XVI-lea, pana la guvernarea lui Napoleon.

Productie grandioasa si slaba in acelasi timp, filmul isi asuma riscul indraznet de a reprezenta o perioada a istoriei franceze a carei complexitate a starnit multe controverse. Cu toate acestea, La Revolution Francaise face o treaba excelenta in a-i mentine atentia spectatorului.

 • Regia: Jean-Daniel Verhaeghe
 • Actori: Eric Ruf, Laurent Lucas, Francois Cluzet

Acestea au fost cele mai bune filme istorice din 2011. Cu siguranta n-am epuizat toate ecranizarile de gen din acel an, insa speram ca filmele prezentate aici v-au trezit interesul si va vor captiva atentia.