Top Filme Dramă 2022

Top Filme Drama 2022

En top 2022 drama filmes, ezek a filmdrama tundokolnek a vasznon. A’ karakterek es tortenetek eletre kelnek, hogy ateljuk veluk a’eletuk dramait. Ebben a cikkben a’10 legerosebb, erzelemgel toltott es megragado filmre epitunk, amelyeket 2021-ban es 2021-ben lathatunk. Ezen filmek minden dramainak es filmesnek kotelezo darabja!

1. Dune (2021)

Dune is an epic science-fiction drama that captures the grandeur, brutality and emotion of Frank Herbert’s original novel. In a distant future, Paul Atreides, son of the noble Duke Leto, leads an influential House on the planet Arrakis. As he comes of age and learns to harness his powers, he must stand up to corrupt forces in this war-torn world.

2. Coda (2021)

Coda rendhagyo tortenet egy csaladrol, ahol a szulok es a testver siketek, az egyetlen hallo tagja a csaladnak az ifjusagi lany, aki megprobal zongoraval kiserni eneket tanulni. A film eroteljes dramat tar fel, amely az identitas, az onazonossag es a csaladi szeretet kerdeseivel foglalkozik.

3. Swan Song (2021)

In the near future, terminally ill Cameron Turner faces a tough decision in Swan Song: to die in peace or to undergo a radical medical procedure to transfer his consciousness to a new body. A powerful drama about life, love, and identity, the movie raises important questions about the ethics and consequences of pursuing eternal life.

4. A Journal for Jordan (2021)

Egy valosagos torteneten alapulo szerelmi es csaladi drama, A Journal for Jordan , amely kozponti uzenete a szeretet es az orokseg ereje. A fiatal katona, Charles Monroe King elokeszit egy naplot ujszulott fianak, Jordannak, amelyben megosztja eletenek tortenetet es ertekeit. Idovel Jordan, immar felnott ferfiva valik, felismeri az apjatol kapott ertekek jelentoseget. A film nagyszeru valasztas mindazok szamara, akik a csalad, a szeretet es az orokseg fontossagat keresik.

5. Cruella (2021)

Ahelyett, hogy egyszeruen a klasszikus Disney-mese, Cruella egy melyebb es magaval ragadobb tortenetet mesel el Cruella de Vilrol es eredeterol. A film a fiatal divattervezot, Estellat koveti, aki szornyu multjaval nez szembe, es a vilag elleneben vivodik. A karakter dramai jellemfejlodese es a tortenet meseszeru erzesvilaga bizonyosan le fogja nyugozni a nezoket.

6. The French Dispatch (2021)

Wes Anderson legujabb alkotasa, The French Dispatch, az ujsagiras vilagaba kalauzolja el a nezoket, amikor az amerikai nagykovet altal alapitott ujsag szerkesztoi irjak es publikaljak utolso szamukat. A’film kepes atvinni nezoit olyan kulonfele dramai tortenetekbe, amelyek egyszerre letaglozoak es megragadoak. A’film kozponti tortenelmi esemenyei soran a’film kozvetiti az ellenallas, az alkotoi intimitas es a muveszi lelemenyesseg uzeneteit.

7. Old (2021)

M. Night Shyamalan masodik filmjeben, Old, egy eldugott tropusi strandon egy csoport vakaciozo hirtelen es osszeomlo idoben kezd el oregedni, ami napok alatt evekke valik. A film figyelmeztet a mulando idore es a rovidke elethez, amit a szereplok kenytelenek eltolteni, amig nem kesoul felfedezik a titkos oregedesek kozotti szovetseget.

8. Spencer

Kristcsi Stewart alakitja Diana hercegnot a Spencer dramaban, amely azt a hetveget mutatja be, amikor Diana ugy dont, hogy veget kivan vetni hazassagaval Sirki Csarolay hercegno. A’film kozeppontjaban a nyomas, a ketely es a szemelyes valsag all, amelyteliana hercegbe kuzd, amelyben onallo es erotarto eletenek kezdetet jelenti.

9. House of Gucci (2021)

A’Gucci dinasztik foldonkivuli tortenetet meseli el Ridley Scott rendezo, House of Gucci, amely atfogo karakterkolonizaciot es dramat tartalmaz. A film Patrizia Reggiani es Maurizio Gucci hazassaganak es annak tragikus vegkimenetelenek feltarasarol szol, ami nagyszeru bemutatoja annak, mint a hatalom, a szerelem es a csalad lehetove tesz.

10. A Hero (2021)

A Hero egy irani pszichologiai film, amely Rahim nevu ferfi tortenetet meseli el, aki szeecenes savba jut. A filmet Asghar Farhadi rendezte, aki korabban is hala tobb dijazott filmert, peldaul az „Egy elretteti a szettagolast” , es az de his_ valtozat”. A’film kozponti tortenelmi konfliktusa azt mutatja be, hogy milyen problemakat vet fel a tulzott felelmek, mig az emberek elveszi elracban is lehet, hogy a vall szezen masok akaratanak megrenditese erdekeben.

Ebben a cikkben a 10 legjobb filmdrama tetelet gyujtottuk ossze, amelyeket 2021-ban es 2022-ben lathatunk. A cikkben talalhato filmek szeles skalan mozognak, a nagyszabasu sci-fi es tortenelmi dramaktol kezdve egeszen a remekul strukturalt csaladi dramakig es az erdekfeszito szemelyes tortenetekig. Ez az aktualis lista idealis valasztas mindenkinek, aki szereti a filmdrama es a melyrehato karakterfejlodes erdekessegevel egyutt elvezni az egyeb leirasu oromoket, a moziban vagy otthon a kepernyon.