Top Filme Documentare 2018

Top Filme Documentare 2018

Daca sunteti pasionati de filme documentare, dar nu stiti ce sa vizionati, va prezentam in acest articol un top cu cele mai interesante si captivante documentare aparute in anul 2018. Aceasta lista include documentare din diverse domenii, precum si productii controversate care au creat valuri in industria cinematografica. Pregateste-te sa descoperi o lume fascinanta prin intermediul acestor filme-document!

Filme documentare despre personalitati marcante

  1. Won’t You Be My Neighbor?

Acest film documenteaza viata si cariera lui Fred Rogers, cel care a creat si gazduit pret de trei decenii emisiunea pentru copii „Mister Rogers’ Neighborhood”. Documentarul prezinta atat evolutia show-ului, cat si impactul pe care l-a avut asupra generatiilor de copii.

  1. Maria by Callas

In acest documentar, viata legendarului soprana Maria Callas este prezentata prin intermediul a numeroase inregistrari audio si video, interviuri si articole de presa. Descoperiti povestea emotionanta si parcursul artistic al uneia dintre cele mai importante figuri din lumea muzicii clasice.

  1. RGB

RGB exploreaza cariera si viata personala a celebrei judecatoare a Curtii Supreme a SUA, Ruth Bader Ginsburg. Cunoscuta pentru avocatura ei in favoarea egalitatii de gen, Ginsburg a devenit un simbol cultural si un model de urmat pentru multe femei.

Documentare de investigatie

  1. Three Identical Strangers

Acest documentar prezinta povestea neobisnuita a trei frati gemeni, care au fost separati la nastere si adoptati de familii diferite. Prin intalnirea lor intamplatoare, cei trei descopera adevarul socant din spatele separarii lor.

  1. Dark Money

Dark Money urmareste influenta banilor negri in politica, cu focus pe statul american Montana si lupta acestuia pentru a-si mentine legile electorale transparente. Filmul dezvaluie modul in care un grup bipartizan de politicieni si avocati se confrunta cu corporatii si interese obscure care doresc sa controleze sistemul politic.

Documentare despre natura si mediul inconjurator

  1. Free Solo

Free Solo este un documentar emotionant care urmareste aventurile lui Alex Honnold, un alpinist renumit pentru escaladarile sale fara franghie de siguranta. Filmul prezinta pregatirea lui pentru cea mai dificila si periculoasa ascensiune pe parcursul vietii sale: celebra stanca El Capitan din Yosemite National Park.

  1. Blue Planet II

Produs de BBC, Blue Planet II este o continuare a seriei originale, prezentand o explorare in profunzime a minunilor si frumusetilor oceanelor noastre. De la recifurile de corali sclipitoare pana la adancurile oceanului, acest documentar ne ofera o perspectiva rara asupra complexitatii si diversitatii lumii subacvatice.

Alte documentare de notat

  1. Minding the Gap

Minding the Gap prezinta povestea a trei tineri prieteni care si-au gasit refugiul in lumea skateboard-ului in fata dificultatilor din viata lor tumultuoasa. Documentarul este o examinare profunda a prieteniei, maturizarii si impactului asupra vietii adulte.

  1. Shirkers

In Shirkers, regizoarea Sandi Tan investigheaza disparitia misterioasa a filmului sau independent realizat in adolescenta, precum si a mentorului sau enigmatic. Acest documentar este un studiu fascinant al obsesiei, tradarii si dedicatiei in lumea cinematografica.

  1. Hal

Acest documentar ofera o retrospectiva a vietii si carierei lui Hal Ashby, unul dintre cei mai talentati regizori din anii ’70. Descoperiti stilul sau de regie unic si influenta pe care a avut-o in creatiile sale, precum „Harold si Maude” si „Intoarcerea insanatosi”.

Fie ca sunteti interesati de povesti emotionante, investigatii profunde sau explorari naturale, aceste filme documentare de top din 2018 cu siguranta va vor oferi nopti memorabile de cinema.