Top Filme Biografice 2021

Top Filme Biografice 2021

2021 a adus multa emotie si inspiratie prin intermediul filmelor biografice lansate. De la biografiile muzicienilor legendari la figurile politice, ecranizarile acestor povesti de viata au incantat publicul din intreaga lume. Fara a mai prelungi introducerea, sa aruncam o privire asupra celor mai bune filme biografice lansate in anul 2021.

King Richard

Regizor: Reinaldo Marcus Green

Fascinantul film biografic il prezinta pe Will Smith in rolul lui Richard Williams, tatal si antrenorul tenismenelor de succes venite din America, Venus si Serena Williams. Filmul prezinta eforturile lui Richard de a oferi fiicelor sale o sansa la o cariera in tenis, in ciuda conditiilor dificile si a prejudecatilor cu care se confrunta in America anilor ’90.

Respect

Regizor: Liesl Tommy

Un film emotionant despre viata si cariera legendarei artiste Aretha Franklin, avand-o in prim-plan pe talentata actrita si cantareata Jennifer Hudson. Filmul urmareste ascensiunea Arethei pe scena muzicala, dar si luptele pe care le-a dus in plan personal. Interpretarea lui Hudson arata puterea si vointa din spatele „Reginei muzicii soul”.

House of Gucci

Regizor: Ridley Scott

House of Gucci este un film inspirat din evenimentele reale care au condus la asasinarea lui Maurizio Gucci, interpretat de Adam Driver. Lady Gaga o interpreteaza pe sotia lui, Patrizia Reggiani, intr-o poveste care dezvaluie ambitia, tradarile si laconismul in spatele uneia dintre cele mai faimoase familii din industria modei.

The United States vs. Billie Holiday

Regizor: Lee Daniels

In acest film biografic, Andra Day o interpreteaza pe legendara cantareata Billie Holiday, care a ajuns sa fie vizata de guvernul SUA datorita activismului sau printr-un cantec care a inspirat miscarea pentru drepturile civile ale afro-americanilor. Filmul scoate in evidenta lupta pentru libertatea de exprimare si drepturile egalitare ale persoanelor de culoare.

Spencer

Regizor: Pablo Larrain

Kristen Stewart surprinde prin interpretarea sa impresionanta a Printesei Diana in filmul Spencer. Povestea se concentreaza pe evenimentele din timpul Craciunului petrecut alaturi de familia regala britanica, o perioada tensionata, in care Diana a luat hotararea sa divorteze de Printul Charles. Privitorii pot vedea povestea emotionanta a unei femei neintelese si vulnerabile.

Piggy

Regizor: Carlota Pereda

Piggy este un film de drama spaniol care exploreaza viata unei adolescente supraponderale si lupta ei de acceptare in mediul ostil al liceului. Aceasta ecranizare ofera o imagine cruda asupra problemei hartuirii in randul adolescentilor si a presiunii de a se conforma standardelor de frumusete impuse de societate.

Cruella

Regizor: Craig Gillespie

Emma Stone intruchipeaza rolul fascinantei si nemiloasei Cruella de Vil in acest film de origine al unuia dintre cele mai emblematice personaje negative din lumea Disney. Povestea exploreaza trecutul contesei, de la debutul sau in lumea modei londoneze in anii ’70, pana la transformarea sa intr-un personaj diabolic si cu un simt al stilului inconfundabil.

The Electrical Life of Louis Wain

Regizor: Will Sharpe

Benedict Cumberbatch o interpreteaza pe Louis Wain, un artist britanic si pictor cunoscut pentru ilustratiile sale cu pisici antropomorfice. Filmul exploreaza viata si opera lui Wain, de la problemele sale de sanatate mentala, pana la relatiile cu familia si impactul pe care opera sa a avut-o asupra perceptiei culturale fata de pisici.

Belfast

Regizor: Kenneth Branagh

Belfast este un film-autobiografic al regizorului Kenneth Branagh, povestindu-si copilaria petrecuta in Irlanda de Nord in anii ’60, in timpul conflictelor violente din acea perioada. Un portret emotional si sincer al unei familii care a trait in vremuri tulburi si a ramas unita in ciuda adversitatilor.

The Eyes of Tammy Faye

Regizor: Michael Showalter

Pe Jessica Chastain o vedem in rolul Tammy Faye Bakker, o televangelista a anilor ’80 care a cazut in dizgratie datorita unui scandal financiar urias. Filmul exploreaza casatoria cu Jim Bakker incercata de tentatiile si excesele vietii, si transformarea Tammy Faye intr-un simbol al demagogiei si a coruptiei din televiziunea religioasa.