Nathaniel Hawthorne: Înțelegând temele morale și religioase prin biografia sa

Nathaniel Hawthorne: Intelegand temele morale si religioase prin biografia sa si viata sa

Nathaniel Hawthorne este unul dintre cei mai importanti autori americani din secolul al XIX-lea si a scris lucrari clasice precum „The Scarlet Letter” si „The House of Seven Gables”. Acesta a fost cunoscut pentru abordarea sa nonconformista cu privire la temele morale si religioase prin intermediul povestilor sale. Acest articol exploreaza temele sale morale si religioase, precum si elementele clasice din biografia sa si viata sa.

Educatia lui Nathaniel Hawthorne

Nathaniel Hawthorne s-a nascut la 4 iulie 1804 in Salem, Massachusetts. A absolvit scoala din Salem in 1821 si a urmat cursurile de la Bowdoin College, cu descrierea sa „predictie autoritara” despre el de catre profesorul sau, Hawthorne a strans respectul tuturor. Influentat de predecesorii sai americani si de literatura europeana, Hawthorne s-a dedicat sa scrie proza si nuvele sale coplesitoare si s-a indragostit de media romantismului american.

Operele lui Nathaniel Hawthorne

Nathaniel Hawthorne a scris o gama diversificata de lucrari care au abordat temele morale si religioase ale vietii sale. Cele mai cunoscute lucrari includ:

  • The Scarlet Letter (1850): Aceasta carte prezinta printr-o poveste o femeie indragostita de un preot care sufera consecintele condamnarii sale.

  • The House of Seven Gables (1851): Aceasta carte exploreaza temele de cadere si ispasire, precum si prezenta diavolului si a diabolicului in poveste.

  • The Marble faun (1860): Aceasta carte trateaza teme ale culpabilitatii si superstitiilor in cadrul conturilor sale despre doua persoane care se afla la marginea „cataclismului moral”.

Temele lui Nathaniel Hawthorne

Tinuta inregistrata de Hawthorne era neobisnuita pentru o societate care se afla sub presiunea „puritanismului”. Desi majoritatea scrierilor sale au fost de inteles „puritanice”, a incercat sa abordeze temele externe legate de razboaie, discriminare si unicitate, cum ar fi temele intuitiei si ale superstitiilor.

Hawthorne a explorat teme religioase si morale precum culpabilitatea, caderea si ispasirea, aducand in lumina o perspectiva realista si subtila a acestor subiecte.

In particular, Hawthorne a explorat tema puritanismului si a incercat sa submineze rigiditatea in modul in care el a fost adesea folosit. El a explorat materialul viselor si a adus povestirile sale intr-un nou mod de a contacta lumea zburatoare a religiei.

Mostenirea lui Nathaniel Hawthorne

Nathaniel Hawthorne a lasat in urma o mostenire indelungata si respectata in literatura americana si in lume. A facut din literatura sa o tema omeneasca si cutremuratoare, ceea ce il face relevant si la zi.

Seria operelor sale, care include „The Scarlet Letter” si „The House of Seven Gables”, se afla printre cele mai bine considerate si valoroase opere ale literaturii americane si a influentat generatii la randul lor de scriitori si anarhisti literari.

Aceste lucrari se afla pe intregul glob si continua sa inspire cititorii. S-a spus chiar ca cultura si elementele sale artistice sunt experimentate si simtite in moduri diferite de cititori si fani in cursul anilor.

Hawthorne a reusit sa scoata la iveala moralitatea si religiozitatea prin fictiunea sa si stilul sau inconfundabil. Mostenirea lui Nathaniel Hawthorne de a pune in dezbatere temele morale si religioase prin intermediul literaturii si al scrierilor sale va ramane intotdeauna una de dorit.