John Steinbeck: Despre viața și operele care au capturat esența Americii Rurale

John Steinbeck: Despre viata si operele care au capturat esenta Americii Rurale

John Steinbeck a fost un autor american de neuitat si a fost unul dintre cei mai cunoscuti autori americani ai anilor 1900. El a cules esenta vietii din Americile Rurale in multe dintre operele sale si nu a trebuit sa foloseasca niciodata cuvintele „fictiune” sau „non-fictiune” cand a descris viata simpla din marile lanuri de grau.

Povestiri bazate pe realitate

In majoritatea cazurilor sale Steinbeck a luat teme reale si le-a explorat potrivit propriilor sale opinii. El a spus: „Dupa cum stim, oamenii propaga aproape intotdeauna minciuni despre ei insisi. Frica de viitor, de necunoscut, de potential ii impinge pe inclinarea naturala de a minti. Aceasta se numeste superstitie. „

Steinbeck a folosit aceasta abordare in scrierile sale ca punerea pentru a scrie despre oameni, oameni obisnui din America rurala. Acest lucru se schimba radical fata de majoritatea scriitorilor

Omagiu la celebrul autor

John Steinbeck a fost premiat cu Premiul Pulitzer si multi altii. El a primit si Premiul Nobel pentru Literatura in 1962. A lasat in urma multe carti memorabile, iar numarul acestora depaseste zece. Printre cele mai cunoscute se numara:

  1. Cel mai iubit caine din lume
  2. Aprinderea incearca
  3. Grapes of Wrath
  4. Luna de otel
  5. Frunze de Limon

John Steinbeck a ramas cunoscut pentru faptul ca, prin scrierile sale, a capturat esenta Americii Sale si a servit drept oglinda pentru salbaticie si munca in nevoile oamenilor umili. Pe langa asta, a capturat sentimentele si gandurile dureroase ce se ascund in spatele abilitatii de a face fata precum si aproapele imposibil de frangeri spiritului.

Stil de scriere

Odata ce tema unei carti a fost stabilita, spunea Steinbeck:” Eu sablon.” Scrisul lui Steinbeck este suspect de simplu si discursiv. Simplitatea lui nu inseamna in nici un caz inferioritate, ci este, de fapt, un instrument important si inteligent in mana autorului. Este capacitatea lui de a folosi cuvintele tale in modul cel mai simplu, fara a pierde farmecul si semnificatia sensului cuvintelor sale care a facut capodopera lui.

Citari celebre si citate

„Visele se implinesc uneori cu un efect de revelatie aproape religios. Si lumea devine dintr-o data, curata si armonioasa. Si aceasta pentru toata lumea, nu un select pentru cei norocosi. ”

„In viata, curajul conteaza foarte mult. Sa fim curajosi ne face mai curajoase. ”

„Stiti, oamenii au dus o lupta toata istoria este lupta dintre putere si mase. Intotdeauna puterea incearca sa-si subjuge masele. ”

Impactul si introducerea Culturii Pop

Operele lui Steinbeck au inspirat si au constituit punctul de plecare in numeroase produse culturale populare.

Printre produsele de cultura pop care s-au inspirat din creatia lui Steinbeck se numara:

  • „Grapes of Wrath”, un desen animat de 20 de minute
  • Flick „In Depression-Era California, Grapes of Wrath este un western bazat pe romanul lui John Steinbeck
  • Un superb film TV din 2018 produs de BBC si NBC bazat pe fictiunea lui Steinbeck
  • Adaptarea lui Tom Joad a lui Bruce Springsteen
  • Muzica foarte cunoscuta si intitulata „I Will Follow You Into The Dark”

Creatia lui Steinbeck constituie mai degraba o baza pentru valorile pe care admiratorii sai le-ar putea considera adevarate.

Scrisori despre devotamentul pentru scris

Se pare ca Steinbeck nu era prea entuziasmat de talentul lui de a scrie. El a ajuns sa scrie poezii mai intai.

Intr-o scrisoare catre prietenul sau de la liceu, Steinbeck si-a exprimat devotamentul pentru scris. Scrisoarea spunea:

„Jaime, am acceptat deja ca voi fi un scriitor si ca voi petrece restul vietii mele traind viata unui scriitor si ca voi fi multumit. Scrisul pentru mine nu va fi o sarcina, ci un privilegiu … „

In scrisorile sale, Steinbeck a vorbit despre demnitate si priceperea care a venit din angajamentul sau fata de scris si cartile lui.