Edgar Allan Poe: Explorând viața și operele maestrului suspansului și horror-ului

Edgar Allan Poe: Explorand viata si operele maestrului suspansului si horror-ului

Edgar Allan Poe este recunoscut si pretuit ca fiind unul dintre cei mai mari scriitori americani. Nascut la 19 ianuarie 1809, in Boston, a fost una dintre cele mai mari influente ale literaturii de genul groazei, suspense-ului si horrorului. Poe a fost si este un scriitor studiat si admirat in intreaga lume. Din momentul sau de nastere, pana astazi, poate fi un subiect excelent de studiu si asa cum se mentioneaza in revista The American Scholar, Poe «reprezinta o notorietate culturala care se reflecta in mare masura in modul in care americanii isi inteleg si isi vorbesc despre ei insisi».

Curiozitati despre viata lui Edgar Allan Poe

Scriitorul a trait o viata plina de tristete si de lupte financiare. Unele dintre curiozitatile sale:

  1. Poe a fost abandonat de mama lui la varsta de sase ani si orfan de tata
  2. Poe a renuntat la inceputul vietii sale militare si a fost obligat sa paraseasca armata peste o perioada de opt luni
  3. Poe a renuntat la poezie si nu a devenit celebre pana in 1845
  4. Poe s-a casatorit cu Virginia Clemm, o verisoara a mamei sale vitrege, cand ea avea optsprezece ani si el, doar 27

Opere celebre si influente ale opera lui Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe este faimos pentru scrierile lui misterioase si lumea sa imaginativa, care au fost inspirate de experientele sale personale si tragice. Unele dintre cele mai cunoscut scrieri ale sale includ:

  1. Povestirile sale groaznice cum ar fi The Cask of Amontillado, The Tell-Tale Heart si numeroase alte scrieri care se ocupa de sentimentul lui Poe fata de moarte si de renuntarea la trainica intoleranta a locuitorilor din orasele sale.

  2. Rautatile sale cum ar fi The Imp of the Perverse si The Masque of the Red Death, care s-a inspirat din elemente de fantezie si magie si reflecta profunditatea temelor lui Poe.

  3. Visele sale beloved_ cum ar fi The Narrative of Arthur Gordon Pym si Hop-Frog and The Gold-Bug, care se ocupa despre aventuri si vise.

  4. Poezia sa, cum ar fi The Raven, poezia care l-a facut de nerecunoscut.

Cariera lui Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe a primit numeroase premii pentru lucrarile sale, cum ar fi pretul literar Baudelaire. Acesta a castigat de asemenea renume si faima in lumea literara americana. Poe a publicat reviste si a redactat lucrari, cum ar fi The Broadway Journal si `The Raven_, Tamerlane and Other Poems si The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket, care l-au consacrat ca unul dintre cei mai mari scriitori americani.

Edgar Allan Poe si mostenirea sa literara

Poe a investigat intunericul intr-o mod exceptional iar acest lucru se vede practic in lucrarile sale. Fiecare lucrare l-a scos pe Poe in evidenta si au captivat oameni din toate medii culturale si de varsta. Poe a murit in urma unei boli netratate, dar mostenirea lui ramane precum un amestec de frumos, mister si umor, ceea ce l-a facut pe Poe sa devina o figura centrala a literaturii horror-ului si suspansului.

Poe a lasat mii de pagini de scrieri, poeme unice, chiar si in revista The American Scholar se spune despre Poe ca a fost „un mare poet, un pasional indragostit si o influenta covarsitoare asupra si imortalizata in cultura americana”. Analizand influentele culturale ale lui Poe poate fi un punct de inceput bun pentru cei care vor sa inteleaga mai bine operele lui Poe si influenta lui asupra modei culturale actuale.

Edgar Allan Poe poate fi considerat unul dintre cei mai mari scriitori americani. Legata strans de trista sa viata, opera sa se invarte in jurul temelor precum moartea si rautatea. Poe a castigat numeroase premii literare, el a difuzat reviste si si-a scris opere de neatins.