Miguel de Cervantes: Cum viața și operele sale au definit literatura spaniolă

Miguel de Cervantes: Cum viata si operele sale au definit literatura spaniola

Despre Miguel de Cervantes

Miguel de Cervantes Saavedra a fost un scriitor renumit care a trait in Spania in secolul al XVI-lea si a fost considerat unul dintre cei mai importanti scriitori spanioli. El a fost autorul romanului Don Quixote de la Mancha si al multor poezii si opere teatrale. El a fost de asemenea un soldat si navalis, prin care a servit Regatului de Aragon.

Viata lui Miguel de Cervantes

Miguel de Cervantes a fost nascut in Spania in 1547, un an important in istoria Spaniei, cand a avut loc Revolutia Comunelor si au fost semnate Tratatele de Tordesillas.

Miguel de Cervantes a mers la scoala si a studiat in primii ani ai vietii lui, insa in jurul anului 1569 a plecat in Italia pentru a se inrola in armata spatiala, in care s-a luptat impotriva Turcilor si a tuturor cotropitorilor straini care atacau Spania.

Dupa ce a fost ranit si a trait o scurta perioada de captivitate, Cervantes si-a revenit si a revenit in Spania. El a continuat sa serveasca in armata spatiala si a avut o cariera civila in serviciul Spaniei.

A trait in Spania pana la moarte, in 1616.

Opera lui Miguel de Cervantes

Miguel de Cervantes a fost un pionier al literaturii spaniole ce a scris numeroase romane si poezii. Cel mai cunoscut roman al lui este Don Quixote de la Mancha, care a fost publicat in 1605 si considerat a fi unul dintre cele mai importante carti in literatura spaniola.

Carte a lui Cervantes a fost una dintre primele carti care a folosit un stil mai liber si informativ, indepartandu-se de stilurile incorsetate de scriere folosite in Spania la acea vreme si schimband modul in care spaniolii il percepeau pe Cervantes si literatura sa.

Alte lucrari notabile ale lui Cervantes includ untamentele operilor sale teatrale, care se refera la istorii biblice, legende si povesti politice. Printre aceste opere se numara La Numbrilla de Virginio, Los Tratos de Argel si Numancia.

El a mai scris si operele autobiografice comedia „Exemplo de Virtud” si poemul viatii sale.

Cum a influentat opera lui Cervantes literatura spaniola?

Don Quixote de la Mancha a avut un impact profund asupra literaturii spaniole si a legat elemente clasice si moderne pentru a crea un nou stil de scriere.

In Don Quixote de la Mancha, se poate influenta folosirea comicei, parodiei si ironiei pentru a crea complexitate si profunzime in povesti, ca si cum ar fi subtil satirizand societatea spaniola in acea vreme. Aceasta forma a scrierii si-a castigat rapid rapid popularitatea in Spania si a devenit rapid stilul dominant al literaturii spaniole.

O alta influenta majora pe care a avut-o Cervantes se refera la spranceana indoita folosita in literatura sa. Prima data cand a fost folosit aceasta forma de scriere a fost in Don Quixote de la Mancha, in care naratorul aintentia sa creeze un sentiment de ambiguitate in scrieri prin adaugarea de informatii suplimentare si redundanta. Aceasta forma precoce de scriere suplimentara si ambiguitate a devenit rapid o parte importanta a literaturii spaniole si a influentat numeroase scrieri, din care facultatea a doua straturi literaturii spaniole a devenit cunoscuta si cunoscuta sub numele de Spania dubla.

Miguel de Cervantes a lasat o amprenta profunda asupra literaturii spaniole si a contribuit la schimbarea modul cum spaniolii vad literatura si cum aceasta poate fi scrisa si presata. Opera lui Don Quixote de la Mancha a fost considerata una dintre cele mai importante opere ale literaturii spaniole si a marcat inceputul folosirii elementelor mai libere de scriere si parodie precum si folosirea de cadran dublu in literatura pe care noi o vedem astazi.