Emily Brontë: Despre autoarea care a surprins esența goticului în literatură

Emily Bronte: De la viata ei si scrierile sale impactante in literatura

Emily Bronte a fost autoarea care a surprins perfect sensul stilului gotic in literatura cu scrierile sale intense, care captiva si initiaza discutii. Si-a impus contributia in lumea literaturii cu scrierile sale care sunt reluate inca si in prezent.

De la viata ei si copiii ei

Emily Bronte s-a nascut la data de 30 Iulie 1818,in Haworth si copilaria ei a fost alaturi de fratii si surorile sale: Charlotte, Branwell, Patrick si Anne Bronte. Si-a petrecut o mare parte din copilarie, alaturi de Charlotte si Anne, intr-un lume proprie creata in imaginar, in adancul naturii.

Contributia sa esentiala in literatura gotica

Scrierile ei au fost recunoscute pentru contributia esentiala pe care a adus-o literaturii, reliefand standardele melodramului prin sensibilitatea si finetea limbajului folosit. Romanul sau, Wuthering Heights a fost primit cu succes in lumea literaturii. Acest roman a surprins perfect sufletul goticului prin descrierile minunate si imagini pe care le creeaza.

Viata sa personala

In ciuda faptului ca studiile sale au fost limitate , ea a folosit cunostintele sale limitate si a creat cuvintul si descrierea senzoriala minunata in scrierile sale.

Viata ei in privata a fost trista, intrecuta in mod tragic de moarte, la varsta ​​de 31 de ani, de o boala despre care nu se stia nimic.

Opera sa

Emily Bronte a scris numeroase poeme intense si s-a facut cunoscuta in mod pozitiv prin romanul sau Wuthering Heights cu o tematica in sine; ea si-a pus amprenta pe aceasta carte prin descrierile puternice. De asemenea, a scris cartea: Gondal Poems si a lasat in urma poezii canatificate care evidentiaza talentul ei, care intrunesc o frumusete impecabila si pe care le putem regasi si in ziua de azi.

Recunoasterea globala a scrierilor sale

In timpurile lumii moderne, Emily Bronte ramane cunoscuta pentru scrierile sale surpinzatoare si poeziile sale care evidentiaza frumusetea, impreuna cu intensitatea vocii sale, care provin de la soaptele inimii.

Scrierile sale sunt citite in intreaga lume si se raporteaza la unii dintre cei mai influenti scriitori din zilele noastre si din trecut. Prin scrierile ei, Emily a pus o amprenta permanenta in domeniu. Suflu de gotic inca traieste in creatiile sale, care raman in mod contemporan relevate si recunoscute.

Popularitatea internationala a scrierii sale

Scrierile sale, in special Wuthering Heights, sunt inca puse in revista si discutate in detaliu, atat sub aspect academic, cat si cultural. Acest roman este numit si „Iadul pe Pamant”.

Stilul si tematica gotica a lui Emily Bronte sunt clasificate de criticii literari ca fiind ​​in mod intentionat simboliste si tragice; ele au fost cea mai mare realizare, creata in numele ei.

Si in ciuda faptului ca Emily Bronte a trait o viata destul de limitata in ceea ce priveste circularea, recunoasterea sa mondiala nu se poate neglija. Opera ei a devenit o parte importanta a visurilor si sperantelor cititorilor sai.

Acesta este motivul pentru care, in ciuda faptului ca Emily Bronte a trait putin si a facut putin framantare in lumea literaturii, contributia sa uriasa si contimporana la literatura gotica face ca numele ei sa ramana viu pentru vesnicie.