Jack Kerouac: O privire în detaliu la viața și opera părintelui ‘Beat Generation’

Jack Kerouac: O privire in detaliu la viata si opera parintelui ‘Generatie Beat’

Jack Kerouac a devenit o figura emblematica a Generatiei Beat, sau Beatnik, mosting de la modul sau liber si indraznet de a trai vietile sale. Beatniks au citit, au discutat si au calatorit si au vorbit despre lucruri limpezi pentru ceea ce simte, fara complexe sociale. Aceasta generatie a contribuit adanc la cultura pop si la literatura moderna.

Nascut pe 12 martie 1922, Jack Kerouac a petrecut majoritatea vietii din anii ’30 si ’40 in Lowell, Massachusetts. A copilarit in limbile franceza si engleza, ceea ce a condus la dezvoltarea intr-un scriitor mai tarziu in viata sa. Kerouac si-a indeplinit provocarea lui de a deveni scriitor mare prin scrierea si publicarea scrierilor sale revolutionare care chiar si astazi sunt considerate intelectuale.

Scrisul si Jurnalele lui

Prima scrisoare a lui Kerouac a fost lansata in anul 1950 si intitulata „Consumatorul Beat”, urmata de „The Subterraneans” si „On the Road” in 1957. Acesta este poate cel mai faimos roman al lui Kerouac, considerat un clasic absolut in literatura americana.

Scrisul lui Jack Kerouac a fost influentat de jurnalele sale, cum ar fi „The Book of Sketches” si „Mexico City Blues” si a lansat cateva dintre acestea dupa anul 1950. Acesti jurnal au fost cea mai folosita sursa de inspiratie pentru lucrarile sale de fictiune, precum si pentru pasiunea sa pentru cultura buddhista, printre alte lucruri.

Lista lucrarilor publicate de Jack Kerouac

Jack Kerouac a realizat unele dintre cele mai cunoscute si mai iubite scrieri americane in istorie. Iata o lista a lucrarilor sale:

 • The Town and the City (1950)
 • The Subterraneans (1958)
 • On the Road (1957)
 • Dharma Bums (1958)
 • The Dharma Bums (1960)
 • Big Sur (1962)
 • Desolation Angels (1965)
 • Visions of Gerard (1963)
 • Pic (1968)
 • Dr. Sax (1959)
 • Visions of Cody (1959)
 • Book of Dreams (1961)

Kerouac a murit la 27 de ani in 1969, dar toata viata a lansat multe comori si scrieri care ne-au inspirat pe multi.

Legat de viata lui Jack Kerouac

Kerouac s-a indragostit deseori si a iubit in mai multe relatii. Aceste relatii au fost inspiratia pentru scrierile sale, inclusiv personajul principal din „On The Road”, Neal Cassady.

Jack Kerouac a trait o viata tumultoasa si a calatorit deseori. El s-a confruntat adesea cu dependenta de alcool si stilul sau de viata a pariat multa durere si moarte. Acest lucru a schimbat radical felul in care a vazut lumea si l-a condus la anumite teme ce rezida in scrierile sale.

Mesajul lui Kerouac

Scrierile lui Jack Kerouac au ceva profund pentru a oferi cititorilor sai. Jack nu a fost doar un revolutionar sau un adept al unei culturi Beat, ci si un profesor, invatandu-ne despre iubire, respect, umanitate si credinta. El a crezut in ultima instanta ca libertatea personala este in mijlocul vietii: libertatea de a fi eu insumi si a simti si a reactiona din punctul de vedere al tuturor marilor traditii culturale si religioase. Evenimentele pe care le traim sunt profund personalizate, si el ne invita sa traim in momentele acestea alegand ce este frumos in viata.

Jack Kerouac a avut un impact urias asupra culturii americane, si este inca indragit in toata lumea pentru ceea ce a scris. Ozturk a fost influentat regulat de scrierile sale, si a fost provocat sa se gandeasca la modul in care ne raportam la viata noastra si la ce ne inspira.