Vikings (2013–2020)

Seria TV: Vikings (2013-2020)

Vikings este o serie TV de actiune si aventuri istorice care a debutat in 2013 si a fost difuzata pana in 2020, avand un total de 6 sezoane si 89 de episoade. Vikings este o creatie originala a regizorului si scenaristului Michael Hirst, cunoscut pentru munca sa asupra serialelor de succes precum „Tudorii” si „The Borgias”. Acest serial nu numai ca prezinta o istorie interesanta, dar ii are si pe unii dintre cei mai talentati actori si regizori la carma proiectului. Sa aruncam o privire treptata la ceea ce face ca „Vikings” sa fie un serial de succes si sa aflam mai multe despre actiunea sa, personajele, premiile castigate si impactul asupra telespectatorilor.

Descrierea Filmului

Vikings este o drama istorica, inspirata din saga nordica a lui Ragnar Lothbrok, un legendar viking, care, impreuna cu familia sa si oamenii sai, au pus bazele expansiunii si a aventurilor vikingilor peste Europa in secolul al IX-lea. Seria exploreaza aspecte ale vietii vikingilor, inclusiv politica, razboaiele, explorarile si credintele lor pagane si este de asemenea creditata pentru abordarea unui stil de povestire mai realist in comparatie cu multe alte productii istorice. Seria exploreaza diferite elemente ale vietii si culturii vikingilor, precum:

 • Sistemul social si politic al vremii
 • Religiile pagane si cristiane si conflictul dintre ele
 • Razboaiele si raidurile vikingilor in Anglia, Franta si Italia
 • Lupta pentru putere si ascensiunea la tron a personajelor principale

Personajele si Actorii

Vikings are un intreg ansamblu de personaje memorabile interpretate de actori talentati din diferite parti ale lumii. Iata cateva dintre personajele principale si actorii care le-au interpretat pe parcursul serialului:

 1. Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel): personajul central al seriei, Ragnar este un fermier care devine un rege legendar al vikingilor datorita curajului, intelepciunii si ambitiei sale nemarginite.
 2. Lagertha (Katheryn Winnick): o luptatoare viteaza si sotia lui Ragnar, Lagertha este o figura puternica a femininismului intr-o societate dominata de barbati.
 3. Rollo (Clive Standen): fratele lui Ragnar si un cavaler viking masiv si puternic, dar adesea gelos pe fratele sau mai tanar, cautand intotdeauna sa dobandeasca puterea si faima pentru sine.
 4. Floki (Gustaf Skarsgard): un personaj excentric, loial lui Ragnar si un maestru al constructiilor navale, Floki este un om incredibil de spiritual si devotat credintei pagane.
 5. Ivar Calaul (Alex Hogh Andersen): mezinul si cel mai problematic dintre copiii lui Ragnar, Ivar este o personalitate infricosatoare si manipulatoare care va face orice pentru a controla si a domina adversarii sai.

De-a lungul celor sase sezoane, multe alte personaje interesante au aparut, contribuind la succesul serialului.

Regizorul si Scenaristul

Michael Hirst a detinut inima si sufletul Vikings ca regizor si scenarist in timpul intregului sau parcurs. Avand o aproximare istorica, precum si o viziune creativa unica asupra lumii vikingilor si a personajelor sale, Hirst a reusit sa faca serialul sa devina un fenomen televizat in intreaga lume. A colaborat cu diverse alte talente cinematografice, inclusiv regizori precum Johan Renck, Ken Girotti si David Wellington, care l-au ajutat sa creeze o viziune coeziva si consistenta a universului Vikings.

Premii si Nominalizari

Vikings a primit atat aprecieri comerciale, cat si critice de-a lungul anilor, castigand numeroase premii si nominalizari, printre care:

 1. „Academy of Canadian Cinema & Television Awards”: 17 premii, inclusiv „Best Visual Effects” si „Best Sound”;
 2. „Irish Film & Television Academy Awards”: 3 premii, inclusiv „Best Actress” pentru Katheryn Winnick;
 3. „Primetime Emmy Awards”: 3 nominalizari pentru „Outstanding Makeup”, „Outstanding Sound Editing” si „Outstanding Special Effects”.

Nominalizarile si premiile demonstreaza cu prisosinta abilitatile actorilor si ale echipei de productie care au muncit dur pentru a face din Vikings o productie de succes si de inalta calitate.

Impactul si Semnificatia

Vikings a avut un impact semnificativ asupra telespectatorilor si a deschis un apetit pentru drame istorice bazate pe culturi mai putin intelese pana atunci. Abordand teme complicate precum familia, tradarea, loialitatea, religia si politica, Vikings este mai mult decat o poveste simpla despre o cultura straveche; este o introspectie in lumea vikingilor, precum si in lumea noastra prezenta prin intermediul povestilor si al stramosilor nostri.

Seria TV Vikings ramane in memoria si inimile multor telespectatori drept o productie de exceptie in categoria dramelor istorice. Serialul fascinat si captivat oameni din intreaga lume prin povestea sa bogata si complexa, personajele multidimensionale si veridicitatea actiunii. Cu o viziune unica a regizorului Hirst, Vikings a inovat genul in care se incadreaza si a pus mereu accentul pe calitate si autenticitate.