Modern Family (2009–2020)

Modern Family – O comedie plina de culoare

Modern Family este un serial american de comedie, creat de Christopher Lloyd si Steven Levitan. Serialul a rulat pe cinsprezece sezoane, in perioada 2009-2020. Aceasta comoara a comediei mockumentar a fost adorata de critici si spectatori deopotriva, cu o distributie exceptionala si o scriere inteligenta si umoristica.

Actiunea

Serialul urmareste viata familiilor Pritchett, Dunphy si Tucker-Pritchett. Aceste trei familii, desi aparent difuzate, sunt legate prin casatoriile si relatiile lor de familie. Fiecare episod examineaza dinamica dintre membrii familiilor si impartaseste cu telespectatorii povesti amuzante, dar si dramatice.

Distributia

Modern Family a cunoscut un succes rasunator datorita membrilor sai de distributie talentati si alesi minunat:

 1. Jay Pritchett, interpretat de Ed O’Neill, este patriarhul familiei Pritchett, care se casatoreste cu o femeie mult mai tanara, Gloria.

 2. Gloria Delgado-Pritchett, interpretata de Sofia Vergara, este mama lui Manny si cea de-a doua sotie a lui Jay. Este o femeie puternica si mandra de originile sale columbiene.

 3. Manny Delgado, interpretat de Rico Rodriguez, este fiul Gloriei si alaturi de Jay, care se straduiau sa se adapteze unul la celalalt.

 4. Claire Dunphy, interpretata de Julie Bowen, este fiica lui Jay si sotia lui Phil. Ea este mama a trei copii si se lupta cu propria ei neincredere.

 5. Phil Dunphy, interpretat de Ty Burrell, este sotul lui Claire si un agent imobiliar. Este un tata dedicat si mereu pozitiv.

 6. Haley Dunphy, interpretata de Sarah Hyland, este fiica cea mare a lui Claire si Phil. Ea este mult timp incapatanata si rebela, dar evolueaza pe parcursul serialului.

 7. Alex Dunphy, interpretata de Ariel Winter, este fiica mijlocie a lui Claire si Phil. Ea este inteligenta si mereu gata sa-si impuna punctul de vedere.

 8. Luke Dunphy, interpretat de Nolan Gould, este fiul cel mic al lui Claire si Phil. Este un copil energic si plin de idei.

 9. Mitchell Pritchett, interpretat de Jesse Tyler Ferguson, este fiul homosexual al lui Jay si fratele lui Claire. Este avocat si se casatoreste cu Cameron.

 10. Cameron Tucker, interpretat de Eric Stonestreet, este sotul lui Mitchell. Este un barbat gay plin de incredere in fortele proprii care adopta impreuna cu Mitchell o fata din Vietnam.

 11. Lily Tucker-Pritchett, interpretata de Aubrey Anderson-Emmons, este fiica adoptata a lui Cameron si Mitchell.

Scenaristi din spatele ecranului sunt vizionari indrazneti care stiu sa construiasca o poveste amuzanta si interesanta, reflectand totodata complexitatile si dificultatile intalnite de persoane diferite din diverse medii culturale si sociale.

Regizorii

Modern Family a fost dirijata de diferiti regizori talentati, precum:

 • Ryan Case – care a dirijat majoritatea episoadelor din primele sezoane.
 • Jason Winer – care a dirijat 19 episoade.
 • Michael Spiller – regizorul a castigat un premiu Emmy.

Regizorii de-a lungul serialului au reusit sa mentina in mod constant calitatea si coerenta in stilul de a comunica si a prezenta povestea.

Premiile si recunoasterea

Serialul a castigat 22 de premii Emmy si a primit numeroase alte premii si nominalizari pentru diverse categorii, printre care Primetime Emmy la *Outstanding Comedy Series, pe care l-a castigat in anii 2010, 2011 si 2015. De asemenea, diferite premii au fost castigate de membrii echipei pentru interpretarea, scenariul si directia de episod.

Cele mai memorabile momente

Unele dintre momentele care raman in memoria spectatorilor sunt:

 • Episodul in care Jay si Gloria se despart, in sezonul 4, episodul 10, numit Diamond in the Rough – un episod emotionant, plin de tensiuni si greseli de comunicare.
 • Ceremonia de casatorie a lui Mitch si Cam, in sezonul 5, episodul 24, numit The Wedding: Part 2, este unul marcat de impulsivitate si comic, cu o serie de intamplari inedite care intarzie evenimentul.

Evolutia personajelor

Serialul Modern Family este capabil sa surprinda evolutia personajelor si sa arate modul in care acestea se dezvolta si invata din interactiunile cu ceilalti. De exemplu:

 • Haley, care incepe ca o adolescenta rebela, si la sfarsitul serialului, devine o tanara responsabila si independenta.
 • Claire, care isi deschide afacerea si devine mai increzatoare si mai fericita in viata ei profesionala.
 • Jay, care dezvolta o relatie mai stransa cu fiul sau Mitchell si accepta orientarea sa sexuala.

In apararea mockumentarului

Dessi Modern Family a fost criticat de unii pentru alegerea sa de a saruta camera si pentru unele situatii suprasaturate, este clar ca acest serial a captivat fiecare categorie de public si a pus in centru familia si dragostea pentru membrii familiei. Acest lucru se datoreaza actiunii si evolutiei personajelor, precum si subscrierii solide si consistente.