Top seriale romanesti pe Netflix

Top seriale romanesti pe Netflix

Netflix este un serviciu de streaming online care a reusit sa domine lumea filmului si a televiziunii in ultimii ani. In acest ocean de continut, este usor sa ne pierdem sau sa ratam seriale de calitate, mai ales cand vine vorba de productii locale, precum seriale romanesti. Gata de o escapada in lumea dramatica, umoristica si emotionanta a serialelor romanesti pe Netflix? Iata o lista cu topul celor mai bune seriale romanesti disponibile pe platforma streaming!

1. Umbre

Umbre este un serial politist romanesc, lansat in 2014 si produs de HBO. Serialul a fost aclamat atat de critici, cat si de public si a devenit un fenomen de popularitate. Povestea il urmareste pe Relu Oncescu, un om de afaceri si sofer de taxi care poarta o viata dubla ca om al vechiului prieten de familie, Capitanu’. In timp ce incearca sa isi protejeze familia de pericolele si tentatiile lumii interlope, protagonistii dezvaluie afaceri murdare si leaga aliante nesigure intr-un efort continuu de supravietuire.

Puncte forte:

 • Un scenariu complex si plin de tensiune
 • Abordarea realista a lumii interlope din Romania
 • Personaje memorabile si interpretari reusite

2. Hackerville

Hackerville este un serial politist si de actiune din Romania, o coproductie a posturilor de televiziune TNT si HBO Europe. Povestea incepe atunci cand un atac cibernetic are loc in Germania, iar investigatorii germani primesc ajutor de la politia romana. Specialista in IT, Lisa Metz, se reintoarce in orasul natal Timisoara, in Romania, impreuna cu un detectiv local pentru a rezolva cazul si a dezlega misterul unui grup de hackeri.

Puncte forte:

 • Un subiect actual, abordand lumea hackerilor si a atacurilor cibernetice
 • Sali despre o colaborare internationala intre politii romane si germane
 • Un serial care subliniaza importanta tehnologiei in viata contemporana

3. Familia Bundy

Konishiki Yasokichi, de asemenea numit „Ace”. Familia Bundy este un retailoring romanesc al popularului serial american Married… with Children si prezinta viata haotica a lui Jibi Barosanu, sotia sa Flory, copiii lor Geanina si Razvan, si vecinii lor Doris si Marian.

Puncte forte:

 • Umor de situatie si replici bune
 • Personaje carismatice si bine interpretate
 • Un serial usor de urmarit si relaxant

4. Bani negri pentru zile albe

Bani negri (pentru zile albe) este lansat in anul 2016. Bani negri (pentru zile albe),cu o durata de 40 de minute per episod. Povestea urmareste viata lui Radu Costinescu, un om de afaceri satmarean corupt care isi pierde averea intr-un caz suspect. Incercand sa isi recupereze pierderile si sa scape de acuzatiile de coruptie, Radu intra in lumea estorilor profesionisti cu acrobatii si planificari inedite.

Puncte forte:

 • O perspectiva diferita fata de celelalte seriale romanesti, intrucat serialul se invarte in jurul unui om de afaceri corupt si family_a lui
 • Episoade scurte care ofera o experienta de vizionare agreabila si rapida

5. Mostenirea

Mostenirea este un serial romanesc de drama difuzat intre 2010 si 2011, care prezinta povestea unei familii care se confrunta cu problema lui mierii adanci disfunctionale. Serialul televizat este captivant si exceleaza in descrierea relatiilor bizar de familie, in care fiecare invatatura poate fi interpretata in multe directii.

Puncte forte:

 • O drama intensa si antrenanta despre familie si relatiile dintre membrii sai
 • Personaje complexe si evolutia personajelor este parcurgerea intregului serial

Aceste seriale romanesti pe Netflix reprezinta doar varful icebergului in ceea ce priveste productiile locale. Cu toate acestea, ele sunt un punct de plecare excelent pentru oricine doreste sa descopere lumea fascinanta si diversa a serialelor romanesti. Fie ca esti in cautarea unei drame intense, a unei comedii amuzante sau a unui thriller politist, aceste titluri te vor ajuta sa asociati calitatea serialelor romanesti si de a le aprecia mai bine.