Top seriale romanesti pe Amazon Prime

Top Seriale Romanesti pe Amazon Prime

Amazon Prime Video este una dintre cele mai populare platforme de streaming din lume si include o varietate impresionanta de continut, inclusiv seriale romanesti. In acest articol, va prezentam topul serialelor romanesti pe Amazon Prime care merita vizionate. Lista cuprinde productii din diferite genuri, de la drama la comedie si politist. Va invitam sa descoperiti aceste seriale care reprezinta cel mai bun din televiziunea romaneasca.

1. Umbre (2014 – prezent)

Umbre este un serial politist despre trecutul intunecat si prezentul tensionat al personajului principal, Relu Oncescu, care traieste o viata dubla. Pe de o parte, el lucreaza ca sofer si executant pentru unul dintre bossii mafiei locale, iar pe de alta parte isi indeplineste rolul de sot si tata devotat intr-o familie obisnuita. Insa atunci cand este pus intr-o situatie in care incalca regulile mafiei, Relu ajunge sa fie prins la mijloc intre cele doua lumi si incepe sa isi faca dusmani din toate partile.

Urmareste acest serial pentru:

 • Dialoguri autentice si personaje complexe
 • Atmosfera intunecata si misterioasa
 • Un scenariu captivant si plin de surprize

2. Las Fierbinti (2012 – prezent)

Las Fierbinti este un serial de comedie care prezinta viata satului „Las Fierbinti”, cu personaje pitoresti si situatii tragi-comice. Povestea se invarte in jurul primarului Vasile Butuca si a asistentului sau, Gandhi, care incearca sa atraga turisti si sa dezvolte satul in diverse moduri, dar planurile lor dau intotdeauna gres. Seria este o sursa de amuzament pentru modul in care surprinde esenta vietii la tara intr-un stil umoristic si relaxat.

Urmareste acest serial pentru:

 • Umorul autentic si situatiile hilare
 • Personaje memorabile si bine conturate, precum politistul Pupaza, prostitat Bethlen si enigmaticul Ilie
 • O perspectiva amuzanta asupra vietii intr-un sat romanesc

3. Tanti Florica (2013 – 2015)

Tanti Florica este un sitcom romanesc ce il are in centrul atentiei pe Stefan, un barbat cu o viata linistita pana in momentul in care mosteneste restaurantul doamnei Florica in Austria. Aici, el si sotia sa, Suzana, isi conduc restaurantul sub supravegherea severa a Tantei Florica, o femeie batrana si mimata. Situatiile comice se inmultesc pe masura ce Stefan si Suzana isi extind afacerea si interactioneaza cu clienti si angajati de diferite nationalitati.

Urmareste acest serial pentru:

 • Situatiile comice si neasteptate
 • Carisma si talentul actoricesc al actritei Rodica Popescu Bitanescu
 • Umorul inteligent si indraznet

4. Inima de tigan (2007)

Inima de tigan este o drama romantica care prezinta povestea Regelui tiganilor, Gigi Dumbrava, care se indragosteste de fiica unui judecator incoruptibil. Cei doi isi construiesc o relatie plina de obstacole printre rafuielile dintre clanuri si interesele politice ale vremii. Serialul este plin de scene intense si emotionante, avand in prim plan povestea de dragoste a protagonistilor.

Urmareste acest serial pentru:

 • O poveste de dragoste complexa si intensa
 • Un scenariu surprinzator si emotionant
 • O prezentare a vietii romilor care implica totodata si universul politico-juridic romanesc al anilor 2000

5. Furtuna la Palat (2013)

Furtuna la Palat este un serial de comedie tragi-erotica in care familia Bragadiru si servitorii lor isi petrec timpul intr-un vechi palat din apropiere de Bucuresti. Umorul este condimentat de enigma oriental-erotica despre care se sustine ca apararea viitorului poate insemna pierderea comediei de astazi. Seria prezinta o galerie de personaje tipice societatii romanesti si face lumina asupra diferitelor aspecte ale vietii cotidiene.

Urmareste acest serial pentru:

 • O comedie inteligenta si nastrusnica
 • Personaje colorate si vii
 • Un amestec fascinant de traditie si modernitate, ridicol si dramatism

Astfel, topul serialelor romanesti pe Amazon Prime include productii variate si interesante, care prezinta universul cinematografic romanesc in toata complexitatea si diversitatea sa. Indiferent de genurile preferate, aceasta lista ofera o gama larga de optiuni pentru a explora si a savura, intr-un mod placut, seriile romanesti de succes. Va invitam sa dati startul maratonului de filme romanesti pe Amazon Prime si sa va delectati cu povestile si aventurile inedite concepute de talentatii regizori si actori romani.