Terriers (2010)

Terriers (2010) – Un serial crima neconventional si captivant

Terriers este unul dintre cele mai interesante si subestimate seriale de pe mica ecrana din 2010. Creat de Ted Griffin (Ocean’s Eleven, Matchstick Men) si regizat de Craign Brewer (care a regizat si cateva episoade din „Empire”) si Tim Minear, serialul a fost lansat pe canalul FX in Statele Unite. Filmul ii are in distributie pe actorii Donal Logue si Michael Raymond-James, care joaca rolurile a doi detectivi particulari intr-un oras de coasta din California.

In acest articol, vom explora fundalul si descrierea detaliata a filmului, distributia si performanta actorilor, regizorul si echipa de productie si, de asemenea, experienta de a urmari serialul si influenta sa asupra genului detectivistic.

Rezumatul si fundalul povestii

Serialul se concentreaza pe viata si misiunile a doi detectivi particulari nonconformisti, care opereaza sub numele de „Terriers”. Hank Dolworth (interpretat de Donal Logue) este un fost ofiter de politie divortat si alcoolic, in timp ce Britt Pollack (interpretat de Michael Raymond-James) este un fost infractor care a renuntat la viata de crima pentru a deveni partenerul lui Hank.

Unele dintre cazurile importante ale Terriers includ:
  1. Investigatia unei conspiratii in care un conglomeratz se implica in diverse activitati ilicite precum coruptie, santaj si furt.
  2. Descoperirea unui asasin misterios care se ocupa cu uciderea unor persoane influente din oras.
  3. Protejarea unei vedete de cinema in timpul filmarii unui nou film cu buget mare.
  4. Rezolvarea unei crime in stil „Cercul de foc” care implica o familie puternica si respectata.

O abordare diferita a genului detectivistic

Dincolo de intrigile specifice cazurilor abordate in serial, Terriers se remarca prin abordarea sa neconventionala a genului detectivistic. Aici, nu este vorba doar despre cazuri complexe si solutionarea lor, ci si despre o poveste personala si emotionala care se dezvolta pe parcursul celor 13 episoade ale serialului.

Terriers exploreaza legaturile dintre Hank si Britt, prietenia lor, loialitatea si iubirea lor unul fata de celalalt, precum si relatiile lor personale cu alte personaje din serial. Acest impletit de emotii si drama adauga o profunzime suplimentara filmului, facand ca spectatorul sa devina mai atasat de personaje.

Distributia si performantele actorilor

Donal Logue in rolul lui Hank Dolworth ofera o interpretare complexa si intensa a unui detectiv cu probleme personale si o constiinta torturata. Logue, cunoscut pentru rolurile sale anterioare din seriale precum „Grounded for Life” si „Sons of Anarchy”, aduce o nuanta de umor specific si autenticitate rolului sau.

Michael Raymond-James, mai degraba cunoscut pentru rolul sau in serialul hit „True Blood”, intruchipeaza cu succes spiritul liber si rebel al lui Britt Pollack. Chimia dintre Logue si Raymond-James este excelenta si transforma Terriers intr-o odisee amuzanta si emotionanta.

Alaturi de cei doi protagonisti, se alatura distributiei cativa actori talentati precum:

  • Kimberly Quinn in rolul lui Gretchen, fosta sotie a lui Hank si un personaj-cheie in dezvoltarea povestii de-a lungul episoadelor.
  • Laura Allen in rolul lui Katie, iubita si partenera lui Britt.
  • Rockmond Dunbar in rolul lui Detective Mark Gustafson, un fost coleg de munca si prieten al lui Hank din politie.

Realizari si recunoastere

Terriers a fost foarte bine primit de critici si public, desi nu a reusit sa adune un numar mare de telespectatori in timpul difuzarii initiale. Serialul a fost aclamat pentru abordarea sa neconventionala a genului detectivistic, insa succesul sau nu a fost suficient pentru a primi o continuare.

Desi nu a castigat premii Oscar, Terriers a fost recunoscut pentru originalitatea sa si a fost nominalizat la sase Premii Emmy si doua Saturn Awards.

Legaturi utile

Serialul „Terriers” poate fi urmarit pe platforma Hulu, in cazul in care doriti sa intrati in lumea acestor doi detectivi neconventionali. Puteti gasi, de asemenea, informatii suplimentare pe IMDB, inclusiv detalii despre productie, premii si alte curiozitati legate de film.

Verdict

Cu toate ca a avut doar un sezon scurt, Terriers s-a dovedit a fi un spectacol captivant si original, care merita vizionat de catre fanii genului, dar si de cei care cauta o drama emotionanta si personaje complexe. Din pacate, serialul nu a avut parte de succesul pe care il merita, insa ramane un exemplu de abordare neconventionala a genului detectivistic si un obiect de cult datorat abordarii sale inedite.