Top seriale englezesti pe Netflix

Top seriale englezesti pe Netflix

Netflix este o platforma de streaming care ofera o multime de seriale si filme pentru toate gusturile si varstele. Daca esti in cautarea unor seriale britanice care sa te surprinda si sa-ti ofere ore intregi de distractie si emotii, acest articol este pentru tine. Am pregatit o lista de seriale englezesti de top pe Netflix, pe care le poti urmari in orice moment.

1. Sherlock

Sherlock este un serial cu o popularitate imensa, bazat pe cartile lui Sir Arthur Conan Doyle. Este o reinterpretare moderna a aventurilor celuia mai faimos detectiv a tuturor timpurilor, Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch). Alaturi de el se afla tovarasul sau fidel, Dr. John Watson (Martin Freeman). Ambii isi folosesc ingeniozitatea si inteligenta stralucita pentru a rezolva cazuri de crima complexe si misterioase.

2. The Crown

Daca esti pasionat de istoria Marii Britanii, The Crown este serialul perfect pentru tine. Aceasta drama istorica surprinde viata si domnia reginei Elisabeta a II-a, de la inceputul sau pana in zilele noastre. Povestile puternice si jocul actoricesc excelent al celor implicatii, precum Claire Foy si Olivia Colman, te vor face sa te simti parte din familia regala britanica.

3. Peaky Blinders

Peaky Blinders este un thriller britanic dramatic, care exploreaza problemele de putere si control in Anglia interbelica. Este o productie complexa si captivanta, care spune povestea unui grup de banditi, condusi de carismaticul Tommy Shelby (Cillian Murphy). Alaturati-va acestei familii ce isi extinde afacerea si descopera lumile interlope ale politicilor si crimelor organizate.

4. Sex Education

Un serial britanic despre adolescenti care nu trebuie ratat este Sex Education. Acesta prezinta povestea lui Otis Milburn (Asa Butterfield), un elev de liceu neexperimentat in problemele sexului, dar cu un talent deosebit in rezolvarea altor probleme ale colegilor sai. Cu sfaturile mamei sale, terapeut sexual, Otis si prietena lui Maeve (Emma Mackey) deschid o clinica clandestina de terapie sexuala pentru colegii lor.

5. Black Mirror

Black Mirror este un alt serial britanic care a captat atentia multor telespectatori. Serialul se axeaza pe relatia dintre tehnologie si viata noastra de zi cu zi, aratand posibile viitoruri distopice pe care tehnologia le poate crea. Fiecare episod are o poveste de sine statatoare, cu un scenariu si actori diferiti. Black Mirror este o combinatie intre drame psihologice si de groaza.

6. Derry Girls

Derry Girls este un serial de comedie, care iti arata cum era sa fii adolescent in timpul conflictului Troubles din Irlanda de Nord in anii ’90. Isi concentreaza povestea pe viata de zi cu zi a unui grup de adolescente, care fac parte dintr-o familie disponata, cu numeroase aventuri in orasul lor natal. Serialul trateaza cu umor realitatile dure ale vietii din acea perioada.

7. Doctor Who

Nimic nu se compara cu epopeea fantastico-stiintifica clasica britanica, Doctor Who. Serialul prezinta aventurile Doctorului, un extraterestru care calatoreste prin timp si spatiu intr-o nava numita TARDIS. De-a lungul a numeroase sezoane, neinfricatul Doctor salveaza lumea si intalneste diverse personaje, in timp ce se reinventeaza periodic, schimbandu-si infatisarea si personalitatea.

8. End of the F***ing World

**End of the F*ing World este un serial de comedie dramatica bazat pe o benzi-desenate de Charles Forsman. Seria ne prezinta o pereche de adolescenti rebeli, James (Alex Lawther) si Alyssa (Jessica Barden) care se hotarasc sa evadeze de acasa si pleaca intr-o calatorie plina de aventuri si dezastre in Anglia. Cu un umor negru si emotii complexe, serialul te va tine captiv pana la sfarsit.


Aceasta este doar o selectie a serialelor britanice de top disponibile pe Netflix. Lista poate continua cu multe altele, dar provocarea este sa lasi rasfoitul deoparte si sa te aventurezi in noua lume a serialelor britanice.