Sons of Anarchy (2008–2014)

Sons of Anarchy: Un spin in lumea vicioasa a motociclistilor

Inginerii celor de la Deadline au creat un articol detaliat despre serialul de televiziune Sons of Anarchy, care a avut premiera in septembrie 2008 si a fost incheiat in 2014. Acest serial, creat de regizorul Kurt Sutter, ruleaza in total 7 sezoane cu 92 de episoade. Sa ne aruncam o privire adanca in lumea vicioasa a motociclistilor din serialul Sons of Anarchy.

Preambul: Sons of Anarchy, o mafie pe doua roti

Sons of Anarchy este un serial de televiziune american creat de Kurt Sutter, care prezinta povestea unui club de motociclisti, denumit Sons of Anarchy Motorcycle Club, Redwood Original (SAMCRO). Actiunea are loc in orasul fictiv, Charming, din nordul Californiei si urmareste viata membrilor clubului, in special pe Jax Teller, interpretat de Charlie Hunnam, care lupta impotriva coruptiei si a legilor care ameninta existenta clubului. Serialul a adunat o multime de fani in cursul celor sapte sezoane si a fost apreciat pentru povestea densa si personajele complexe.

Kurt Sutter: mintea din spatele serialului

Kurt Sutter este un producator, regizor si scenarist american cunoscut pentru serialul Sons of Anarchy. A mai lucrat si la alte seriale de succes, precum The Shield, in care a fost si producator. Sutter nu a contribuit doar ca scenarist, ci a jucat si un rol in serialul Sons of Anarchy, pe care l-a creat. El il interpreteaza pe Otto Delaney, un membru al clubului Sons of Anarchy, care se afla in inchisoare pentru o mare parte a serialului.

Cast: Intalnire in orasul Charming

Personajele Principale

 • Charlie Hunnam, in rolul lui Jackson „Jax” Teller: Fiul fondatorului clubului, Jax devine Vicepresedinte si apoi Presedinte al clubului.
 • Katey Sagal, in rolul lui Gemma Teller Morrow: Mama lui Jax si sotia lui Clay Morrow. Ea este un personaj cheie in decisionalitatea personajelor din SAMCRO si clubului in sine.
 • Ron Perlman, in rolul lui Clarence „Clay” Morrow: Presedintele clubului pentru majoritatea serialului si carmuitorul orasului Charming.
 • Mark Boone Junior, in rolul lui Robert „Bobby Elvis” Munson: Un membru valoros al SAMCRO, munceste pentru a mentine clubul unit si pe calea corecta.
 • Kim Coates, in rolul lui Alexander „Tig” Trager: Un roll de temut, vicepresedinte al clubului, ii urecheaza pe vorbaretii din serial.

Personajele Secundare

 • Tommy Flanagan, in rolul lui Filip „Chibs” Telford: Un membru al SAMCRO, de origine scotiana si irlandeza.
 • Theo Rossi, in rolul lui Juan Carlos „Juice” Ortiz: Un membru al SAMCRO.

Castul serialului a castigat admiratia din partea fanilor, iar chimia dintre personaje si complexitate acestora au facut ca Sons of Anarchy sa fie un serial de mare succes.

Scurt rezumat al fiecarui sezon

Fiecare sezon din Sons of Anarchy aduce noi provocari si tensiuni pentru membrii clubului. Iata o scurta trecere in revista a celor sapte sezoane:

 1. Sezonul 1 (2008): Prezinta introducerea personajelor si inceputurile clubului Sons of Anarchy.
 2. Sezonul 2 (2009): Manifesta conflictul dintre club si factiunea alba nationalista, condusa de Ethan Zobelle (Adam Arkin).
 3. Sezonul 3 (2010): SAMCRO calatoreste in Irlanda pentru a recupera fiul lui Jax, in timp ce intampina o rezistenta puternica la Charming.
 4. Sezonul 4 (2011): Duelul membrilor cu cartelul mexican si cu secretarul pentru justitie, Lincoln Potter (Ray McKinnon), care vrea sa ii scoata in afara legii.
 5. Sezonul 5 (2012): Lupta pentru putere in club si schimbarile care apar in urma mortii unui personaj cheie.
 6. Sezonul 6 (2013): Vizata de personaje din cercurile apropiate, e confruntat cu taxe pentru noua conducere si nefastele dezvaluiri despre evenimentele sezonului anterior.
 7. Sezonul 7 (2014): Transformarea finala a lui Jax in dusmanul public numarul unu si destramarea completa a clubului Sons of Anarchy.

Premii

Sons of Anarchy a primit mai multe premii, in special pentru interpretarea lui Katey Sagal, care a castigat un Premiu Golden Globe in 2011, pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar intr-un serial, miniserie sau film de televiziune.

Legaturi externe

Sons of Anarchy este un serial care a captat atentia publicului si a criticilor deopotriva, datorita povestii pline de actiune, drame si personaje fascinante. De-a lungul celor sapte sezoane, fanii serialului au fost martorii transformarii si dezvoltarii personajelor in lumea periculoasa si captivanta a cluburilor de motociclisti.