Top Seriale Rusesti
Vizionarea serialelor rusesti, o incursiune in cultura si istoria Rusiei
Serialele rusesti au cunoscut o crestere in popularitate in ultimii ani, atat pe plan local, cat si international. Oricine este pasionat de filme, telenovele sau seriale online le-a intalnit, cel putin o data, in repertoriul site-urilor de acest gen. Acest top urmareste sa va prezinte cele mai de succes seriale rusesti aparute de-a lungul anilor, abordand diverse tematici si oferind o perspectiva asupra culturii si istoriei acestui vast si important stat.
Fara a apela la cliseele binecunoscute ale duelurilor internationale de poker si artelor martiale, urmatoarea lista va propune o varietate de seriale rusesti cu siguranta interesante, de la drama pana la comedie sau scifi. Fiecare titlu este insotit de o scurta descriere, pentru a oferi cititorului o idee despre ce este vorba in respectivul serial.
1. Brigada (Brigada)
Brigada este un serial rusesc lansat in 2002 care a cunoscut un succes rasunator in Rusia. Este focalizat pe viata a patru baieti care devin implicati in lumea crimei organizate dupa dezmembrarea Uniunii Sovietice. Avand drept componenta principala o poveste de prietenie si loialitate, dar si evolutia mafiei ruse in anii ’90, Brigada fascineaza si atrage prin abordarea sa dinamica si incitanta.
2. Metod (Mietod)
Metod este un serial „procedural-dramatic” rasaritean lansat in 2015 care are in prim plan personajul Esaulov, interpretat de celebrul actor Konstantin Khabenskiy. Povestea urmareste munca acestuia – un tip atipic si dificil, dar un investigator genial – si a tanarei sale ucenice, care impreuna, rezolva diferite crime, dezvaluind in acelasi timp secretele vietilor proprii.
3. Fizruk (Fizruk)
Serialul de comedie Fizruk a aparut in 2014 si a fost extrem de popular in Rusia datorita umorului sau. Personajul principal, fostul interlop puiste Gromov, dupa ce iese din inchisoare in 2012, vrea sa-si reia munca dar gaseste „jobul” sau luat de catre sotul fiicei patronului. Ca alternativa, el trebuie sa predea cursuri de educatie fizica in liceu. Lucrurile se complica si rasturnarile de situatie nu intarzie sa apara.
4. Voina i mir (Wojna i mir)
Un serial istoric, ecranizare dupa celebra opera a lui Lev Tolstoi, Voina i mir este considerat de multi drept o capodopera si este, cu siguranta, unul dintre cele mai de succes seriale rusesti. Aparut intre 1965 si 1967, serialul inregistreaza povestea a trei personaje principale, pe parcursul mai multor decenii si in timpul Razboiului Napoleonic. Un titlu ce un amator de seriale nu ar trebui sa rateze.
5. Trojanovski (Trockij)
Serialul istoric si biografic Trojanovski apare ca o reluare a evenimentelor din viata lui Lev Trotki, unul dintre cei mai importanti lideri ai Revolutiei Bolsevice. Realizat in 2017, serialul prezinta atat etapele de formare ale lui Trotki, cat si evenimentele ce au dus la exilul sau si asasinarea lui Leon Trotki in Mexic. Un titlu care poarta cu sine povestea miscarii comuniste rusesti.
6. Kukhnya (Kuchnia)
Kukhnya este un serial rusesc de comedie, aparut in 2012, in care protagonistul, un tanar bucatar, incearca sa isi croiasca drum in industria culinara, intr-un restaurant fictiv din Moscova. Povestea lui este una amuzanta, punand in lumina diverse situatii comice in care ajunge acesta, fiind sustinut de un scenariu plin de umor.
Acestea sunt doar cateva exemple de seriale rusesti de succes, a caror popularitate a crescut si pe plan international. Fie ca ne dorim sa aflam mai multe despre istoria si cultura Rusiei, sa ne delectam cu un serial de comedie sau sa ne implicam intr-o poveste de actiune, serialele rusesti existente ofera o varietate de scenarii si personaje incitante, captivante si emotionante.
In cazul in care aceasta lista v-a trezit curiozitatea, va invitam sa incercati unul dintre serialele enumerate mai sus, sa descoperiti asa-numita „magie a ecranului rusesc”. Bucurati-va de filme si seriale pe platformele favorite, abonati-va pentru mai multe recomandari de seriale internationale si pastrati minte: nu exista culturi sau povesti care sa nu ne poata incanta sau duce intr-o noua lume a imaginatiei.