True Detective (2014– )

True Detective: Un serial fascinant si complex care te tine in suspans

Cum ne-au obisnuit deja, HBO, producatorul de succes al aclamatelor seriale Game of Thrones si The Sopranos, continua sa-si uimeasca fanii cu True Detective. Mai jos, va vom face un tur exhaustiv al universului fascinant al acestui serial.

Despre serial

True Detective este un serial de televiziune american realizat si scris in mare parte de Nic Pizzolatto. A fost lansat de HBO in ianuarie 2014, iar de atunci a urcat constant in popularitate si a devenit un fenomen cultural. Serialul este un serial politist, dar se remarca prin explorarea unor teme precum filozofia, moralitatea si conditia umana.

Un alt aspect interesant al serialului este faptul ca fiecare sezon are loc intr-o alta perioada si locatie si are un nou set de personaje, dar fiecare sezon pastreaza temele si abordarea serioasa care au facut serialul atat de popular. Iata o privire asupra celor trei sezoane de pana acum si actorii care au jucat rolurile principale.

Sezonul 1: Povestea incepe in Louisiana

In primul sezon al serialului True Detective, ne intalnim cu inspectorii Rust Cohle (Matthew McConaughey) si Marty Hart (Woody Harrelson). Parteneri si totodata personaje contrastante, cei doi investigheaza un caz tulburator de crima si mutilare in Louisiana din anii 1990.

Pe tot parcursul sezonului, urmarim evolutia cazului si, odata cu acesta, evolutia relatiei dintre Rust si Marty, incalcita in problemele lor personale si filozofiile asupra vietii si a justitiei. Pizzolatto ne ofera o poveste profunda si provocatoare despre omenire si moralitate, in timp ce serialul devine un studiu asupra personajelor si mizelor lor.

Lista actorilor principali in sezonul 1:

 1. Matthew McConaughey – Rust Cohle
 2. Woody Harrelson – Marty Hart
 3. Michelle Monaghan – Maggie Hart
 4. Michael Potts – Maynard Gilbough
 5. Tory Kittles – Thomas Papania

Sezonul 2: Inarmata in inima Californiei

Dupa successul rasunator al primului sezon, True Detective revine cu o poveste complet noua si o distributie star-studded. Acest nou capitol are loc intr-o Californie ravasita de coruptie, crima organizata si conspiratii.

Distributia sezonului 2 este plina de nume sonore:

 1. Colin Farrell – ca detectivul Ray Velcoro
 2. Vince Vaughn – ca gangsterul Frank Semyon
 3. Rachel McAdams – ca detectiva Ani Bezzerides
 4. Taylor Kitsch – ca ofiterul de patrulare Paul Woodrugh

Fiecare dintre acesti personaje se lupta cu propriile fantasme si conflictele lor interioare, in timp ce incheaga legaturi neasteptate pentru a rezolva un caz catalizator. In acest sezon, este pus accentul si pe problemele sistemului si reverberatia acestora asupra traiectoriei vietii lor.

Sezonul 3: Un mister de 35 de ani

Sezonul 3 al True Detective se concentreaza pe detectivul Wayne Hays (interpretat de Mahershala Ali), care investigheaza dispartitinile si crimele unor copii in Arkansas. Povestea se desfasoara de-a lungul a trei cronologii diferite, dezvaluind tainele personajelor si ale cazului ce par sa le defineasca vietile.

Alaturi de Mahershala Ali, sezonul 3 include si alti actori talentati, precum:

 1. Stephen Dorff – Roland West
 2. Carmen Ejogo – Amelia Reardon
 3. Scoot McNairy – Tom Purcell
 4. Ray Fisher – Henry Hays

Sezonul 3 isi pastreaza cate ceva din misterul si profunzimea care au facut primul sezon atat de fascinant, reintroducand multe dintre noi in lumea intunecata si tulburatoare a True Detective.

True Detective si Premiile Oscar

Creatia lui Nic Pizzolatto a fost bine primita de critici si a castigat mai multe premii inaltele de la debutul sau, precum Primetime Emmy Awards.

De-a lungul celor trei sezoane de pana acum, True Detective a castigat Premiul Oscar in 2014 pentru Cel mai bun actor intr-o mini-serie sau film de televiziune pentru interpretrarea magistrala a lui Matthew McConaughey si Woody Harrelson. De asemenea, serialul a fost nominalizat si pentru Cel mai bun serial drama.

Ce putem astepta in viitor

Desi nu a fost inca anuntat oficial un al patrulea sezon al True Detective, fanii pot spera ca serialul va continua sa impresioneze si ca Nic Pizzolatto si echipa de productie vor continua sa propuna povesti minunate si personaje complexe, care sa sfideze standardele genului crime.

Ultimele zvonuri ne spun ca HBO si Nic Pizzolatto ar fi in discutii pentru un nou sezon, care sa concureze din nou la Premiile Oscar si sa se alature miilor de fanii care s-au bucurat de fiece sezon al True Detective.

Asadar, daca nu ati vizionat inca True Detective, click aici pentru a va incepe calatoria in lumea misterioasa si plina de suspans a acestui serial rasunator.