Top Filme Istorice 2020

Top Filme Istorice din 2020

Daca iti plac filmele istorice si esti in cautarea celor mai bune titluri aparute in 2020, atunci te afli in locul potrivit. Acest articol contine o selectie cu cele mai bune filme istorice lansate in 2020.

In cadrul acestui top, vom prezenta filmele de succes, critici de specialitate si reactii ale publicului. Fiecare film va include si o scurta descriere, pentru a oferi o imagine cat mai completa a titlului respectiv.

Incepem clasamentul nostru intr-o ordine aleatorie, cu urmatoarea pelicula:

Greyhound

Greyhound este un film de razboi si actiune regizat de Aaron Schneider, avandu-l in prim-plan pe talentatul actor Tom Hanks. Povestea filmului are loc in contextul celui de-al doilea razboi mondial, si-l prezinta pe comandantul Ernest Krause (Tom Hanks), care conduce un convoi aliat in misiunea de a traversa Atlanticul de Nord, in fata atacurilor navale germane.

Publicul si criticii de specialitate au apreciat interpretarea emotionanta a lui Tom Hanks si tensiunea inalta pe care filmul reuseste sa o creeze. Scenariul, totodata scris de Hanks, si regia solida a lui Schneider fac din acest film o alegere demna pentru un iubitor de filme istorice cu o structura de suspans.

Radioactive

Radioactive este un film biografic si istoric care ii aduce in prim-plan pe Marie Curie si sotul sau, Pierre Curie. Acest film, realizat de regizoarea Marjane Satrapi, ii ofera pe Rosamund Pike si Sam Riley in rolurile principale.

Pelicula urmareste viata Mariei Curie, de la descoperirea si studierea radioactivitatii si a elementelor poloniu si radiu, pana la moartea ei,survenita in urma efectelor daunatoare ale radiatiilor. In paralel, spectatorului i se prezinta si o retrospectiva a evolutiei vietii si a descoperirilor lui Marie Curie, precum si o analiza a impactului pe care acestea le-au avut asupra lumii.

Radioactive a fost apreciat in special pentru interpretarea fenomenala a lui Rosamund Pike in rolul Mariei Curie, si pentru echilibrul dintre drama si romantism pe care il aduce cu fiecare secventa.

The Trial of the Chicago 7

The Trial of the Chicago 7 este un film politic si istoric bazat pe procesele intentate unor protestatari. Filmul, regizat de Aaron Sorkin, ii prezinta in rolurile principale pe actori de renume trecuti, precum Sacha Baron Cohen, Mark Strong si Eddie Redmayne.

Povestea se invarte in jurul a sapte persoane care au fost acuzate de complot impotriva sigurantei nationale a Statelor Unite in timpul demonstratiilor de la Conventia Nationala a Partidului Democrat din 1968.

Filmul a fost aclamat pentru interpretarile sale superbe si subiectul sau profund. Scenariul complex si subiectul de actualitate fac din acest film o alegere de top pentru orice iubitor de drame istorice si politice.

Mulan

Mulan este cel mai recent film din seria remakes-urilor live-action ale Disney, avand la baza filmul de animatie cu acelasi nume din 1998. In regia lui Niki Caro, acest film ii ofera pe Liu Yifei in rolul protagonistei Hua Mulan.

Povestea se bazeaza pe legenda chinezeasca a lui Hua Mulan, o tanara femeie de familie nobila care se deghizeaza in barbat pentru a se inrola in armata in locul tatalui ei. Fortata sa devina o razboinica priceputa, Mulan depaseste provocarile si obtine respectul colegilor sai si al superiorilor, in timp ce-si pastreaza in acelasi timp secretul sau bine ascuns.

Mulan este un film vizual spectaculos si plin de aventura, iarsi povestea de curaj infrunta provocarile traditionale, totodata filmul a fost apreciat in special de copii si tineri, publicul tinta al companiei Disney.

Testeaza-ti Cunostintele cu o Lista de Filme Istorice Anterioare

Daca ai vazut deja toate aceste filme recente, iata o lista scurta cu alte filme istorice care-ti pot atrage atentia:

  1. 12 Years a Slave (2013)
  2. Braveheart (1995)
  3. Gladiator (2000)
  4. Saving Private Ryan (1998)
  5. Schindler’s List (1993)

2020 a fost un an promitator in domeniul filmelor istorice, cu titluri din cele mai diverse genuri si epoci prezentate. De la Greyhound si suspenda sa plina de razboi, pana la legenda chinezeasca plina de aventura a Mulan – indiferent de preferintele tale in materie de filme, cu siguranta vei gasi o pelicula potrivita in topul nostru.