Top Film Noir 2021

Top Film Noir 2021

In acest articol ne vom concentra pe filmele de genul film noir care au iesit in anul 2021. Vom face un top al celor mai bune 10 filme noir de-a lungul anului si vom adauga o scurta descriere si opinii despre fiecare film. In completarea topului, vom enumera si alte filme notabile din acest gen care merita mentionate pentru a oferi o imagine de ansamblu a genului de film noir din acest an.

Top 10

1. The Woman in the Window IMDb

The Woman in the Window este o adaptare a romanului omonim al lui A.J. Finn si o abordeaza intr-un stil noir modern. Filmul o are in centrul actiunii pe Anna Fox (interpretata de Amy Adams), o femeie agorafobica si anxioasa, care pune totul la indoiala dupa ce incepe sa observe evenimente suspecte prin fereastra apartamentului ei. Aceasta trebuie sa descopere adevarul, in timp ce se confrunta cu propriile traume.

2. No Sudden Move IMDb

Situat in Detroit-ul anilor 50, filmul No Sudden Move spune povestea a doi hoti (Don Cheadle si Benicio del Toro) care sunt angajati sa fure un document important, dar lucrurile iau o intorsatura neasteptata. Pe masura ce actiunea se dezvaluie, incep sa se intreprinda lupte pentru putere si tradari intre personajele principale.

3. The Little Things IMDb

The Little Things este un film de genul film noir, cu o atmosfera intunecata si un scenariu plin de suspans. In regia lui John Lee Hancock, urmarim povestea a doi detectivi (Denzel Washington si Rami Malek), care formeaza un parteneriat pentru a prinde un criminal in serie periculos. Pe parcurs, flash-back-urile si incrucisarea povestilor, construiesc un final surprinzator.

4. Nightmare Alley IMDb

Nightmare Alley este un film regizat de Guillermo del Toro si este adaptarea romanului omonim scris de William Lindsay Gresham. Filmul ne duce in lumea carnavalurilor si a manipularii, prezentand povestea lui Stanton Carlisle (interpretat de Bradley Cooper). Acesta isi da seama de posibilitatea de a exploata si frauda oamenii, si trece printr-o serie de intamplari sumbre si intunecate.

5. The Dry IMDb

The Dry este o delicata drama detectivistica, bazata pe romanul lui Jane Harper si cu un scenariu imprevizibil si intrigant. Detectivul interpretat de Eric Bana este trimis intr-un orasel izolat din Australia, pentru a investiga moartea suspecta a unui prieten din copilarie. Multe secrete sunt dezvaluite pe masura ce aflam ca aceasta moarte are legatura cu un alt caz nerezolvat.

6. Reminiscence IMDb

Regizat de Lisa Joy, Reminiscence ne prezinta un viitor distopic in care evenimentele tragice ale trecutului sunt reconstruite prin intermediul unei tehnologii inovatoare. Eroul nostu, interpretat de Hugh Jackman, este, de asemenea, un om cu probleme personale, care exploreaza aceste amintiri, ca un veritabil detectiv ecranizat in maniera film noir.

7. Those Who Wish Me Dead IMDb

Un film plasat intr-o zona salbatica din Montana, cu ereuoaca lui Maleficent, Angelina Jolie, in rolul unei pazitoare de foc. Scenariul ofera intorsaturi surprinzatoare, in timp ce personajele incearca sa dezlege un caz misterios, si intreaga atmosfera aminteste de stilul film noir. Acest film are tot ce trebuie pentru a va captiva atentia si a va face sa va intrebati cine va supravietui in acest infern de flacari.

8. In the Earth IMDb

Un film regizat de Ben Wheatley, care evolueaza intr-un ecranizat shocker, avand la baza ritualuri oculte si pagane, intr-un mediu sumbru, izolat si intunecat, in mijlocul unui padure din Anglia, in vremea unei pandemii, creand o atmosfera asemanatoare cu cea din Wicker Man. Stilul regizoral se indreapta ferm spre un gen noir, dar cu o viziune moderna.

9. Zola IMDb

Zola este o drama noir, inspirata dintr-o serie de tweeturi virale si un articol de David Kushner din Rolling Stone. Intriga se bazeaza pe povestea unui stripper din Detroit, care isi creeaza o echipa si pleaca intr-o calatorie la Tampa pentru a castiga bani. Viziunea regizoarei Janicza Bravo transforma acest film intr-un ecranizat noir experimental.

10. Wrath of Man IMDb

Wrath of Man este un film in regia lui Guy Ritchie, care prezinta cu dexteritate aparitiile si motivatiile lui Jason Statham, un nemilos angajat al unei companii de transport valori. Genul film noir se face simtit in acest lung metraj, in special prin estetica si lumina intunecata, schimbarile temporale in poveste, si umorul acid specific acestui director britanic.

Alte filme notabile

  • The Many Saints of Newark IMDb
  • Last Night in Soho IMDb
  • The French Dispatch IMDb
  • The Virtuoso IMDb

Anul 2021 a oferit o gama variata de filme noir, adaptate scenariilor, atmosferei si sensibilitatii moderne, pe langa selectia noastra cu cele mai bune 10 titluri de top.