Pokémon GO – Android

Pokemon GO – Descopera lumea Pokemonilor pe telefonul tau Android

Pokemon GO este un joc mobil disponibil pentru platforma Android, care reuseste sa combine succesul de peste doua decenii al francizei de desene animate si jocuri video, cu tehnologia avansata de realitate augmentata. Jocul a fost lansat in 2016 si continua sa fie imbunatatit si extins, astfel incat jucatorii sa poata trai o experienta unica si captivanta. Acest joc a cucerit lumea intr-un mod extraordinar, transformandu-se intr-un fenomen global.

Descarcati aici Pokemon GO

In acest articol vom parcurge urmatoarele aspecte ale jocului Pokemon GO.

Gameplay-ul si obiectivele principale

In Pokemon GO, jucatorii exploreaza lumea reala in cautarea de noi creaturi fabuloase pentru a le adauga in colectia lor. Jocul foloseste tehnologia GPS a telefonului pentru a crea o harta a lumii din jur, impreuna cu PokeStops si Gym-uri care pot fi in asezarile umane, parcuri, monumente istorice si altele. Obiectivul principal al jocului este de a captura cat mai multi Pokemoni si de a-i antrena pentru a deveni un maestru al Pokemonilor.

Pokedex si tipurile de Pokemon

In Pokemon GO, jucatorii au un Pokedex care tine evidenta tuturor creaturilor intalnite, detinute si evoluate. Exista peste 400 de Pokemoni diferiti in joc, provenind din mai multe generatii ale francizei si impartiti in diferite tipuri precum: Foc, Apa, Electric, Planta, Zbor, Gheata, Psionic, Insecta, Dragon, Intuneric si altele. Cei mai rari si puternici Pokemoni sunt denumiti legendari, iar acestia pot fi intalniti doar in situatii speciale.

Intalniri si capturare

Jucatorii pot intalni si captura Pokemoni in timp ce se plimba cu aplicatia pornita, prin interactiunea cu intalnirile generate aleatoriu pe harta sau cu cele generate de evenimente speciale. Fiecare intalnire ofera ocazia de a incerca sa capturezi creatura folosind o varietate de PokeBalls (mingi) si cateva tehnici, care pot fi invatate si perfectionate pe parcursul jocului. Cand o intalnire ramane activa timp de 30 de minute fara a fi capturata, creatura va disparea.

Evolutii si intarirea Pokemonilor

Evolutia este procesul prin care un Pokemon se transforma intr-un alt Pokemon, de obicei unul mai puternic si cu mai multe abilitati. Jucatorii pot evolua propriile lor Pokemoni prin colectarea de bomboane specifice care sunt obtinute din capturarea si schimbarea aceluiasi tip de Pokemon sau prin completarea misiunilor de cercetare. In plus, jucatorii pot intari CP (Combat Power)-ul Pokemonilor lor pentru a creste performanta acestora in lupta, folosind bomboane si praful de stele.

Gym-uri si Raid-uri

In Pokemon GO exista locatii speciale numite Gym-uri, unde jucatorii pot antrena si lupta cu Pokemonii lor impotriva altor jucatori si a Pokemonilor lor, pentru a castiga controlul asupra Gym-ului. Gym-urile sunt clasificate in functie de culoare (Rosu, Albastru si Galben), care reprezinta de fapt cele trei echipe ale jocului. Jucatorii pot intra intr-una dintre aceste echipe dupa ce ajung la nivelul 5 in joc.

De asemenea, exista evenimente de lupta numite Raid-uri, in care mai multi jucatori se pot alatura pentru a lua parte intr-o lupta impotriva unui Pokemon foarte puternic si rar. Acest Pokemon poate fi apoi incercat sa fie capturat cu Premier Balls, care sunt oferite ca recompensa pentru participare si performanta in Raid.

Elementele sociale ale jocului

Pokemon GO ofera o serie de caracteristici sociale care permit jucatorilor sa interactioneze intre ei, sa isi faca noi prieteni si sa faca schimb de Pokemoni si resurse. De asemenea, jucatorii pot trimite cadouri catre prietenii lor adaugati in joc, care contin diferite beneficii precum resurse utile sau bomboane specifice pentru anumiti Pokemoni.

Jocul ofera, de asemenea, posibilitatea de a adauga jucatori din apropiere ca prieteni si de a comunica in timp real cu ceilalti membri ai evenimentelor de Raid.

Micropaciri si magazinul in joc

Pokemon GO este un joc gratuit, dar ofera si optiunea de micropaciri care permit jucatorilor sa se bucure de anumite avantaje si sa devina mai competitivi. In magazinul in joc, utilizatorii pot achizitiona diverse obiecte precum PokeBalls, incubatoare de oua, diferite tipuri de pocaiti, bilete pentru evenimente speciale si moneda virtuala denumita PokeCoin.

Despre dezvoltatorii Pokemon GO

Jocul Pokemon GO este dezvoltat de Niantic, Inc., in colaborare cu Nintendo si The Pokemon Company. Niantic este cunoscut si pentru dezvoltarea altor jocuri populare pe baza tehnologiei de realitate augmentata, precum Ingress si Harry Potter: Wizards Unite.

Site-ul oficial al dezvoltatorului

Previous Article
Next Article