Clash of Clans – Android

Totul despre Clash of Clans – Android

Clash of Clans este un joc de strategie si simulare de construire a unei baze, dezvoltat de compania finlandeza Supercell si optimizat pentru platforma Android. Lansat in anul 2012, Clash of Clans a devenit unul dintre cele mai populare si de succes jocuri mobile din istorie. In acest articol vom discuta despre gameplay, strategii, resurse si sfaturi utile pentru toti cei ce vor sa devina adevarati maestri ai conducerii unui clan.

Gameplayul Clash of Clans

Clash of Clans este un joc de strategie in timp real (RTS) care combina elemente de construire a bazei, colectare de resurse si lupta intre jucatori sau sesiuni de atac pentru a cuceri clanurile inamice. Jocul se desfasoara intr-un univers de fantezie medievala, iar scopul jucatorului este sa-si dezvolte satul si sa construiasca un clan puternic, capabil sa reziste atacurilor si sa cucereasca alte clanuri.

Gameplayul jocului este impartit in doua parti principale, si anume:

 1. Construirea si dezvoltarea satului, in care jucatorul isi construieste si imbunatateste diferite cladiri si resurse pentru munca satului si de pregatire in lupta.
 2. Lupta si cucerirea teritoriilor inamice, in care jucatorul ataca bazele altor jucatori si incearca sa cucereasca teritoriul lor, adunand resurse si dezvoltand armata.

Construirea si dezvoltarea satului

Dezvoltarea satului si a diferitelor cladiri este esentiala in Clash of Clans. In aceasta sectiune, jucatorul va trebui sa se ocupe de construirea si imbunatatirea diverselor cladiri, ziduri si capcane ce formeaza satul sau. In general, aceste cladiri sunt impartite in:

 • Cladiri de resurse – Mine de aur, colectori de elixir sau depozite
 • Cladiri de productie – Cazarma, laboratoare sau altare
 • Cladiri defensive – Turnuri, mortiere sau ziduri
 • Cladiri de clan – Castelul de clan, Turnul de veghe sau Statuia P.E.K.K.A.

De asemenea, este important sa se dezvolte si sa se imbunatateasca continuu trupele de lupta disponibile in joc. Aceste trupe se clasifica in:

 1. Trupe standard – Barbar, Arcas, Gobelin
 2. Trupe magice – Vrajitor, Dragon, Yeti
 3. Trupe umane mari – Urzeala de Foc, Jucator de LoL
 4. Trupe de asediu – Golemul, Troli, Balonul
 5. Eroui – Regele Barbar, Regina Arcasa

Atacurile si cucerirea teritoriilor inamice

Lupta in Clash of Clans este posibila atat in atacurile singleplayer (impotriva bazei Goblin) cat si in atacurile multiplayer (impotriva altor jucatori). Atacurile se desfasoara in timp real si reprezinta o parte esentiala a jocului. Scopul acestora este de a cuceri teritoriul rivalilor, de a colecta resurse si de a acumula puncte de victorie. Pentru a reusi acest lucru, jucatorii trebuie sa isi creeze o strategie de atac, sa selecteze intarile si sa se pregateasca pentru apararea recursiva.

Pe langa atacurile multiplayer, jucatorii pot sa se alature unui Clan, in care pot sa colaboreze cu alti membri, sa participe la evenimente si razboaie de clan sau sa organizeze atacuri de asediu impreuna.

Resursele si managementul acestora in Clash of Clans

Clash of Clans are mai multe tipuri de resurse: aur, elixir, elixir intunecat si gemuri. Acestea pot fi obtinute in diferite moduri, cum ar fi colectarea, atacul asupra altor jucatori, donatii sau cumpararea prin intermediul aplicatiei.

Acesta sunt cele patru categorii de obiective principale pentru managementul resurselor in joc:

 1. Construirea si dezvoltarea satului si a cladirilor – resursele vor trebui sa fie utilizate pentru a construi, imbunatati si intretine cladirile si zidurile din sat
 2. Cresterea si imbunatatirea trupelor – resursele vor trebui sa fie alocate pentru a dezvolta, imbunatati si antrena trupele de lupta
 3. Participarea in razboaie de clan si alte evenimente – resursele vor trebui sa fie alocate pentru a lupta si pentru a contribui la progresul general al clanului
 4. Mentinerea si cresterea rangului in clasamentul jucatorilor – resursele vor trebui sa fie utilizate pentru a imbunatati progresul in joc si pentru a creste rangul in clasament

Sfaturi utile si strategii recomandate pentru Clash of Clans

Pentru a reusi in Clash of Clans si pentru a maximiza experienta ta de joc, este important sa consideri urmatoarele sfaturi utile si strategii recomandate:

 1. Inceperilor, prioritizeaza constructia si imbunatatirea cladirilor de resurse, astfel incat sa ai o baza solida de resurse pentru dezvoltarea ulterioara.
 2. Acorda atentie unui echilibru intre constructia defensivei satului si a trupelor. Daca te concentrezi prea mult pe una dintre ele, vei putea fi sa fieinta si contracarat de inamici cu mai multa experienta.
 3. Foloseste trupele diverse si adecvate pentru atacurile multiplayer si asediile de clan. Plaseaza-le strategic in lupta pentru a maximiza sansele de reusita.
 4. Invatati din experienta altor jucatori si a maestrilor clanului in care esti membru pentru a te adapta si a imbunatati propria strategie.
 5. Planifica-ti atacurile si colaboreaza cu membrii clanului pentru a crea un suport solid. Comunicarea este cheia spre un atac de succes.

Conecteaza-te pentru a experimenta Clash of Clans

Clash of Clans este un joc fun si incitant, plin de provocari si strategii. Experienta sa continua sa evolueze cu actualizari si evenimente speciale. Pentru a te alatura aventurii si a te bucura de tot ceea ce jocul are de oferit, descarca gratuit jocul de pe Google Play Store si porneste intr-o calatorie a strategiei si a camaraderiei in Clash of Clans.