Minecraft – Android

Minecraft – Android: Descopera lumea creativitatii si aventurii in buzunarul tau!

In aceasta recenzie vom explora Minecraft pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare Android. Dezvoltat initial de Mojang si in prezent detinut de Microsoft, Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri din lume. Disponibil pe o varietate de platforme, inclusiv pe Android, Minecraft a evoluat intr-un fenomen global ce atrage milioane de jucatori de toate varstele.

Minecraft este un joc de supravietuire si creativitate in care jucatorii exploreaza un univers pixelat imens, construieste structuri de orice fel, colectioneaza resurse si se angajeaza in lupte pentru a-si apara teritoriul si a evolua. Jocul prezinta doua moduri principale de joc: modul de supravietuire (in care jucatorii trebuie sa supravietuiasca noaptea si sa se apere de monstrii care apar in intuneric) si modul creativ (in care jucatorii au acces la resurse nelimitate si pot construi orice isi doresc).

Caracteristici principale ale lui Minecraft – Android

Minecraft pentru Android iti ofera o experienta de joc captivanta si vasta pe dispozitivele mobile. Iata cateva dintre cele mai importante caracteristici:

 • O lume generata aleator: Minecraft are un univers imens creat procedural, ceea ce inseamna ca fiecare lume este unica si ofera infinite posibilitati de explorare si constructie.
 • Supravietuire si creativitate imbinate: Minecraft iti permite sa experimentezi in modul creativ si in modul supravietuire pentru a-ti oferi un echilibru intre libertatea de creatie si gameplay-ul captivant in acelasi timp.
 • Diverse tipuri de biomi: De la deserturi fierbinti pana la tundre inghetate, de la munti inalti pana la adancurile oceanului, exista numeroase tipuri de biomi in Minecraft care dau lumea plina de viata si de varietate.
 • Sisteme de crestere si dezvoltare: Minecraft incorporeaza mecanici complexe cum ar fi cresterea plantelor, imblanzirea animalelor si fabricarea armelor, armurilor si obiectelor utilitare care te vor ajuta sa supravietuiesti si sa-ti extinzi teritoriul.
 • Multiplayer: Jocul permite sesiuni multiplayer prin Wi-Fi local si prin Xbox Live, asa ca poti sa te alaturi prietenilor tai, sa construiti impreuna, sau chiar sa va provocati reciproc.

Cum se joaca Minecraft – Android

Gasesti mai jos cassificati in trei categorii: 1. lumea jocului, 2. construirea si colectarea, si 3. supravietuirea si lupta.

1. Lumea jocului

Lumea din Minecraft pentru Android este formata din blocuri impartite intr-un numar enorm de biomi. Acestor biomi le poate fi asignata una dintre cele trei dimensiuni: Suprafata (Overworld), Infern (Nether), sau Sfarsitul (The End).

2. Construirea si colectarea

Minecraft iti permite sa colectionezi resurse si sa le utilizezi pentru a construi si crea obiecte utile sau decorative:

 • Mining/Copanca: Pentru a colecta resurse trebuie sa te ocupi de mining – adica sa sapi in pamant si sa spargi blocurile in cautarea minereurilor. Cu resursele colectate poti construi diverse obiecte.
 • Crafting/Fabricarea: Prin crafting combini resursele colectate pentru a crea mai multe utilitare, cum ar fi arme, echipamente si unelte. Crafting-ul se face intr-un Crafting Table, pe care-l poti construi cu 4 placi de lemn.

3. Supravietuirea si lupta

In modul supravietuire, trebuie sa te pregatesti pentru protectia persoanei si sa iti estindesti teritoriul cu structuri avansate:

 • Monstrii (Mobs): in modul supravietuire vei intampina monstri care vor incerca sa te atace si sa te nimiceasca.
 • Lupta: Pentru a te proteja si a supravietui vei utiliza arme si echipamente pe care le-ai construit.

Diferente fata de versiunea originala pe PC

Desi Minecraft pentru Android are multe similitudini cu versiunea originala pe PC, exista si cateva diferente notabile, printre care:

 1. Controlul: Minecraft pentru Android utilizeaza controale tactile pentru a facilita controlul jucatorilor pe dispozitivele mobile.
 2. Compatibilitatea platformelor: Jucatorii care utilizeaza Minecraft pe Android pot sa se alature sesiunilor gazduite de jucatorii care folosesc diferite platforme, cum ar fi Windows 10 si console.

Concluzie

Minecraft pentru Android este o adaptare impresionanta care iti ofera posibilitatea de a explora o lume imensa, sa te angajezi in lupte palpitante si sa construiesti structuri uimitoare. Cu siguranta merita sa incerci jocul daca esti in cautarea unei experiente de gaming captivante si creative.

Pentru a vedea cele mai recente informatii despre joc, poti accesa site-ul oficial al Minecraft aici sau pagina jocului de pe Google Play.

Previous Article