Filme premiate la Venetia

Top filme premiate la Festivalul de la Venetia

Festivalul International de Film de la Venetia, cunoscut si sub denumirea de Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica, este cel mai vechi festival de film din lume si unul dintre cele mai prestigioase. Ȋn cadrul evenimentului, organizat anual la Venetia, Italia, se acorda diferite premii, dintre care cel mai important este Leul de Aur, care se decerneaza pentru cel mai bun film in competitie.

Va prezentam in continuare o lista cu unele dintre cele mai importante filme premiate de-a lungul anilor la acest prestigios festival de film.

Joker (2019)

Joker, regizat de Todd Phillips, a avut premiera mondiala la Festivalul de la Venetia si a castigat Leul de Aur in 2019. Filmul prezinta povestea lui Arthur Fleck, un comediant ratat, care devine principalul adversar al lui Batman odata ce isi asuma identitatea de Joker. Interpretarea extraordinara a lui Joaquin Phoenix a facut ca acest film sa fie extrem de apreciat de critici si adorat de public.

La forma dell’acqua (2017)

La forma dell’acqua este o fantezie romantica regizata de Guillermo del Toro care a castigat Leul de Aur in 2017. Filmul il urmareste pe Elisa, o tanara muta, care descopera o creatie amfibie intr-o instalatie secreta a guvernului. Ea dezvolta o conexiune speciala cu creatura, iar impreuna reusesc sa evadeze din captivitate in incercarea de a-si salva dragostea si noua intalnire romantica.

Ang babaeng humayo (2016)

Ang babaeng humayo, in regia lui Lav Diaz si cunoscut si sub denumirea de The Woman Who Left, este un film filipinez care a castigat Leul de Aur la Venetia in 2016. Acesta este o epopee lunga si meditativa despre o femeie care, dupa ce-si petrece 30 de ani din viata in inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o, incearca sa se razbune pe cel care i-a cauzat suferinta.

Desde alla (2015)

Desde alla, cunoscut si sub denumirea de From Afar, este un film venezuelean, in regia lui Lorenzo Vigas, care prezinta povestea unui barbat in varsta care isi castiga existenta confruntandu-se cu cealalta lume. Povestea se concentreaza in jurul relatiei tensionate si complexe dintre el si un tanar adolescent, ceea ce da nastere conflictelor emotionale si morale. Filmul a castigat Leul de Aur in 2015.

Leviafan (2014)

Leviafan este un film rus, regizat de Andrey Zvyagintsev, care a castigat Leul de Aur la Venetia in 2014. Filmul prezinta povestea unui barbat care isi confrunta autoritatile locale corupte.
Ȋmpreuna cu avocatul sau, trebuie sa lupte pentru drepturile sale si sa depaseasca obstacolele legale si zilnice pe care i le-am impus societate.

Sacro GRA (2013)

Sacro GRA este un documentar italian regizat de Gianfranco Rosi, care surprinde viata diferitelor personaje de-a lungul autostrazii periferice din Roma. Filmul prezinta fragmente din realitatea zilnica si dezvaluie istorii profunde si complexe ale oamenilor obisnuiti care traiesc intr-un spatiu inchis de forta, dar si intr-o societate izolata. Sacro GRA a castigat Leul de Aur in 2013.