Vesti de nicaieri – William Morris (Anglia)

Vesti de nicaieri – William Morris (Anglia)

William Morris (24 martie 1834 – 3 Octombrie 1896) a fost un consilier, profesor, arhitect si designer englez, cunoscut pentru varietatea sa de interese creative. Daca Morris ar fi aruncat un ochi asupra vestilor de nicaieri de astazi, ar fi vazut cateva similitudini semnificative cu vechea practica a calatoriei si a descoperirilor reale.

Principalele elemente ale Gandirii lui Morris asupra Vestilor de nicaieri

Morris a fost unul din artizanii artelor decorative, cunoscut pentru mestesugul sau si, mai presus de toate, pentru ca a incurajat alte persoane sa descopere prin calatorie. Datorita carbunei de lemn si a motorului diesel, era in cele din urma posibil pentru oameni sa petreaca mai mult timp calatorind si explorand locuri noi.

Morris credea ca calatorea prin lume poate fi echivalent unui regim de instruire. El nu se limita la a explora noi locuri, a interactiona cu alte culturi si a experimenta acele locuri in acord cu extraterestrii din lumea lui, deoarece a perceput calatoria drept o cale pentru a cerceta si intari cunoasterea. Morris a fost influentat de aceasta convingere a sa in gandirea sa despre vesti de nicaieri si, prin urmare, a subliniat cat de importante sunt trairile de descoperire si aventura pentru instruire si educatie.

Vestile de nicaieri si cautarea adevarului

Morris s-a gandit la cautarea adevarului ca fiind unul din avantajele principale ale calatoriilor de Frontier si Vesti de Nicaieri. Cand oamenii calatoresc in locuri noi, si cunosc profund culturile si regiunile lor – Morris credea ca acest proces poate da o schimbare majora in modul in care si-au aliniat propriile lor credinte. Morris a vazut ca experientele din escalade, urmarind vechile legende si vizitand ruinele unor locuri inecate in probleme istorice si politicieni poate schimba intr-un mod radical modul in care vezi lumea.

Cand calatoresc, oamenii se gandesc la acele persoane, locuri si istorii pe care le-au citit in carti si au vazut in filme. Acest lucru face ca „vesti de nicaieri” intr-o calatorie sa ia un varf de volum. De aceea, conexiunea la istorie si realitatea istorica poate crea oportunitati neasteptate pentru calatori si poate servi ca un puternic motiv pentru explorerii moderni.

Exploratorii uriasi ai lui Morris, cum ar fi Marco Polo si Drake, au propulsat calatoria prezenta catre urmatoarea dimensiune prin recombinarea gandirii sale despre vesti de nicaieri. Ele au contribuit la dezvoltarea calatoriilor, ceea ce a dus la globalizare si a promovat schimbul de culturi si idei intre diferite popoare. Vestile de nicaieri ale lui Morris au oferit un nou mod de a intelege lumea, dezvoltand o cultura cosmopolita in toate zonele vietii. Astfel, lumea devine mai globala decat oricand si imbogateste viata si relatiile umane.

Locuri remarcabile de unde faceti Visite pentru Vesti de Nicaieri

Morris a fost un mare sustinator al explorarii locurilor cu calatorii autentice – examinarea culturilor si locurilor minunate din toata lumea. Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca se folosea de armonia si frumusetea naturii pentru a-si inspira substantele, creatiile si gandurile. Iata cateva exemple de top care sunt in mod special demne de vizitat:

  • Fortul Vranken – Vizitez aceasta legendara locatie olandeza si bucurati-va de arhitectura achitata impresionanta si de versiunile variate de istorie adecvata.
  • Castelul Edinburgh – Descoperiti miraculosul castel la marginea orasului, unde veti putea explora un bazin monumental, gradini dragalase si (in acesta luna) vedea un spectacol de focuri de artificii.
  • Muzeul National de Arte din Sao Paulo – Aceasta colectie extraordinara de arta latino-americana de la inceputul secolului pana in prezent include sculpturi, portrete, picturi si filme.
  • Galeria Tate Britain din Anglia – Coloana sonora izolata, acoperita cu intuneric, se poate bucura de expozitiile indraznete si provocatoare de la sapte secole de arta europeana, care include lucrari din pictura, sculptura, arta digitala si muzeul Open Eye.
  • Apusul Londrei – Oportunitatea ideala de a vedea spectacole naturale exotice si efemere din punctul de vedere al Londonului si de a admira arhitectura si tehnologia moderna.