Top Filme Scurt metraj 2019

Top Filme Scurt metraj 2019

Scurt metrajul este o arta ce combina povestiri puternice si vizuale captivante intr-un format compact si accesibil. 2019 a fost un an mare pentru scurt metraje, cu o varietate de genuri si subiecte abordate, de la comedii inedite pana la drame psihologice intense. Dar, cum sa alegi pe cele mai bune? In acest articol iti prezentam cu drag top #scurtmetraje din 2019 care merita vizionate:

1. The Neighbors’ Window

The Neighbors’ Window este un film scurt castigator al Premiului Oscar 2020 pentru cel mai bun scurt metraj live-action. Regizat de Marshall Curry, filmul spune povestea unui cuplu cu doi copii mici si viata monotona pe care o duc, pana in momentul in care un tanar cuplu se muta in apartamentul de vizavi. Curiozitatea si fascinatia pentru noii vecini le schimba viata.

 • Gen: Drama
 • Durata: 20 minute

2. Kitbull

Kitbull este un scurt metraj animat care a fost nominalizat la Premiile Oscar 2020. Este o coproductie intre Pixar Animation Studios si Walt Disney Pictures, in regia lui Rosana Sullivan. Acest film sensibil si emotionant prezinta povestea neobisnuita de prietenie dintre un catelus sperios si un pisoi orfan, ambii luptandu-se sa supravietuiasca pe strazile San Francisco-ului.

 • Gen: Animatie, Familie
 • Durata: 9 minute

3. Sister

Sister este un alt scurt metraj animat nominalizat Premiile Oscar 2020. Acest film chinez in regia lui Siqi Song exploreaza tema avortului si a politicii de un copil in China, prin povestea unui baiat care isi imagineaza cum ar fi fost sa aiba o sora mai mica. Acest scurt film a avut recenzii foarte pozitive pentru felul in care trateaza probleme sociale complicate intr-un mod artistic si plin de emotie.

 • Gen: Animatie, Drama
 • Durata: 8 minute

4. Lost & Found

Lost & Found este un scurt metraj australian regizat de Andrew Goldsmith si Bradley Slabe, care prezinta o poveste de dragoste intre doi ursuleti de plus: un crocodil si un iepure. Atingadu-ti inima cu rasturnari de situatie emotionante si vizualuri uimitoare, acest film este perfect pentru cineva care vrea sa experimenteze ceva nou. Acest film a castigat premii la diferite festivaluri internationale, printre care Melbourne International Animation Festival si New York International Children’s Film Festival.

 • Gen: Animatie, Dragoste
 • Durata: 8 minute

5. A Mind Sang

A Mind Sang este un scurt metraj portughez care a castigat Ursul de Cristal la Festivalul de Film de la Berlin, sectiunea Generation. Regizat de Vier Nev, filmul experimenteaza cu imagini abstracte si jocuri de cuvinte pentru a aduce in discutie teme precum genul, identitatea si perceptia senzoriala intr-un mod creativ si fascinant.

 • Gen: Animatie, Experimental
 • Durata: 7 minute

6. Brotherhood

Cu o poveste cutremuratoare, Brotherhood spune povestea unui pastor tunisian care se intoarce din Siria cu o noua sotie, luand pe nepregatite famila sa. Regizat de Meryam Joobeur, acest film a fost nominalizat la Premiile Oscar 2020 pentru cel mai bun scurt metraj live-action. A castigat premii la Tribeca Film Festival si Carthage Film Festival.

 • Gen: Drama
 • Durata: 25 minute

Filme scurte, emotii mari

Indiferent ca te uiti la un film scurt de dragul curiozitatii, sau pentru ca adori forma concentrata a unei povesti, nu ai cum sa te inseli intr-o selectie atat de variata si de buna. Scurtmetrajele pot fi varful de lance al unui realizator care ajunge candva la capat de topuri, descoperirea unui nou curent de gandire sau inspiratia pentru cel mai nou curent cinematic. Indiferent de gusturile personale, fiecare dintre aceste filme merita sa se afle pe lista de vizionare a celor care sustin si apreciaza arta cinematografica.