Top Filme Scurt metraj 2017

Top Filme Scurt metraj 2017

Alege sa-ti petreci putin timp explorand unele dintre cele mai bune creatii cinematografice ale anului 2017 in varianta scurt metraj. Aceasta lista contine scurt metraje de fictiune, documentare si animatie care s-au remarcat in acel an, fie prin premii sau prin recenziile critice. Iata ce filme scurt metraj din 2017 nu trebuie sa ratezi!

1. Garden Party

Garden Party este un scurt metraj animat francez care a fost nominalizat la Premiile Oscar 2018 pentru cel mai bun scurt metraj animat. Povestea se invarte in jurul unui grup de broaste care exploreaza o casa luxoasa, aparent parasita, cu piscina si gradina. Animatia impresionanta si atentia la detalii, precum si un final neasteptat si amuzant fac din acest film o experienta de neuitat.

2. Negative Space

Al doilea scurt metraj animat din lista noastra, Negative Space, a fost totodata nominalizat la Oscar in aceeasi categorie cu Garden Party. Acest film prezinta legatura dintre un tata si un fiu, care se exprima prin arta impachetarii bagajelor intr-un mod cat mai eficient. Animatia stop-motion si designul vizual placut creeaza un tablou emotional puternic, desi dureaza doar 5 minute.

3. Dekalb Elementary

Dekalb Elementary este un film dramatic bazat pe o poveste adevarata, cand un tanar cu probleme psihologice intra intr-o scoala inarmat cu o mitraliera. Acest scurt metraj ce dureaza 21 de minute surprinde tensiunea si dialogul dintre atacator si o femeie care lucreaza la biroul de la intrare. Regizorul Reed Van Dyk a reusit sa creeze un sens al imediatetii si a autenticitatii in acest portret al unei crize umane.

4. A Gentle Night

Acest scurt metraj chinezesc a castigat prestigioasa Palma de Aur la Cannes in 2017, pentru cel mai bun scurt metraj. A Gentle Night ii urmareste pe protagonisti prin spatiile urbane si anonime ale unui oras chinez, in incercarea lor de a-si gasi fiica disparuta. Personajele complexe si subtextul social fac ca experienta vizuala sa fie unica si profunda.

5. Watu Wote: All of Us

Film german-kinez, Watu Wote: All of Us a castigat un premiu Student Academy in 2017 si a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scurt metraj live-action. Inspirat de un eveniment real, filmul prezinta povestiri ale solidaritatii si umanitatii dintre pasagerii unui autobuz care calatoreste pe o ruta periculoasa din Kenya, terorizata de Al-Shabaab. Este o poveste necesara si convingatoare.

6. My Nephew Emmett

My Nephew Emmett este un scurt metraj american bazat pe povestea adevarata a rapirii si asasinarii lui Emmett Till, un tanar afro-american in varsta de 14 ani, in Mississippi, 1955. Regizorul, Kevin Wilson Jr., reuseste sa capteze sentimentul de groaza si anxietate in acest film dramatic care face lumina asupra unei povesti tulburatoare ce face parte din istoria oprimarii afro-americanelor.

7. The Eleven O’Clock

Acest scurt metraj australian de comedie povesteste despre o intalnire intre un psihiatru si un nou pacient – pacient care sustine ca e chiar psihiatru. The Eleven O’Clock incorporeaza elemente de vodevil si absurd, iar personajele sunt interpretate cu maiestrie. Cu un umor care poate deveni tot mai amuzant in fiecare minut, aceasta comedie e perfecta pentru a te relaxa si a rade.

8. Lost Face

Lost Face este un scurt metraj dramatic si tensionat care se bazeaza pe o povestire scurta scrisa de Jack London. Ne aminteste de The Revenant, cu scene de lupta si maiestrie filmarii intr-o lume aparent salbatica. Desi cu un subiect dificil si deranjant, filmul impresioneaza prin realizarea lui tehnica si prin capacitatea de a mentine spectatorul in suspans constant.

Speram ca lista noastra cu filme scurt metraj din 2017 te-a inspirat sa te aventurezi in genul scurt metraj si sa experimentezi o selectie de filme variate si unice. Fiecare dintre aceste filme prezinta diferite stiluri de filmmaking si diferite sensibilitati artistice. Nu rata ocazia sa le vizualizezi si sa te bucuri de creatiile cinematografice ale acestor regizori talentati si actori inspirati.