Top Filme Mister 2010

Top Filme Mister 2010

Misterul este un ingredient cheie in cinematografie, iar 2010 a fost un an in care peliculele ce au invaluit spectatorii in atmosfere de taina au fost pe val. In acest articol veti gasi un top al celor mai bune filme de mister din 2010, incluzand descrieri si un link extern pentru fiecare film in parte. E timpul sa facem o incursiune in lumea intrigilor si enigmelor neclare!

Inception este o capodopera a genului SF si de mister, regizata de Christopher Nolan si cu Leonardo DiCaprio in rolul principal. Acest film a captivat publicul prin conceptul sau inovator si intrigant, in care protagonistii invadeaza si manipuleaza visele oamenilor pentru a fura sau plasa informatii. Totul devine tot mai complicat in momentul in care diferitele nivele ale viselor incep sa interfere cu realitatea si sa puna la indoiala orice reper de normalitate.

Shutter Island

Shutter Island este un film psihologic si misterios excelent, in regia lui Martin Scorsese. In acest film, detectivul Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) exploreaza un ospiciu situat pe o insula izolata. El investigheaza disparitia unui pacient, dar treptat realizeaza ca exista intrebari mult mai importante si mult mai intunecate care trebuie descoperite. Fiecare descoperire aduce cu sine noi incertitudini si suspans, ceea ce face ca vizionarea filmului sa fie o experienta inspaimantatoare si captivanta.

The Ghost Writer

The Ghost Writer este un film captivant de politica si mister, regizat de Roman Polanski. Pelicula spune povestea unui scriitor (Ewan McGregor) care incepe sa redacteze memoriile unui fost prim-ministru britanic (Pierce Brosnan), confruntat cu scandaluri internationale si acuzatii ce se abat asupra prestigiului sau. Pe masura ce scriitorul investigheaza, acesta intra intr-un labirint de secrete, minciuni si conspiratii, unde nimeni nu pare a fi ceea ce pare a fi.

Black Swan

Black Swan este un film psihologic plin de mister si suspans, regizat de Darren Aronofsky si cu Natalie Portman in rolul principal. Povestea exploreaza viata unei balerine paranoide si fragile, sustinuta cu performanta extraordinara a lui Portman. Filmul abunda in conotatii referitoare la dualitatea sufleteasca si la lupta dintre laturile noastre luminoase si intunecate, fiind o opera de arta vizuala si tocmai de aceea atragatoare pentru amatorii de mister si enigme.

The Town

The Town este un film de actiune, crima si mister atractiv, scris si regizat de Ben Affleck. Pelicula urmareste povestea unei bande de jefuitori din Boston, a csta lider, Doug (interpretat chiar de Affleck) se indragosteste de Claire (Rebecca Hall), ghinionul si coincidenta incercand sa le intoarca spatele tocmai in timp ce FBI isi intinde plasele catre ei. The Town este o combinatie reusita de dragoste, trai in periferie si conspiratii peste care se revarsa amenintarile unui urias jaf.

The Girl With The Dragon Tattoo

The Girl With The Dragon Tattoo este o adaptare suedeza a romanului omonim de Stieg Larsson din seria Millennium, reprezentand o investigatie complexa de genul thriller si, in acelasi timp, o veritabila tesatura de suspans, unde informatica, coruptie si violenta se impletesc pentru a crea o experienta tulburatoare si deosebita. Filmul este regizat de Niels Arden Oplev si prezinta povestea cercetatorului Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) si a hackeritei Lisbeth Salander (Noomi Rapace), care investigheaza cazul disparitiei unei femei cu 40 de ani in urma.

The Tourist

The Tourist este un film captivant de actiune, mister si romantism, in regia lui Florian Henckel von Donnersmarck. Acest film te invita sa traiesti o partida de-a soarecele si pisica ce are tulburatoarea Venetie drept fundal cu Angelina Jolie si Johnny Depp in rolurile principale. In urmarirea unui criminal periculos si a neprevazutelor intorsaturi de situatie, The Tourist ramane o pelicula amuzanta si incantatoare pana la capat.

Topul prezentat mai sus aduce in prim-plan o selectie de filme de mister din 2010, care te vor tine cu sufletul la gura si te vor lasa sa cercetezi dedesubturile umane si societatea in ansamblu din unghiuri diferite. De la filme incarcate de simboluri si introspectie precum Black Swan, la misterioasele anchete politice prezentate in The Ghost Writer, selectia cuprinde optiuni variate pentru toate gusturile si pentru iubitorii de astfel de pelicule. Fiecare dintre aceste filme merita cateva ore de ragaz pentru a fi explorate si savurate in linistea serii.