Top Filme Dramă 2012

Top Filme Drama 2012

2012 a fost un an si pentru filme drama, cu multe lansari excelente. Acest articol va va prezenta un top al celor mai bune filme drama din 2012, cu descrieri pentru fiecare si chiar un link catre o pagina relevanta in cazul in care sunteti interesati sa aflati mai multe. Filmele sunt intr-o ordine oarecum aleatorie, deoarece gusturile pot varia, dar nu veti regreta daca va decideti sa urmariti oricare dintre ele.

Argo

Argo este un film care a castigat nenumarate premii, inclusiv cel mai bun film la Oscar in 2013. Regizat de Ben Affleck, aceasta drama istorica-thriller se bazeaza pe o operatiune CIA de a evacua sase americani din Iran in timpul crizei ostaticilor din 1979. Cu un scenariu bine scris si o poveste fascinanta, este un film captivant care trebuie vazut.

Beasts of the Southern Wild

Filmul independent Beasts of the Southern Wild a fost una dintre surprises din 2012 si a obtinut patru nominalizari la Oscar. Este o poveste magic-realistica despre o mica comunitate izolata in Louisiana care se confrunta cu o furtuna devastatoare. Povestea este spusa din perspectiva unei fetite de sase ani () si abordeaza teme precum familie si supravietuire. Regizorul debutant Benh Zeitlin creeaza o lume fascinanta si emotionanta in acest film artistic.

Silver Linings Playbook

Silver Linings Playbook este o dramedie romantica cu o distributie de actori formidabili, printre care Bradley Cooper, Jennifer Lawrence si Robert De Niro. A fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film si a castigat premiul pentru cea mai buna actrita (Jennifer Lawrence). Filmul urmareste povestea unui barbat cu tulburare bipolara (Cooper) care revine in viata si se imprieteneste cu o femeie misterioasa (Lawrence). De-a lungul filmului, cei doi devin parteneri de dans si invata sa faca fata problemelor lor personale si sentimentale.

The Impossible

Cu o poveste inspirata de evenimente reale, The Impossible ilustreaza lupta unei familii pentru supravietuire in urma tsunami-ului din Oceanul Indian din 2004. Naomie Watts si Ewan McGregor joaca rolurile principale in acest film emotionant si infricosator de realist. Regizorul J.A. Bayona aduce o sensibilitate umana si profunda la aceasta poveste dramatica.

Amour

Regizat de maestrul austriac Michael Haneke, Amour este un film despre dragoste, suferinta si demnitate in fata varstei inaintate. Povestea urmareste un cuplu de pensionari care trebuie sa se confrunte cu problemele din ce in ce mai grave ale sanatatii sotiei. Performantele extraordinare ale actorilor principali, Jean-Louis Trintignant si Emmanuelle Riva, fac acest film o experienta de neuitat. Amour a castigat Palme d’Or la Festivalul de la Cannes in 2012 si a fost pe lista scurta pentru cel mai bun film strain la Oscar.

Zero Dark Thirty

Filmul Zero Dark Thirty prezinta povestea vanatorii de aproape zece ani pentru liderul Al-Qaeda, Osama bin Laden, si eventuala sa ucidere. Regizorul Kathryn Bigelow si scenaristul Mark Boal au construit un thriller intens si precis care exploreaza moralitatea si profesionalismul celui mai controversat moment din istoria recenta. Jessica Chastain interpreteaza o analista CIA care se dedica misiunii de a-l gasi pe bin Laden, iar performanta ei indragostita a fost apreciata de catre critici si a fost nominalizata la Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol principal.