Top Filme Documentare Pe Netflix

Top Filme Documentare pe Netflix

Netflix este un lider de necontestat pe piata streaming-ului. Cu un catalog bogat si diversificat, Netflix este disponibil pe aproape toate dispozitivele de consum de divertisment, facilitand astfel accesul la un continut remarcabil. Poate ca multe dintre aceste titluri sunt filmele de varf productii blockbuster sau seriale de televiziune de succes, dar spectrul poate fi extins si mai mult. Documentarele se afla cel mai adesea in umbra campului mainstream si au acelasi scop. Aceste filme au capacitatea de a iti schimba perspectiva si de a introduce un continut relevant, real si uneori chiar neobisnuit. Pentru cei care au nevoie de un consum care sa iasa dincolo de comunicarea cu domeniul stiintific, Netflix este locul ideal astfel incat sa aduca acea experienta. Mai mult, Netflix are si acoperirea mediata cu recenzii privind filmele documentare din partea criticilor de film, astfel incat acestea sa poata fi usor accesibile.

Top 10 Filme Documentare pe Netflix

Principalul avantaj al navigatiunii Netflix este acela ca nu presupune descalificarea filmelor documentare in favoarea titlurilor mainstream. La urma urmei, exista multe filme documentare cu un continut pur si de inalta calitate aici. In aceasta sectiune veti regasi o lista cu topul celor 10 filme documentare de vizionat pe Netflix.

  1. Making A Murderer

Making a Murderer este cea mai cunoscuta documentare in zilele noastre. In prim plan sunt povestile lui Steven Avery si Brendan Dassey, cei care erau acuzati intr-o cauza a asasinatului. Documentarul surprinde cauza in mod uimitor si ne arata ca adevarul poate fi mai complicat decat pare. Cu scene emotionale care te vor tine lipit de sostron, acest film de mare efect afiseaza o multime de lacune in dreptul administrat de justitie.

  1. Icarus

Icarus este o carte despre dopaj si frauda. Acest film documentar surprinde efectiv cat de deteriorata se poate face industria sportului poate fi reactivata fraudelor in masa si cat de propensi suntem sa-i ignoram. Documentarul surprinde activitatile de fondari ale lui Grigory Rodchenkov, antrenorul national al statului rus pentru patinajul pe gheata. El joaca un rol vital in descoperirea unui program anti-doping controlat de stat, care a dus la numeroase suspendari si anuleaza mari evenimente de sport.

  1. Cercuri Retrograde

Cercuri Retrograde este o cronica a statiei de foraj americane din Bhutan, care are o imagine insemnata despre cultura, educatie si relatiile stranse intre comert si meditatie. Acest film documentar surprinde sentimentele intrinsec si maiestuosul drum al unui mare numar de calatori care cauta starea de lumina divina in mijlocul ciclurilor retrograde al statiei de foraj.

  1. Gene Rave

Gene Rave face o trecere in revista asupra fenomenului rave de care suntem martori. Incepand cu anii ’80 si ’90, acest fenomen a influentat cultura pop. Documentarul ofera confuzie si incantare in acelasi timp. Odata ce vei vedea acest documentar, vei intelege cat de complexa poate fi istoria unui subcult.

  1. Wormwood

Wormwood este un documentar de tip docudrama care exploreaza comportamentul birocratic din spatele asasinarii unui agent CIA. Acesta descopera dezumanizarea sistemului si cum oamenilor le este facut greu sa descopere adevarul. Acest film este un exemplu clasic de produsie de cinema interactiv in care regizorul Errol Morris aduce metode de construire a unei povesti pentru a transporta publicul in lumea arhivata prin documentele si fotografii dintr-o anumita societate.

  1. Bus 174

Bus 174 este un exemplu excelent de documentar care genereaza speranta si schimbare prin continut. Acesta surprinde teribila problema privind traficul de sclavi din America de Sud. In cele din urma, filmul descopera adevarata poveste a unei frici si a unui modul perpetuu de a obtine ajutor. Acest film documentar examineaza intens natura clasei de mijloc, structurile sociale si poate chiar acest mod de viata mai pe larg.

  1. Ceva corect

Something Right este un film care descopera relatia speciala dintre o fata de 16 ani si o persoana mai in varsta de peste 80 de ani. Ambele persoane sunt home-less, iar acest film le urmareste perioada de tranzitie a vietii lor cum iau calea inapoi in strada. Acest film este la fel de atractiv si de noutate, cum ne arata ca momentele cald responsabil nu exista doar intre persoanele apropiate, ci si intre aceia care aleg sa imbrace pe cineva in natura sa.

  1. Becoming

Becoming este un film despre a deveni cineva si ceea ce se intampla cu cineva in turul lor de viata. Acesta surprinde povestea lui Michelle Obama, cand ea s-a nascut si cum s-a schimbat pe parcursul vietii si modul in care si-a construit viitorul. Acest documentar arata tranzitia dintre a fi o persoana simpla si a deveni unul d