Top Filme Crimă

Top Filme Crima

Va prezentam un top al celor mai bune si mai apreciate filme de crima din toate timpurile. Asezatul pe canapea cu o punga de popcorn si o lista buna de filme de acest gen este intotdeauna o idee excelenta. In acest articol, va vom oferi un ghid din acest vast domeniu cinematografic.

1. Nasul (The Godfather) – 1972

Nasul este unul dintre cele mai faimoase si apreciate filme de crima din istorie, regizat de Francis Ford Coppola si avandu-i in rolurile principale pe Marlon Brando, Al Pacino si James Caan. Adaptat dupa romanul lui Mario Puzo, filmul ofera o intriga complexa si o poveste fascinanta a vietii in familia mafiei americane:

  1. Vito Corleone
  2. Michael Corleone

Nasul a primit sapte premii Oscar si este adesea considerat unul dintre cele mai importante si influente filme din istoria cinematografiei. Aflati mai multe despre acest film de exceptie aici.

2. Pulp Fiction – 1994

Pulp Fiction este un film de referinta in cariera lui Quentin Tarantino si unul dintre cele mai iubite si controversate filme de crima realizate vreodata. Cu un scenariu socant si o serie de personaje memorabile interpretate de John Travolta, Samuel L. Jackson si Uma Thurman, Pulp Fiction nu are cum sa lipseasca de pe lista oricarui cinefil.

Filmul este structurat intr-un mod neconventional, prin combinarea a patru povestiri interconectate, toate avand in prim-plan violenta si criminalitate, cu dialoguri remarcabile si umor negru. Cateva dintre elementele care au facut acest film special sunt:

  • Dialogurile rapide si spirituale;
  • Coltul de ucikoealizare improvizati;
  • Personajul Marcellus Wallace.

Pentru a afla mai multe despre acest film remarcabil, puteti vizita aceasta pagina.

3. Goodfellas (Baieti buni) – 1990

O alta capodopera a genului de crima este Goodfellas, regizat de Martin Scorsese si bazat pe romanul lui Nicholas Pileggi. Filmul ne prezinta intamplari din viata reala a mafiotului Henry Hill, interpretat magistral de Ray Liotta. Alaturi de el, in rolurile principale, ii avem pe Robert De Niro si Joe Pesci.

Goodfellas ne arata cum functioneaza lumea interioara a mafiei, cu loialitatile si tradarile inerente ale ei. Cateva aspecte care fac acest film deosebit de notabil sunt:

  • Nararea din perspectiva protagonistului;
  • Scena de crima care dureaza aproximativ zece minute;
  • Abordarea realista a vietii in familile mafiote.

Mai multe informatii despre Goodfellas pot fi gasite la urmatorul link.

4. Seven – 1995

Regizat de David Fincher si avandu-i in rolurile principale pe Morgan Freeman si Brad Pitt, Seven este unul dintre cele mai bune thriller-uri de crima din toate timpurile. Filmul urmareste povestea a doi detectivi care investigheaza o serie de asasinate brutale, legate intre ele prin cele sapte pacate capitale.

Cu o atmosfera intunecata si un suspans bine construit, Seven isi captiveaza publicul si socheaza cu o scena finala memorabila. Afla mai multe despre acest film aici: Seven.

5. Marele Jaf de Tren (The Great Train Robbery) – 1903

Considerat primul film de crima din istorie, Marele Jaf de Tren a fost realizat in 1903 si a avut o durata de 12 minute. Regizat de Edwin S. Porter, filmul prezinta povestea unui jaf de tren, inspirat din evenimente reale.

Marele Jaf de Tren a devenit unul dintre primele succese ale cinematografiei din SUA si a inspirat numeroase alte filme ulterioare, care au explorat genul de crima si jafuri de tren. Aflati mai multe despre acest film-legendasa aici.


Acum ca aveti in posesie o lista a celor mai bune filme de crima, putem face un pas inainte si alegeti sa urmariti unul sau mai multe dintre aceste filme pe timpul sarbatorilor. Luati in considerare si alte filme excelente de crima ce nu au aparut in acest top, cum ar fi Heat, Chinatown sau American Gangster. Indiferent de ce veti alege sa urmariti, va dorim vizionare placuta!

Previous Article