Top Filme Acţiune

Top Filme Actiune

Actiunea este un gen nelipsit din marile productii cinematografice, care reuseste sa atraga publicul prin scenarii pline de aventuri, efecte vizuale spectaculoase, batalii epice si eroi puternici. Fiecare film de actiune ofera momente memorabile care raman in istoria cinematografiei, implicand numeroase scene de urmarire, incaierari, sau chiar lupte in spatiul cosmic. De-a lungul timpului, au fost realizate nenumarate filme de actiune care ne-au tinut cu sufletul la gura si au devenit repere incontestabile in lumea cinematografiei.

In acest articol, vom prezenta Top Filme Actiune de-a lungul timpului, care au reusit sa impresioneze publicul datorita actiunii lor antrenante si fascinante:

1. Pulp Fiction (1994)

 • Regizor: Quentin Tarantino
 • Cu: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman

Pulp Fiction este unul dintre cele mai renumite filme de actiune, regizat de Quentin Tarantino, care ne ofera un amestec dinamic de violenta, umor si poveste de dragoste. Filmul este structurat in mai multe povestiri secventiale, urmarind diverse personaje interconectate din Los Angeles, printre care se numara doi gangsteri, o actrita si sotul ei boxer. „Pulp Fiction” este un adevarat exercitiu de stil, iar dialogurile si momentele de actiune raman in memoria colectiva mult timp dupa vizionare.

 1. Gladiator (2000)
 • Regizor: Ridley Scott
 • Cu: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen

Gladiator este un film de actiune dramatic, situat in timpul Imperiului Roman, care reprezinta un spectacol fascinant cu atat prin secventele de lupta impresionante, cat si prin povestea emotionanta a personajului principal. Maximus, interpretat magistral de Russell Crowe, este un general roman tradat de imparatul sau, care se lupta din randul gladiatorilor pentru a redobandi libertatea si a se razbuna pe cel care i-a distrus familia.

3. Die Hard (1988)

 • Regizor: John McTiernan
 • Cu: Bruce Willis, Alan Rickman, Bonnie Bedelia

Die Hard este primul film din celebra serie de actiune cu acelasi nume, care l-a transformat pe Bruce Willis intr-un superstar international. Acesta il interpreteaza pe ofiterul de politie John McClane, care se trezeste prins in mijlocul unui jaf terorist in timp ce se afla in vizita la sotia sa, la o petrecere corporativa, intr-un zgarie-nori din Los Angeles. Actiunea spectaculoasa si personajul carismatic al lui Willis contribuie la un film de referinta in domeniul peliculelor de actiune.

4. Inception (2010)

 • Regizor: Christopher Nolan
 • Cu: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page

Inception este un amestec impresionant de actiune si concepte futuriste care exploreaza lumea viselor si extragerea informatiilor din mintea subconstienta. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) este un hot care furi informatii corporate patrunzand in visurile oamenilor si extragandu-le. Sarcina lui principala este de a planta o idee in mintea unui tanar mostenitor pentru a schimba directia afacerii familiei. Actiunea din film este atat de bine realizata incat devine o capodopera vizuala.

 1. Mad Max: Fury Road (2015)
 • Regizor: George Miller
 • Cu: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult

Mad Max: Fury Road este un exemplu de perfetiune in domeniul filmelor de actiune si aduce in prim plan apocalipsa post-nucleara. Povestea urmareste aventurile lui Max (Tom Hardy) si a lui Imperator Furiosa (Charlize Theron) intr-o lume distopica in care supravietuirea este primordiala. Lansandu-se intr-o goana nebuna in cautarea unui loc in care sa traiasca in pace, cei doi merg in directia opusa regimului totalitar de unde provin. Scenariul excelent, combinatia extraordinara de efecte vizuale, precum si interpretarea actoriceasca creeaza o capodopera a cinematografiei si a filmelor de actiune.

Alte filme de actiune notabile:

 • Terminator 2: Judgment Day (1991), regizat de James Cameron, cu Arnold Schwarzenegger si Linda Hamilton;
 • Kill Bill: Vol. 1 (2003), regizat de Quentin Tarantino, cu Uma Thurman si Lucy Liu;
 • The Dark Knight (2008), regizat de Christopher Nolan, cu Christian Bale si Heath Ledger;
 • The Matrix (1999), regizat de Lana si Lilly Wachowski, cu Keanu Reeves si Laurence Fishburne;
 • John Wick (2014), regizat de Chad Stahelski & David Leitch, cu Keanu Reeves si Michael Nyqvist.

Acestea sunt doar cateva exemple de top filme actiune care au impresionat de-a lungul timpului publicul datorita scenelor de actiune antrenante, eroilor incontestabili si povestilor fascinante.