Top Filme Acţiune 2020

<br /> Top Filme Actiune 2020: Selectia Noastra Pentru Adevaratii Pasionati De Aventuri<br />

Top Filme Actiune 2020: Selectia Noastra pentru Adevaratii Pasionati de Aventuri

Anul 2020 a fost unul plin de surprize pentru toti iubitorii de filme de actiune. Chiar daca pandemia de COVID-19 a impus restrictii semnificative in lumea filmului, totusi au existat o serie de productii de actiune care au reusit sa faca senzatie la nivel international. Te invitam sa parcurgi lista noastra de top filme actiune 2020 si sa descoperi care sunt peliculele care merita sa le urmaresti!


Top 10 Filme Actiune 2020

 1. Extraction

 2. Primul film din lista noastra este Extraction, un thriller plin de actiune cu Chris Hemsworth in rolul principal. Povestea este centrata pe lupta unui mercenar pentru a salva fiul rapit al unui lord international al drogurilor. Filmul a fost regizat de catre Sam Hargrave si a primit laude pentru scenele sale de actiune spectaculoase.

 3. The Old Guard

 4. The Old Guard este un film de actiune si fantezie bazat pe benzile desenate cu acelasi nume scrise de Greg Rucka. Charlize Theron interpreteaza rolul principal al unui razboinic nemuritor care se lupta impotriva celor rai si protejeaza omenirea de-a lungul istoriei. Filmul a fost regizat de catre Gina Prince-Bythewood si a atras atentia criticilor pentru combinatia sa inteligenta de actiune si comentarii sociale.

 5. Tenet

 6. Filmul Tenet este o creatie a celebrului regizor Christopher Nolan, care prezinta o poveste captivanta despre calatorie in timp, terorism international si conspiratii. Protagonistul, interpretat de catre John David Washington, este un agent secret care trebuie sa previna un dezastru global. Pelicula a avut parte de recenzii mixte, insa secventele sale de actiune si efectele speciale impresionante au fost aclamate de catre spectatorii iubitori de acest gen.

 7. Mulan

 8. Remake-ul live-action al clasicului Disney, Mulan, a fost unul dintre cele mai asteptate filme ale anului 2020. Acest film de actiune si aventura reinterpreteaza povestea eroinei chineze intr-un mod nou si emotionant, cu o abordare mult mai serioasa si mai curajoasa. Regizat de Niki Caro, filmul a avut parte de recenzii pozitive in special pentru interpretarea Liu Yifei in rolul titular.

 9. Unhinged

 10. Un film care surprinde tensiunea constanta intr-o abordare diferita, Unhinged exploreaza comportamentul uman extrem intr-un mediu suburban. Russell Crowe interpreteaza un barbat instabil mintal care incepe sa terorizeze o mama (interpretata de catre Caren Pistorius) si fiul ei dupa un incident minor in trafic. Regizat de catre Derrick Borte, filmul a primit aprecieri pentru abordarea sa bruta si neo-provocatoare.

 11. Honest Thief

 12. Honest Thief ne prezinta aventura unui hot in retragere (interpretat de Liam Neeson) care decide sa se predea dupa ce se indragosteste. Asa cum era de asteptat, planul nu decurge conform asteptarilor, iar protagonistul trebuie sa lupte pentru a se apara si pentru a curata numele fetei iubite. Regizat de catre Mark Williams, acest film ofera o combinatie satisfacatoare de actiune, romantism si onestitate morala.

 13. Project Power

 14. Daca va place ideea de superputeri, atunci Project Power este un film care merita vizionat. Proiectul ofera un sentiment de realism pentru conceptul traditional de supererou. Povestea urmareste un fost soldat (interpretat de catre Jamie Foxx) si un politist (interpretat de catre Joseph Gordon-Levitt) care trebuie sa opreasca distribuirea unei pastile care confera puteri supranaturale temporare. Regizat de catre Ariel Schulman si Henry Joost, acest film combina actiunea, fantezia si thrillerul intr-un mod inovator.

 15. Love and Monsters

 16. Popular in randul adolescentilor, Love and Monsters combina elemente de actiune, aventura, comedie si dragoste intr-o poveste originala. Dylan O’Brien interpreteaza un tanar care trece printr-o lume post-apocaliptica plina de monstri gigantici pentru a se reuni cu fata pe care o iubeste. Regizat de catre Michael Matthews, filmul a primit laude pentru originalitate, efectele vizuale si combinatia de tonuri diferite.

 17. The Invisible Man

 18. Un remake modern al clasicului literar scris de H.G. Wells, The Invisible Man este un film de actiune, thriller si groaza care prezinta povestea unei femei (interpretata de catre Elisabeth Moss) care sustine ca este terorizata de un fost iubit invizibil. Regizat de catre Leigh Whannell, filmul aduce un omagiu unui personaj iconic aducandu-l intr-un context contemporan si relevant.

 19. Ava

 20. Inchideti topul 10 cu Ava, un film de actiune care ne prezinta povestea unei asasine in retragere (interpretata de catre Jessica Chastain) care se lupta pentru a-si reabilita relatiile cu familia sa si sa supravietuiasca intr-o lume ostila. Regizat de catre Tate Taylor, filmul a fost inspirat/influentat din filmele de actiune preferate ale anilor 1990 si a avut parte de o primire neutra in randul criticilor si al fanilor.


Bonus: Filme Actiune 2020 Relevante mentionate

Pe langa cele 10 filme alese, mentionam si altele care au facut parte din selectia in 2020, printre care:

 • Greyhound

 • Tom Hanks joaca rolul principal in filmul inspirat de adevarate evenimente istorice, in timpul celui de-al doilea razboi mondial.