Tom Hardy: Cariera și versatilitatea actorului britanic

Tom Hardy: Cariera si versatilitatea actorului britanic

In acest articol vom explora cariera si viata actorului britanic, Tom Hardy, care de-a lungul timpului si-a demonstrat versatilitatea pe marele ecran, intr-un mod fara egal, acumuland o multime de premii si aprecieri. Datorita talentului sau deosebit, acesta a ajuns sa fie unul dintre cei mai apreciati si cunoscuti actori ai momentului.

Nascut pe 15 septembrie 1977 in Hammersmith, Londra, Tom Hardy (numele complet, Edward Thomas Hardy) si-a descoperit pasiunea pentru actorie de timpuriu. El a urmat cursurile prestigioasei scoli de teatru, Drama Centre London, unde a invatat tehnicile si abilitatile necesare pentru a straluci in lumea actoriei.

Avere

Avand in vedere succesele sale de pe marele ecran, nu e de mirare ca averea lui Tom Hardy este estimata la aproximativ 30 de milioane de dolari. Unele dintre cele mai de succes filme in care a jucat il includ pe „Mad Max: Fury Road”, „Inception” si „The Revenant”, care i-au adus nu doar recunoastere la nivel mondial, dar si castiguri financiare impresionante.

Relatii

In ceea ce priveste viata sa amoroasa, Tom Hardy s-a casatorit cu actrita Charlotte Riley in anul 2014, dupa ce cei doi s-au intalnit in timpul filmarilor pentru serialul „Wuthering Heights”. Cuplul, care locuieste acum impreuna in Londra, are doi copii.

Premii

Talentul sau a fost recunoscut si apreciat de-a lungul timpului prin numeroase premii si nominalizari. Printre cele mai notabile:

  1. BAFTA Award – Tom Hardy a castigat premiul BAFTA pentru Rising Star in anul 2011.
  2. Oscar – Acesta a fost nominalizat in anul 2016 la categoria „Cel mai bun actor in rol secundar” pentru interpretarea sa in „The Revenant”, alaturi de Leonardo DiCaprio.
  3. Critic’s Choice Award – In anul 2016 a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun actor in rol secundar”, tot pentru filmul „The Revenant”.

Cariera

Tom Hardy si-a inceput cariera in anul 2001 cu rolul sau in serialul „Band of Brothers”, productie ce va fi urmata apoi de apartia sa in filmul „Black Hawk Down”. De-a lungul timpului, acesta a jucat in numeroase filme, dintre care:

  • Inception (2010): In acest thriller de science-fiction, Tom Hardy l-a interpretat pe Eames, un personaj extrem de carismatic si abil in arta manipularii viselor.
  • The Dark Knight Rises (2012): In cel de-al treilea film al trilogiei indragitului regizor Christopher Nolan, Hardy l-a interpretat pe temutul personaj Bane, care ii da mari batai de cap lui Batman.
  • Mad Max: Fury Road (2015): A avut rolul principal in acest film post-apocaliptic si a primit numeroase aprecieri pentru interpretarea impecabila a lui Max Rockatansky.
  • The Revenant (2015): Rolul lui John Fitzgerald, antagonistul nemilos care il lasa sa moara pe Hugh Glass (jucat de Leonardo DiCaprio), i-a oferit lui Hardy o nominalizare la premiile Oscar.

Viata personala

Tom Hardy este cunoscut pentru faptul ca tine foarte mult la intimiatatea sa si prefera sa-si pastreze o anumita distanta fata de mass-media. In ciuda acestui aspect, nu isi ascunde afectiunea nebuna pentru animale, in special pentru caini. De-a lungul timpului, a fost vazut salvand si adoptand numerosi caini rataciti.

Familie

Tom Hardy provine dintr-o familie cu radacini irlandeze si englezesti. Mama sa, Anne, este o pictorita talentata, iar tatal sau, Edward „Chips” Hardy, este un romancier consacrat. Impreuna cu sotia sa, Charlotte Riley, si cu cei doi copii ai lor, formeaza o familie discreta, departe de stralucirea reflectoarelor hollywoodiene.

Tom Hardy a demonstrat de-a lungul timpului ca talentul sau este de necontestat, avand o versatilitate de invidiat si o prezenta inconfundabila pe marele ecran. Iubitor de animale si familist convins, acesta constituie un nume important in industria cinematografica si un model demn de urmat pentru tanara generatie de actori.