Blake Lively: De la Gossip Girl la succesul în cinematografie

Blake Lively: De la Gossip Girl la succesul in cinematografie

Blake Lively, cunoscuta mai ales pentru rolul sau din serialul popular Gossip Girl, a reusit sa-si dezvolte o cariera impresionanta in lumea filmului, ajungand sa colaboreze cu regizori, producatori si actori renumiti in industria cinematografica. Cu un amestec de talent, frumusete si perseverenta, Blake a devenit un exemplu pentru aspirantii actori din intreaga lume.

Familie

Blake Ellender Lively s-a nascut pe 25 august 1987 in Tarzana, Los Angeles, California, fiind al cincilea copil al parintilor sai, Ernie Lively si Elaine Lively. Ea este de origine engleze, irlandeze, germane si olandeze. Tatal sau, Ernie Lively, a fost actor si regizor, in timp ce mama sa, Elaine, a fost director de casting si agent de talente. Din partea mamei, fratele si cele trei surori ale lui Blake au fost, de asemenea, implicate in industria de divertisment.

La incurajarea parintilor sai, Blake si-a inceput cariera in actorie inca de mica, avand primul rol la varsta de 10 ani in filmul „Sandman” (1998), regizat de tatal sau. Ea a crescut intr-un mediu in care arta si creativitatea au fost incurajate constant, iar acest lucru a ajutat-o sa-si dezvolte abilitatile si pasiunea pentru actorie.

Educatie

Blake a studiat la Burbank High School din California, unde a fost implicata in diverse activitati extracurriculare, precum corul si dansul. Dupa absolvirea liceului, ea a inceput sa studieze la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA), intr-un program de cinematografie si comunicare, insa si-a intrerupt studiile pentru a se dedica carierei sale de actrita.

Relatii si viata personala

Incepand din 2007 pana in 2010, Blake a fost intr-o relatie cu actorul Penn Badgley, care a jucat alaturi de ea in Gossip Girl. Ulterior, in 2011 ea a fost vazuta in compania lui Leonardo DiCaprio, insa aceasta relatie nu a durat mult timp.

In 2012, Blake s-a casatorit cu celebrul actor Ryan Reynolds, cu care are in prezent trei fete: James, Inez si Betty. Cuplul prefera sa-si tina viata privata departe de ochii presei, dar au fost de multe ori complimentati pentru relatia lor puternica si echilibrata.

Cariera profesionala

Gossip Girl: succesul televizat

viata si cariera lui Blake Lively au avut o schimbare majora in momentul in care a obtinut rolul lui Serena van der Woodsen in serialul „Gossip Girl”, difuzat de CW Network. Acest serial, bazat pe o serie de carti pentru adolescenti, a devenit foarte popular in perioada 2007-2012, atragand un numar mare de fani si oferindu-i lui Blake un mare grad de recunoastere. Ea a jucat alaturi de Leighton Meester, Chace Crawford, Ed Westwick si Penn Badgley, iar dinamica dintre personaje a fost una dintre principalele atractii ale show-ului.

Incercari in lumea filmului

In timp ce juca in „Gossip Girl”, Blake a avut si cateva aparitii in filme, precum „The Sisterhood of the Traveling Pants” (2005) si „The Sisterhood of the Traveling Pants 2” (2008), rolul fiindu-i acordat dupa ce a participat la auditii in timpul ultimului an de liceu.

Dupa incheierea „Gossip Girl”, Blake a continuat sa obtina roluri in filme de succes, precum „Green Lantern” (2011), „Savages” (2012), „The Age of Adaline” (2015), „Cafe Society” (2016), „All I See Is You” (2016), „The Shallows” (2016) si „A Simple Favor” (2018).

In 2018, Blake a avut un rol important in filmul „The Rhythm Section”, care, desi nu a avut mare succes la box office, i-a adus laude pentru interpretarea ei.

Avere si premii

Datorita succesului in „Gossip Girl” si in filmele de la Hollywood, averea lui Blake Lively este estimata la aproximativ 16 milioane de dolari.

Blake a castigat numeroase premii si nominalizari pentru interpretarile sale, printre care Teen Choice Awards, People’s Choice Awards si MTV Movie Awards. Ea a fost, de asemenea, nominalizata la premiul Saturn pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru filmul „The Shallows” (2016).

Filantropie si implicare in comunitate

Blake Lively este implicata in numeroase actiuni caritabile si in campanii pentru constientizarea anumitor probleme, precum violenta domestica si traficul de persoane. Ea colaboreaza cu organizatii precum Child Rescue Coalition, Dress for Success si Society of the Prevention of Cruelty to Animals, si foloseste adesea platformele sale de social media pentru a promova cauzele si campaniile in care crede.

Blake Lively este un exemplu de evolutie si ambitie in lumea cinematografica, care a reusit sa treca in mod elegant si succes de la roluri in seriale de gen „telenovela” precum „Gossip Girl”, la ecranul mare in productii aclamate de critici si public. Cu o cariera in continua crestere si un destin stralucit in fata sa, Blake va continua cu siguranta sa impresioneze audientele si sa lase o amprenta importanta in lumea cinematografica.