Marilena Hagi: Suflet în Cărți

Marilena Hagi: Suflet in Carti

Marilena Hagi a intrat in lumea artistica cu o farmec aparte si a devenit un nume cunoscut pe scena teatrala si cinematografica romaneasca. Actrita s-a nascut la data de 22 iulie 1983 in Zalau, Romania si a copilarit intr-o familie petrecuta. Inca de mica, Marilena a dezvoltat o pasiune pentru arta si literatura, iar acestea i-au deschis poarta catre o cariera remarcabila in cinematografie.

Studii si inceputurile

In urma absolvirii Liceului de Arte „Ioan Sima” din Zalau, tanara Marilena si-a inceput studiile superioare la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti, sub indrumarea profesorului Doctor Adrian Sitaru. In anul 2006, Marilena a obtinut licenta in Artele Spectacolului, iar in 2008 a absolvit masterul in „Dramaturgie si Critica Teatrala”.

In timpul studiilor, Marilena a avut sansa de a se perfectiona si a cunoaste mai bine arta teatrala si cinematografica prin participari la diverse cursuri si ateliere, in Romania si in strainatate, precum cel de „Acting”, coordonat de catre Jacques Lecoq, sau Atelierul de „Voice and Body”, condus de catre Eugenio Barba.

Averea

In calitate de actrita de teatru si film, Marilena Hagi se poate lauda cu o avere frumoasa, insa casnica. Aceasta s-a bucurat mereu de aprecierea fanilor si a criticilor, maestrii din industrie si colaborari de succes. Averea actritei nu este doar de natura materiala, dar si emotionala, caci si-a implinit de-a lungul carierei numeroase aspiratii artistice.

Viata personala si familia

Marilena Hagi este o femeie rezervata, care tine sa-si pastreze viata personala departe de ochii curiosilor. Actrita este cunoscuta pentru discretia si simplitatea sa, iar in timpul liber, ea prefera sa-si petreaca timpul alaturi de familie si prieteni, sa calatoreasca sau sa se bucure de momente linistite la o cafea in oras.

Marilena este mandra mama a unei fiice minunate, numita Ioana, care a adus multa bucurie si implinire in viata sa. In ceea ce priveste relatiile sentimentale, actrita a fost casatorita cu Mihai, si-a mentinut intimitatea si detaliile vietii lor de familie departe de ochii publicului.

Premii si recunoasterea muncii

Marilena Hagi a primit numeroase premii si distinctii in cariera sa, care reflecta talentul si pasiunea ei pentru actoriata. Actrita are in palmares urmatoarele premii si distinctii:

 • Premiul pentru cea mai buna actrita, oferit de catre Uniunea Teatrala din Romania, pentru rolul Mariana din piesa „Mariana, sapte ani de noroc”
 • Nominarea la premiile Gopo pentru categoria „Debut in rol principal”, pentru rolul „Gabriela” din filmul „Hop-hadi”
 • Premiul pentru interpretare feminina la Festivalul de Film de la Salonic, pentru rolul „Gabriela” din filmul „Hop-hadi”

Cariera teatrala

Pe parcursul carierei sale, Marilena Hagi a jucat pe numeroase scene de teatru, atat in Romania, cat si in strainatate. A colaborat cu regizori de renume precum Silviu Purcarete, Alexandru Dabija, Radu Afrim, Mihai Maniutiu si a fost distribuita in roluri din cele mai diverse spectacole clasice si moderne. Iata cateva dintre cele mai importante piese de teatru in care Marilena Hagi a jucat:

 1. „Morometii” de Marin Preda – in rolul Catrina
 2. „Desteptarea primaverii” de Frank Wedekind – in rolul Wendla
 3. „Iarna in timpul verii” de Tennessee Williams – in rolul Laura
 4. „Pescarusul” de A.P. Cehov – in rolul Nina
 5. „Macbeth” de William Shakespeare – in rolul Lady Macbeth

Cariera cinematografica

Pe langa teatru, Marilena Hagi a facut parte si din numeroase productii cinematografice romanesti si internationale. Actrita a inceput sa prinda gustul ecranului mare odata cu debutul sau in filmul „Hop-hadi” (2008), iar de atunci a sustinut roluri principale si secundare in filme cu succes desi critica, precum:

 1. „La limita de jos a cerului” (2013)
 2. „Casa din copac” (2014)
 3. „Sunt o baba comunista!” (2015)
 4. „Martea, dupa Craciun” (2010)
 5. „O sa fie bine” (2011)

Proiecte curente si viitoare

Marilena Hagi continua sa se perfectioneze in arta ei si sa isi largeasca orizonturile artistice, iar fanii sai sunt nerabdatori sa o vada in noi proiecte cinematografice si teatrale in viitorul apropiat.