The Elder Scrolls V: Skyrim – Windows

Despre The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim este un joc de tip RPG (Role Playing Game) dezvoltat de compania Bethesda Game Studios si lansat pe data de 11 noiembrie 2011. Este al cincilea joc din seria The Elder Scrolls si succesorul lui The Elder Scrolls IV: Oblivion. Acesta a fost lansat pentru mai multe platforme, inclusiv Windows, Xbox 360, PlayStation 3 si mai tarziu pentru Xbox One, PlayStation 4 si Nintendo Switch. Acest articol se va concentra in special pe versiunea pentru Windows.

Asadar, totul despre acest joc de Windows aici! In urmatoarele sectiuni, te vom conduce prin povestea jocului, sistemele de joc, personaje memorabile, moduri de joc, precum si performanta pe PC si recomandari ale jucatorilor.

Povestea

Actiunea jocului are loc in provincia fictiva Skyrim, situata in regiunea nordica a continentului Tamriel. Jucatorul preia rolul unei figuri numite Dragonborn (Sange-de-Dragon), un om sau o femeie cu puterile legendare ale Dragonilor. In cazul in care va intrebati ce puteri are Dragonborn, ei bine, acestea includ abilitatea unica de a aborba sufletele dragonilor invinsi si de a invata „vorbele de putere”, care sunt de fapt strigaturi magice in limba dragonilor.

Povestea este centrata pe confruntarea dintre Dragonborn si alti dragoni, precum si pe conflictul dintre Imperiul Tamriel care incearca sa mentina controlul asupra provinciei si miscarea Za-infectarii care incearca sa asigure independenta Skyrim.

Sistemele de joc

Exista mai multe sisteme de joc unice in The Elder Scrolls V: Skyrim, dintre care unele includ:

  • Un sistem de clasa flexibil, care iti permite sa alegi orice combinatie de abilitati, arme si armuri pentru a crea un personaj propriu si unic.
  • Misiuni principale si secundare care iti permite sa parcurgi aventura la alegere si sa influentezi in mod direct viitorul lumii.
  • Un sistem de crafting care iti permite sa creezi propriile arme, armuri si potiuni, precum si sa imbunatatesti echipamentele existente.
  • O lume deschisa imensa, cu multe locatii de explorat si sute de personaje, cazuri, situatiile surprinzatoare ferealnic olarit de Bethesda.

Parcurgand acest link se poate gasi mai multe detalii si informatii despre aceasta lume si personaje.

Personaje memorabile

Skyrim are parte de numeroase personaje memorabile, precum:

  1. Ulfric Strasmore, liderul factiunii Stromcloaks care lupta pentru independenta Skyrim.
  2. Delphine, unul dintre ultimii membri ai „Blade”, un ordin antic de luptatori dedicat protectiei Dragonborn.
  3. Astrid, liderul Garzii de Noapte, o organizatie criminala si asasina.

Puteti consulta lista completa a personajelor din The Elder Scrolls V: Skyrim

Moduri de joc

Bethesda Game Studios a lansat in timp doua modificari majore ale jocului (DLC):

  • Dawnguard: Acest mod de joc adauga o poveste noua concentrata pe confruntarea cu vampiri si o alianta care doreste sa aduca intunericul in lume pentru totdeauna. Jucatorul are posibilitatea de a se alatura factiunii vampirilor sau de a lupta impotriva lor.
  • Dragonborn: Aceasta adauga o intreaga insula noua pentru explorare, Solstheim, si o poveste dedicata dezvaluirii secretelor si adevaratei naturi a Dragonbornului, legate de un antagonist numit Miraak

Pe langa aceste modificari ale jocului, este bine de stiut ca exista o comunitate vasta de dezvoltatori de moduri independenti care au creat si continua sa creeze numeroase moduri pentru Skyrim, extinzand astfel lumea jocului in moduri diverse.

Performanta pe PC si recomandari ale jucatorilor

Skyrim are grafica uimitoare si open-world cu un nivel de detaliu impresionant, insa odata cu aceste calitati vine si nevoie de o performanta corespunzatoare a echipamentelor pentru a rula jocul.

Pentru a te asigura ca jocul va rula fara probleme, verifica cerintele de configuratie/optima pentru rulare a acestuia aici.

The Elder Scrolls V: Skyrim a primit numeroase recenzii pozitive din partea jucatorilor si a criticilor, fiind elogiat pentru lumea sa deschisa, sistemele de joc detailate si povestea captivanta. Pentru a vizualiza recenziile jucatorilor, vizitati pagina de pe Steam referitoare la acest joc.

Concluzie

The Elder Scrolls V: Skyrim este un joc fantastic in sine, merita experienta pentru orice iubitor de RPG si fantazie. Cu o poveste si lume de impact, personalitati puternice si sisteme de joc care iti permite libertatea de a te exprima in lumea jocului, acest titlu de Windows a devenit un clasic al genului. Adaugati la toate acestea modul in care dezvoltatorii fac continua atentie la joc, creeaza continut nou si imbogateste in permanenta universul, te vei putea bucura de lumea Skyrimului pentru mult timp de acum incolo.