Valorant – Windows

Valorant: Noul fenomen al lumii gaming pe Windows

Valorant a fost lansat in iunie 2020 si a devenit un adevarat fenomen in industria jocurilor pe Windows, bucurandu-se de un succes enorm si atragand milioane de jucatori din intreaga lume. Dezvoltat de Riot Games, compania care a creat si popularul League of Legends, acest joc este un first-person shooter (FPS) tactic ce pune accentul pe mecanici cooperative si strategii bine puse la punct.

In acest articol vei afla tot ceea ce trebuie sa stii despre Valorant, de la modurile de joc disponibile, la agenti, arme si diferite strategii.

Modurile de joc din Valorant

Valorant ofera o varietate de moduri de joc, astfel incat jucatorii sa poata alege in functie de preferintele si nivelul lor de experienta. Dupa ce alegi un mod de joc si intri in echipa potrivita, vei beneficia de o experienta optimizata si vei avea parte de meciuri echilibrate, pline de actiune.

Unrated

Aceasta este varianta clasica de deathmatch de 5v5, in care jucatorii trebuie sa indeplineasca diverse obiective pentru a castiga runde. Castiga echipa care reuseste sa castige 13 runde inaintea celeilalte.

Competitive

Competitive este echivalentul modului Unrated, la un nivel superior si cu o serie de reguli diferite. Pentru a avea acces la acest mod, jucatorilor li se cere sa detina un anumit rang, asignat in urma performantei obtinute in partidele Unrated.

Spike Rush

Spike Rush este un mod mai rapid si mai haotic, cu meciuri care dureaza intre 8 si 12 minute. Scopul acestui mod este sa plantezi sau sa dezamorsezi un dispozitiv numit Spike intr-un anumit punct de pe harta.

Agentii din Valorant – Caracteristici si roluri

In Valorant, jucatorii pot alege dintr-o varietate de 16 agenti, fiecare avand abilitati unice ce pot fi folosite in mod strategic pentru a ajuta echipa in lupta. Agentii sunt impartiti in patru categorii, in functie de rolul lor in joc:

 1. Duelist
 2. Initiator
 3. Controller
 4. Sentinel

Duelist

Acesti agenti sunt specialisti in lupta la distanta scurta si medie. Ei pot elimina inamicii rapid si eficient, avand abilitati menite sa forteze intrarea in anumite puncte de pe harta. Exemple de duelisti in Valorant includ Jett, Phoenix si Reyna.

Initiator

Initiatorii sunt agentii ale caror abilitati ii ajuta pe coechipieri in lupta, punand presiune pe inamici si deschizand calea inainte. Exemple de initiatori: Breach, Sova si KAY/O.

Controller

Controlerii au abilitati care controleaza campul de lupta, blocand anumite zone ale hartii si impiedicand inaintarea inamicilor. Faimosi controleri din Valorant sunt Viper, Omen si Brimstone.

Sentinel

Sentinelele au rolul de a proteja punctele cheie de pe harta, folosind abilitati menite sa tina inamicul la distanta sau sa il capteze in capcane. Exemple de sentinele: Sage, Cypher si Killjoy.

Armele din Valorant

Valorant pune la dispozitie un arsenal larg de arme, de la pistoale si pana la pusti de asalt si arme anti-tanc. Fiecare jucator poate cumpara arme si abilitati inainte de inceperea fiecarei runde, intr-o fereastra speciala. Armele disponibile in Valorant sunt:

 • Pistoale: Classic, Ghost, Sheriff, Frenzy si Shorty
 • Arme semi-automate: Marshall si Operator
 • Pusti de asalt: Vandal, Phantom si Bulldog
 • Arme anti-tanc: Odin si Ares
 • Fulgeratori: Stinger, Spectre si Judge

Strategii si abilitati in Valorant

Pentru a avea succes in Valorant, jucatorii trebuie sa invete sa comunice cu coechipierii, sa isi aleaga abilitatile in mod eficient si sa stabileasca o strategie adecvata la fiecare inceput de runda. Munca in echipa este esentiala in acest joc, astfel incat utilizarea abilitatilor agentilor in mod eficient poate face diferenta intre victorie si infrangere.

Strategii de baza

O strategie comuna in Valorant este aceea de a alege o combinatie optima de agenti, care sa acopere toate rolurile importante necesare in echipa. Astfel, spre exemplu, o configurare ideala ar putea include:

 • 1 Duelist
 • 1 Initiator
 • 1 Controller
 • 1 Sentinel
 • 1 Jucator la alegere, in functie de situatie

Abilitati si mecanici importante

O alta componenta cheie in Valorant este aceea de a sti sa utilizezi abilitatile agentilor in mod eficient. In timpul meciurilor, jucatorii vor aduna puncte abilitate care le vor permite sa isi imbunatateasca si sa-si utilizeze abilitatile in diverse situatii.

Fiecare agent are un set diferit de abilitati, care pot bit folosite in atac, aparare sau pentru a crea diversiuni si o strategie bine pusa la punct. Utilizarea corecta a acestor abilitati in momente cheie ale partidei poate inclina balanta in favoarea echipei tale si te poate ajuta sa castigi meciuri importante.

Valorant este un joc care ofera o experienta bogata si completa, cu mecanici interesante si posibilitati nelimitate de strategii si abordari. Munca in echipa, abilitatile agentilor si o gandire rapida si adaptabila sunt esentiale pentru a fi un jucator de succes in lumea Valorant. Intrati in aceasta competitie plina de actiune si bucurati-va de una dintre cele mai impresionante jocuri FPS ale momentului in Windows.