Supernatural (2005–2020)

Topurile Supernatural (2005–2020): cele mai bune episoade, momente si personaje

Supernatural este unul dintre cele mai iubite si longevive seriale TV, care a adunat o multime de fani de-a lungul celor 15 sezoane. Acest articol isi propune sa ofere o prezentare a celor mai memorabile momente, personaje si episoade din acest serial, asa ca pregatiti-va sa va aduceti aminte de vremurile bune alaturi de fratii Winchester si de cele mai bune momente ale seriei. Vom parcurge topuri cu cele mai bune: episoade, momente, personaje si arc-uri narative.

Top 10 cele mai bune episoade Supernatural

Este greu sa restrangem toate episoadele excelente la doar zece, dar ne-am propus sa facem o lista care sa cuprinda unele dintre cele mai notabile momente ale seriei.

 1. „Swan Song” (Season 5, Episode 22) – Acest episod marcheaza sfarsitul initial planificat al seriei si descrie batalia finala intre fratii Winchester si Lucifer.
 2. „Mystery Spot” (Season 3, Episode 11) – Sam si Dean se trezesc intr-o bucla temporara in care Dean moare in diferite moduri bizare, fortandu-l pe Sam sa afle cum sa incheie bucla.
 3. „The French Mistake” (Season 6, Episode 15) – Fratii Winchester sunt trimisi intr-o realitate alternativa, unde ei descopera ca sunt in fata camerelor de filmat pentru un serial numit „Supernatural”.
 4. „Changing Channels” (Season 5, Episode 8) – Trickerster (mai tarziu dezvaluit ca este ingerul Garzii) arunca fratii Winchester in diferite genuri de emisiuni TV.
 5. „Lazarus Rising” (Season 4, Episode 1) – Dean se trezeste intr-un sicriu dupa ce a fost ucis in sezonul anterior, descoperind ca a fost readus la viata de ingerul Castiel.
 6. „Baby” (Season 11, Episode 4) – Episodul este prezentat intregul din perspectiva „Fiarei”, masina lui Dean, si ofera un punct de vedere unic asupra vietii lor pe drum.
 7. „All Hell Breaks Loose” (Season 2, Episodes 21-22) – Episoadele finale ale sezonului 2 descriu Sam care se alatura liderului demonilor, iar Dean face o intelegere cu un demon pentru a-l salva.
 8. „Scoobynatural” (Season 13, Episode 16) – Un crossover special in care fratii Winchester sunt trimisi intr-un episod din Scooby-Doo si trebuie sa rezolve un mister.
 9. „Fan Fiction” (Season 10, Episode 5) – Fratii Winchester descopera o piesa de teatru care are in centru povestea lor si trebuie sa accepte impactul pe care l-au avut in lumea oamenilor.
 10. „End!verse” (Season 5, Episode 4) – Dean este trimis intr-un viitor apocaliptic in care el si Sam au devenit lideri ai unor factiuni ostile.

Top 5 momente memorabile Supernatural

Enumeram cele mai memorabile momente ale seriei care au ramas in mintea tuturor fanilor.

 1. Cariera lui Castiel in sezonul 4 – In sezonul 4, episodul „Lazarus Rising” il introduce pe ingerul Castiel in serial. Aparitia lui a creat un mare impact in povestea Supernatural si a ramas un personaj central de-a lungul intregii serii.
 2. Incheierea „Swan Song” – Unele momente sunt foarte greu de uitat, iar finalul initial planificat al seriei a fost definitiv unul dintre acele momente. Fratii Winchester isi sacrifica totul pentru a opri ajungerea Lucifer pe Pamant, iar gestul lor eroic a fost unul emotionant pentru fanii indelungati ai serialului.
 3. Moartea lui Bobby Singer – In episodul „Death’s Door” (sezonul 7, episodul 10), Bobby Singer, figura paterna a lui Sam si Dean, moare. Acesta este un moment de tristete profunda si durere, deoarece personajul era extrem de indragit de fanii seriei.
 4. „Carry On,” melodia care marcheaza sfarsitul seriei – In ultimul episod al seriei, „Carry On” (sezonul 15, episodul 20), Dean moare in timp ce lupta alaturi de Sam impotriva unui grup de vampiri. Scenele care urmeaza sunt extrem de emotionante, iar melodia „Carry On Wayward Son” de Kansas, care a devenit sinonima cu serialul, canta in timp ce Sam isi traieste viata fara Dean.
 5. Reintalnirea cu John Winchester – In episodul „Lebanon” (sezonul 14, episodul 300), Sam si Dean au ocazia sa se reintalneasca cu tatal lor, John, intr-un moment extrem de emotionant si sa ramana in memoria tuturor fanilor.

Top 5 personaje Supernatural

De-a lungul celor 15 sezoane, au existat numeroase personaje interesante care au facut parte din povestea Supernatural. Aceasta este o lista cu cele mai bune 5 personaje.

 1. Sam Winchester (Jared Padalecki) – Sam este jumatatea mai sensibila si rationala a echipei si, desi initial nu vrea sa urmeze cariera vanatorului, ajunge in cele din urma sa accepte rolul sau in aceasta lume si sa se considere un erou.
 2. Dean Winchester (Jensen Ackles) – Fratele mai mare al lui Sam, Dean, este „baiatul rau” al echipei – un vanator chipes si increzator in sine care este intotdeauna gata pentru urmatoarea lupta.
 3. Castiel (Misha Collins) – Ingerul cazut care i-a ajutat pe fratii Winchester in numeroase ocazii, prieten apropiat si o figura complexa in universul Supernatural.
 4. Bobby Singer (Jim Beaver) – Figura paterna a celor doi frati si un mentor in meseria de vanator.
 5. Crowley (Mark Sheppard) – Regele Iadului si un personaj complex, care oscileaza intre a fi un dusman si un aliat al fratilor Winchester.

Arc-uri si evenimente narative mai importante

In ciuda faptului ca este alcatuit dintr-un numar mare de episodii si de sezoane, Supernatural se poate lauda cu multe momente de tranzitie in poveste sau evenimente importante in universul serialului. Asadar, pentru a intelege in profunzime seriile si pentru a ne aminti mai clar de ce anume ne-a placut de la acest serial-Wunderkarm, vom prezenta cateva dintre evenimentele narative majore:

 • Demonii ochilor galbeni (prima si a doua serie);
 • Lupta impotriva lui Lilith si planul ei de a deschide portile iadului (seasons 3 and 4);
 • sirul de evenimente provocate de aparitia lui Castiel si de prezenta ingerilor (de la seria a 4-a in sus);
 • Lupta impotriva lui Lucifer si a Apocalipsei (seasons 5 and 6);
 • Problema Leviatanilor (serie a saptea);
 • Conflictele despre Mestesugurile Ingerilor (serie a opta);
 • Scenariul pentru Dean si Marcati de Cain si aparitia lui Crowley (sezoanele 9 si 10);
 • Prezenta lui Amara si „liantul intre noi” Dean Winchester (serie unsprezece);
 • Sam si Dean in orasul principal al seriei (serie douasprezece);
 • Fratii Winchester vizitand altii (serie a treisprezecea);
 • Lupte impotriva lui Michael si a celor „alte” (serie a paisprezecea);
 • Campiona lui Chuck era Jack si finalul intregii a 15-a serie.

Aceasta a fost doar o selectie a celor mai puternice momente, dar amintirile createde prezenta serialului Supernatural s-au dezvoltat si s-au intarit in viata noastra, iar doi frati ai Winchester-Demoni-Romasnului nu vor fi uitati prea curand. Fiecare fan isi va aminti amintirile bune si mai putin bune alaturi de ei, iar speranta este ca pentru generatiile viitoare, aceasta poveste va incepe sa se deschida.