Deadwood (2004–2006)

Deadwood: O Analiza Detaliata

Serie Premiata cu Emmy Intr-un Decor de Vest Salbatic

Deadwood, un serial TV aclamat de critici si premiat, a rulat pe HBO intre 2004 si 2006. Serialul este creat, produs si scris in mare parte de David Milch si are un incredibil grup de actori, incluzandu-i pe Ian McShane, Timothy Olyphant, si Molly Parker. Deadwood este recunoscut pentru decorul sau de Vest Salbatic, dialogurile brutale, dar si pentru relatiile complexe dintre personaje.

In acest articol, ne vom aprofunda in universul serialului Deadwood, explorand tot de la story, personaje si premii, pana la impactul pe care l-a avut in lumea serialelor TV.

Descrierea Filmului

Contextul Istoric

Serialul se bazeaza pe orasul Deadwood, South Dakota, un oras care a proliferat in timpul goanei dupa aur din secolul 19. Milch a realizat o minunata cercetare istorica pentru a reconstitui cu exactitate atmosfera si personajele din acea perioada.

Story-ul

Deadwood urmareste evolutia orasului omonim de-a lungul a trei sezoane, de la o asezare fara lege, unde se comiteau crime fara ca nimeni sa plateasca pentru ele, pana la un oras in plina dezvoltare. Acesta este povestea crearii civilizatiei inceata, premisa care face serialul sa aiba un aspect clasic.

Personajele

Serialul se axeaza pe personajele din orasul Deadwood, in special pe Al Swearengen (interpretat de Ian McShane), proprietarul unei case de bordel si al unui bar notoriu, si Seth Bullock (interpretat de Timothy Olyphant), un fost serif care se muta in oras pentru a-si deschide afacerea cu o feronerie. Desi acestia au interese diferite, acestia lucreaza impreuna si se ciocnesc frecvent, ceea ce duce la constituirii unei relatii complexe si interesant a urmari pe ecran. Alte personaje centrale sunt Cy Tolliver (interpretat de Powers Boothe), Sol Star (interpretat de John Hawkes), Trixi (interpretat de Paula Malcomson) si Calamity Jane (interpretat de Robin Weigert).

## Lista Personaje Principale

1. Al Swearengen (McShane)
2. Seth Bullock (Olyphant)
3. Molly Parker (Alma Garret)
4. Sol Star (Hawkes)
5. Cy Tolliver (Boothe)
6. Trixi (Malcomson)
7. Calamity Jane (Weigert)
8. E.B. Farnum (William Sanderson)
9. Doc Cochran (Brad Dourif)
10. Charlie Utter (Dayton Callie)
11. George Hearst (Gerald McRaney)
12. Johnny Burns (Sean Bridgers)

Regizorul si Scenaristul: David Milch

Eminentul creator David Milch, laureat al Premiului Emmy pentru munca sa in serialul „NYPD Blue”, este mintea din spatele acestui extraordinar serial. Regizorul au anumite episoade ale Deadwood, cum ar fii Walter Hill (care a regizat primul episod, „Deadwood”), Ed Bianchi, Alan Taylor, si Daniel Minahan.

Milch este cunoscut pentru abilitatea sa de a crea dialoguri realiste, dar sofisticate, si pentru complexitatea povestirii interesante. In Deadwood, el combina aceste calitati pentru a crea un serial care a captivat o multime de telespectatori si critici.

### Link-uri Rapide Regizori Deadwood

1. [Walter Hill](https://www.imdb.com/name/nm0001353/)
2. [Ed Bianchi](https://www.imdb.com/name/nm0080173/)
3. [Alan Taylor](https://www.imdb.com/name/nm0851930/)
4. [Daniel Minahan](https://www.imdb.com/name/nm0590323/)

Premiul Emmy si alte Premii si Nominarii

Deadwood a fost recunoscut cu 8 premii Emmy si multe alte onoruri. Majoritatea premiilor Emmy au fost castigate pentru aspectele tehnice ale productiei, cum ar fi design-ul decorului si costumele.

Anul Premiul Castigatori
2004 Premiul Emmy pentru Un Strat Individual de Excelenta in Designul Costumelor Katherine Jane Bryant
2004 Premiul Emmy pentru Coregrafie Remarcabila Walter Hill
2005 Premiul Emmy pentru Efecte Vizuale Remarcabile pentru o Seria Echipa Efecte Vizuale
2005 Premiul Emmy pentru Mixaj Sunet Remarcabil pentru o Seria Michael P. Clark si Bill Jackson
2007 Premiul Emmy pentru Designul Productional Remarcabil pentru o Camera de Epoca intr-o Seria One Echipa Design Productional
Si multe altele

Deadwood: Un impct semnificativ in lumea serialelor TV

Deadwood a facut parte din redefinirea noului val al televiziunii in secolul 21. Odata cu seriale aclamate de critici, precum [Sopranos], Deadwood a marcat o schimbare in paradigma serialelor TV, trecand de la episoade nelegate unul cu altul la o poveste complicata si pe termen lung.

In ciuda slujbei premature in 2006, urmare a problemelor de buget, serialul a continuat sa se bucure de un cult urmarit, iar fanii serieni i-au dorit mereu o incheiere. Dorinta a fost exaudata in 2019, cu filmul [Deadwood: The Movie], care evidentiaza destinul personajelor din oras dupa o perioada de 10 ani.

Serialul Deadwood se poate lauda cu o multime de fans si critici adunati de-a lungul timpului, datorita atmosferei unice, a personajelor puternice, si a povestirii asemanatoare cu un roman excelent scris. Trecand dincolo de premiile castigate, Deadwood merita sa fie cunoscut mai ales pentru contributii semnificative aduse universului serialelor TV.