Wagner Moura: Actor Talentat

Wagner Moura: Actor Talentat

Wagner Moura este un actor brazilian deosebit de talentat si apreciat in intreaga lume datorita interpretarilor sale memorabile in filme si seriale de televiziune. Acesta s-a nascut pe data de 27 iunie 1976, in Salvador, Brazilia si a inceput sa joace in teatru inca din adolescenta. Astazi, Wagner Moura este recunoscut pentru cariera sa stralucitoare in industria cinematografica si pentru impactul sau in cultura pop. In acest articol, vom explora viata francezelor, filmele in care a jucat si multe alte aspecte interesante ale sale.

Wagner Moura s-a nascut pe 27 iunie 1976 in Salvador, Brazilia. Tatal sau, Alderiva Moura, a fost un muncitor metalurgic, iar mama sa, Aldomoura, era casnica. A crescut intr-o familie de clasa muncitoare, alaturi de doi frati, Maria Laura si Lazaro.

Moura a absolvit facultatea de jurnalism, insa in timpul studiilor a incercat teatrul pentru prima data si s-a decis sa se axeze pe actoria. Astfel, a participat la cursuri de teatru si a incercat sa se specializeze si in engleza pentru a-si extinde orizonturile si oportunitatile in lumea filmului. Acesta a fost primul pas pe calea de a deveni un actor de succes.

Cariera

Wagner Moura a inceput cariera sa de actor la sfarsitul anilor ’90, in Brazilia, cu roluri in filme si telenovele locale. A devenit cunoscut in Brazilia, datorita interpretarii sale remarcabile in filmul „Carandiru“ (2003), care a fost o ecranizare dupa o carte despre viata dintr-o inchisoare.

Rolurile care au consacrat-o

Cariera sa a intalnit apogeul prin rolul capitanului (mai tarziu colonel) Roberto Nascimento in controversatul film brazilian „Tropa de Elite“ (2007) si in sequel-ul sau „Tropa de Elite 2: Enemy Within“ (2010). Aceste roluri i-au oferit lui Moura o vizibilitate internationala si a fost distribuit in filme precum „Elysium“ (2013), alaturi de Matt Damon si Jodie Foster.

Unul dintre cele mai memorabile roluri ale lui Moura este Pablo Escobar, in popularul serial Netflix „Narcos“ (2015-2017). Interprearea sa a fost deosebit de apreciata de critici si i-a adus mai multa notorietate la nivel international.

Alte filme si colaborari importante

In timpul carierei sale, Wagner Moura a aparut in numeroase filme, atat in Brazilia, cat si in strainatate. Printre cele mai apreciate filme in care a jucat se numara:

  1. Carandiru (2003)
  2. The Lower City (2005)
  3. Elite Squad (2007)
  4. Elite Squad: The Enemy Within (2010)
  5. Elysium (2013)
  6. The Magnificent Seven (2016)
  7. Sergio (2020)

Avere si recunoastere

In prezent, Wagner Moura are o avere estimata la aproximativ 10 milioane de dolari. Acesta s-a bucurat de numeroase premii si nominalizari pentru munca sa in industria cinematografica, printre care se numara doua nominalizari la Premiile Globo de Ouro in categoria „Cel mai bun actor de film“. In plus, Moura a primit cateva premii internationale pentru rolurile sale, cum ar fi Torino Film Festival si Montreal World Film Festival).

Viata personala

Wagner Moura este casatorit cu Sandra Delgado, o jurnalista si fotografa braziliana. Cei doi au trei copii impreuna: Bem (nascut in 2006), Salvador (nascut in 2010) si Jose (nascut in 2012). Familia locuieste in Sao Paulo, Brazilia, iar Moura se descrie ca fiind o persoana foarte familiala si dedicata vietii de tata si sot.

Concluzie

Wagner Moura este un actor talentat, care a reusit sa cucereasca atat industria cinematografica braziliana, cat si pe cea internationala. Rolurile sale memorabile si carisma sa incontestabila l-au transformat intr-o adevarata legenda vie a filmului si un simbol al culturii pop. Wagner Moura va ramane fara indoiala in istoria filmului ca unul dintre cei mai talentati si apreciati actori ai timpului sau.