Top seriale coreene pe Netflix

Top seriale coreene pe Netflix

Filmele si serialele coreene si-au castigat un loc special in inimile amatorilor de divertisment in intreaga lume. Genul de dragoste si dramele istorice inspirate din folclorul coreean au atras multi telespectatori dornici sa savureze o poveste de succes intr-un mod creativ si captivant. Iata un top al serialelor coreene, disponibile pe Netflix, care au atras publicul cu povesti puternice si interesante.

 1. Crash Landing on You

  Crash Landing on You este un serial de dragoste cu elemente de comedie si drama. Protagonistii, Yoon Se-Ri, o mostenitoare sud-coreeana si Ri Jeong-Hyeok, un ofiter nord-coreean, se intalnesc atunci cand Se-Ri ajunge accidental in Coreea de Nord in urma unui accident de parapanta. Povestea lor de iubire dezvaluie diferitele aspecte ale vietii in cele doua Corei si accentueaza o umanitate comuna, care rastoarna prejudecatile si stereotipurile. Vezi serialul aici

 2. Itaewon Class

  Itaewon Class se axeaza pe povestea lui Park Sae-Ro-Yi, care isi deschide un bar-restaurant in Itaewon pentru a se razbuna pe familia care i-a distrus viata. Serialul exploreaza teme precum determinarea, lupta pentru justitie si prietenia. Cu un amestec de drama si comedie, serialul are un mesaj profund despre a nu lasa greutatile trecutului sa-ti controleze viitorul. 

 3. Kingdom

  Tara lui Kingdom este la inceputul secolului al XVIII-lea, in timpul istoriei coreei Joseon. Preocupat de bolile si mostenirea, Printul Lee Chang porneste intr-o calatorie pentru a investiga o boala misterioasa care poate distruge nu doar poporul, ci si monarhia pe care o serveste cu devotament. Serialul combina elemente ale genului horror cu drama istorica si actiune. Ceea ce rezulta este un serial de televiziune extrem de captivant si inteligent, care nu se va demoda curand. Vezi serialul aici

 4. Start-Up

  Start-Up urmareste povestea a trei tineri antreprenori care isi urmeaza visurile de a deveni cei de la Silicon Valley in Coreea de Sud. Serialul reuseste sa puna in lumina problemele cu care se confrunta noii antreprenori in zilele noastre, precum si turbulentele emotionale si provocarile personale pe care le intampina in timp ce isi construiesc companiile de la zero. 

 5. Stranger

  La baza sa, seria Stranger este o drama politista si un thriller de justitie, dar, in acelasi timp, exploreaza aspecte ale vietii umane si a complexitatii personajelor. Protagonistii, procurorul Hwang Si-Mok si politista Han Yeo-Jin, colaboreaza pentru a dezvalui un caz de coruptie si crima. Serialul este deosebit prin ritmul sau alert de actiune si prin introspectiile personajelor. 

 6. Love Alarm

  Love Alarm este un serial care exploreaza o idee inovatoare: o aplicatie care le arata oamenilor cand cineva de aproape se indragosteste de ei. Povestea se invarte in jurul unui triunghi amoros, in contextul societatii supuse dependentei de tehnologie. Oare dragostea poate fi adevarata si cinstita intr-o lume in care relatiile virtuale sunt atat de omniprezente? Serialul combina elemente dramatice si romantice cu o analiza asupra impactului tehnologiei asupra relatiilor interumane. Vezi serialul aici

In timp ce am clasat aceste seriale in topul nostru, trebuie mentionat ca oferta de seriale coreene pe Netflix este in continua crestere. Pasiunea pentru serialele coreene a devenit un fenomen global, iar productiile din Coreea de Sud continua sa atraga milioane de persoane spre dulcele-amarui al dramei coreene. Asadar, lista de mai sus nu este definitiva; insa, speram ca aceste exemple de seriale va vor inspira sa explorati si sa va bucurati de o experienta cinematografica deosebita.