Friends (1994–2004)

Friends: Unul dintre cele mai de succes seriale TV

Friends este unul dintre cele mai populare si iubite seriale de televiziune din toate timpurile. Acest sitcom american, creat de David Crane si Marta Kauffman, a fost produs de Bright/Kauffman/Crane Productions si a fost difuzat pentru prima data pe 22 septembrie 1994 pe canalul NBC. Seria originala a durat impreuna cu 10 sezoane si 236 de episoade, pana pe 6 mai 2004, transformandu-se intr-un adevarat fenomen global in acea perioada.

Fara alte introduceri, sa aruncam o privire mai atenta la toate detaliile interesante despre acest minunat serial TV!

Distributia principala si personajele lor – „Cei sase prieteni”

Friends prezinta povestea a sase prieteni tineri care locuiesc in Manhattan, New York. Acestia sunt:

  1. Jennifer Aniston – interpretandu-l peRachel Green, o femeie care a fugit de nunta ei si a devenit chelnerita, apoi ajunge sa lucreze in domeniul modei.
  2. Courteney Cox – in rolul lui Monica Geller, sora lui Ross, un chef obsesiv-compulsiv care se maturizeaza si se casatoreste cu Chandler.
  3. Lisa Kudrow – jucandu-l pe Phoebe Buffay, o muziciana excentrica cu un trecut intunecat, pe care se contribuie sa-l lamureasca de-a lungul seriei.
  4. Matt LeBlanc – stand alaturi de_Joey Tribbiani_, un actor amuzant si cam excentric, dar cu o inima mare.
  5. Matthew Perry – in rolul lui Chandler Bing, un om sarcastic si plin de umor cu probleme de angajament, care ajunge sa se indragosteasca de Monica.
  6. David Schwimmer – in partea deRoss Geller, fratele lui Monica, un paleontolog care se casatoreste si divorteaza de trei ori de-a lungul seriei.

Regia si scrierea

Seria Friends a fost apoi regizata de mai multi regizori de-a lungul celor zece sezoane. Insa, cele mai multe episoade au fost regizate de James Burrows (15 episoade) si Kevin S. Bright (54 episoade). Alti regizori notabili din serie includ pe Michael Lembeck, Gail Mancuso, Pamela Fryman, etc.

Seria a fost scrisa in principal de creatorii sai, David Crane si Marta Kauffman, impreuna cu Michael Borkow, Michael Curtis, Seth Kurland, Ira Ungerleider si, in co-autorat cu un raf de alti autor colaboratori.

Stilul si structura seriilor

Episoadele seriei Friends sunt structurate astfel incat sa prezinte diverse povestioare care implica personajele principale. In timp ce personajele se confrunta cu diferite probleme amuzante, comice sau dramatice, spectatorii pot sa experimenteze insotirea lor de sase prieteni si sa se bucure de momentele lor fericite.

Premii si recunoastere

Pe parcursul celor sapte ani de seriale_TV, Friends a reusit sa obtina o recunoastere impresionanta in industria divertismentului si sa castige sase premii Emmy, inclusiv cel pentru cel mai bun (https://en.wikipedia.org/wiki/Friends#Awards_and_nominations)_(la categoria sitcom) in 2002, pentru cel mai bun rol in satsa (pentru Jennifer Aniston) in 2002 si pentru cel mai bun Actrse in rol secundar (pentru Lisa Kudrow) in 1998.

Impactul Friends in cultura si divertismentul pop

Friends a avut un impact enorm in cultura pop si in industria divertismentului in toata lumea dezechilibrata. Serialul a fost difuzat in mai multe zeci de tari si a fost tradus in mai multe limbi, inclusiv printre altele franceza, germana, italiana, spaniola, portugheza, japonice, coreeana si chineza.

Multi dintre actorii si creatiasi s-au declarat multumiti si frustrati ca in perioada serialelor au devenit „superveghete de personajele lor”, dar si-au recunoscut contributia in cariera lor si in viata lor personala.

In prezent, Friends continua sa fie de aur pentru noua generatie de telespectatori si fanii loiali care ii iubesc pe prietenii nostri draguti si aventurile lor comice.

Mostenirea Friends: Seria eterna

Concluzionand, putem afirma astfel ca Friends este unul dintre cele mai de succes si iubite seriouri_TV din toate timpurile. Cu un numar impresionant de premii Emmy si alte premii, o distributie exceptionala si povestiri captivante, seria a capatat un statut cult in randul fanilor sai din intreaga lume.

Putem, in acelasi timp, sa credem ca aceasta draga _”trupa de prieteni sigur” isi va pastra statutul de serie eterna in inimile noastre. Ce ne ramane sa facem este sa ne revedem acele episoade_fara timp, sa radem cu ei, sa ne intristam impreuna, dar mai presus de toate, sa ne bucuram de compania lor minunata in acele clipe frumoase pe care le impartasim cu ei.