Top Filme Biografice Pe Netflix

Top filme Biografice pe Netflix

Iubitorii de filme stiu ca acest mediu de divertisment include si cele mai influente filme biografice lansate vreodata. Acestea sunt rareori ratate si de cele mai multe ori prezinta evenimente si indivizi faimosi, prin prisma vietilor lor. Astfel, prezentam topul celor mai bune filme biografice disponibile pe Netflix, ce merita din plin vizionate.

Top Filme Biografice Pe Netflix

Netflix ofera o selectie larga de filme biografice, incluzand mii de titluri pentru doritorii de aventuri, emotii si amuzament. Lista noastra include unele filme ce merita cel mai mult vazute, din categoria celor biografice.

The Social Network

The Social Network, produs si regizat de David Fincher si scris de Aaron Sorkin, spune povestea lui Mark Zuckerberg ce a pus bazele retelei de socializare Facebook. Filmul se bazeaza substantive pe faimosul proces intentat protagonistului si reflecta viata sa extraordinar de turbulenta inainte si dupa aparitia retelei de socializare.

Dallas Buyers Club

Dallas Buyer’s Club este un film biografic,regizat de Jean-Marc Vallee, ce ne prezinta povestea lui Ron Woodroof, ce devine broker farmaceutic non-autorizat pentru oamenii ce se confrunta cu HIV/SIDA. Acesta trebuia sa aiba un tratament medical legal care sa ii prelungeasca viata, iar produsul sau, gandit si pus pe picioare printr-un efort titanic, l-a ajutat sa-i trateze pe ceilalti bolnavi.

Rocketman

Rocketman, regizat de Dexter Fletcher, e bazat pe viata cantaretului Elton John. Versatil si plin de emotie, acest film este mai mult decat o poveste biografica si un biopic, oferind spectatorilor o mare experienta prin lumea vietii muzicale a artistului.

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody, regizat de Bryan Singer, spune povestea formarii grupului britanic de rock, Queen, si a solistului Freddie Mercury. Bazat pe fapte bogate in emotii, acesta ofera un sentiment realistic de traiul marilor vedete ale lumii muzicale.

Schindler’s List

Schindler’s List, regizat de Steven Spielberg, aduce pe ecran povestea lui Oskar Schindler, un om de afaceri ce a rescris destinul a peste 1100 evrei, cu riscul vietii sale si al afacerilor sale. Intr-un stil epigramatic, filmul surprinde furia si drama Holocaustului, precum si povestea eroica a lui Schindler.

Catch Me If You Can

Catch Me if You Can este un film biografic regizat de Steven Spielberg, bazat pe viata adevaratului Frank Abagnale Jr., un escroc legendar care a reusit sa pacaleasca autoritatile din toata lumea si sa scape cu mai mult de un milion de dolari in buzunar. Filmul surprinde drama vietii lui Frank Abagnale Jr., atat de bine evocata de catre Tom Hanks si Leonardo DiCaprio, elibereaza un sentiment de aventura si aduce un mesaj incoraiuitor privind puterea omului de a-si schimba soarta.

The Blind Side

The Blind Side, regizat de John Lee Hancock, prezinta povestea lui Michael Oher, un tanar ce provine dintr-o familie disunctionala ce fusese pus in grija unei familii bune, in cazul sau incununata de succes. Filmul surprinde relatia dintre Michael si Leigh Anne, si, prin modul in care acestia sunt legati, Michael isi redescopera sensul vietii.

First Man

First Man, regizat de Damien Chazelle, prezinta povestea pilotului Niel Armstrong si a primului pas al omenirii pe Luna. Acest film de epoca, plin de culoare si de emotie, spune povestea evolutiei lui Armstrong, despre posesia lui catre zbor si visul sau de a calatori in spatiu.

Concluzie

Fie ca te pregatesti pentru o seara incetata sau ai nevoie de o revigorare sufleteasca, filmele noastre biografice recomandate iti aduc momentele mai frumoase ale vietilor unor lideri si personalitati notable, prin prisma pasiunilor lor si a luptei lor. Din studioul sau din confortul casei, cu ajutorul Netflix, poti viziona aceste filme biografice inspiratoare, ne gandind, „Daca ei au putut, de ce nu si noi?”.