Millie Bobby Brown: De la Stranger Things la marele ecran

Millie Bobby Brown: De la Stranger Things la marele ecran

Millie Bobby Brown este unul dintre cei mai promitatori tineri actori de la Hollywood. Ea este cunoscuta in principal pentru rolul sau emblematic in serialul de televiziune „Stranger Things”, dar si pentru aparitiile sale in filme de mare succes. In acest articol, vom detalia parcursul remarcabil al acestui tanar talent si cele mai importante realizari ale carierei sale pana in prezent.

Millie Bobby Brown s-a nascut pe 19 februarie 2004, la Marbella, o localitate turistica din Spania. Millie este cel de-al doilea copil al parintilor sai britanici, Kelly si Robert Brown, si are trei frati. Dupa ce a petrecut cativa ani in Spania, familia Brown s-a mutat in Bournemouth (Anglia) si apoi in SUA.

Cariera actoriceasca

Primele roluri si debutul in Stranger Things

Millie si-a inceput cariera de actrita la o varsta frageda, jucand in seriale de televiziune precum „Once Upon a Time in Wonderland”, si „NCIS”. Cu toate acestea, rolul care i-a adus faima si recunoasterea a venit abia in 2016, cand a fost distribuita in rolul lui Eleven in serialul de succes produs de Netflix, „Stranger Things.” Seria, un amestec de horror, sci-fi si drama, a fost foarte apreciata de critici si de publicul de toate varstele.

Rolul lui Eleven, o fata tanara cu abilitati psihice extraordinare, a pus-o pe Millie in centrul atentiei si i-a adus numeroase premii si nominalizari. Performanta sa deosebita a fost remarcata in special in scenele emotionale si a contribuit in mod semnificativ la atmosfera de mister si frica ce defineste serialul.

Ascensiunea spre Hollywood si colaborarile cinematografice

Datorita succesului urias al serialului „Stranger Things”, Millie Bobby Brown a inceput sa apara in numeroase filme si proiecte de televiziune. Ea a fost aleasa pentru a juca in filmul SF de actiune „Godzilla: King of the Monsters” (2019), si in continuarea acestuia din 2021, „Godzilla vs. Kong.” Aceste roluri au marcat trecerea sa la filme cu buget mare si au demonstrat abilitatea ei de a se adapta cu succes la genuri diferite de film.

Alte activitati si initiative

Pe langa cariera ei actoriceasca, Millie Bobby Brown este activ implicata in campanii de sensibilizare si sprijinire a copiilor si a tinerilor. Ea este Ambasador Goodwill pentru UNICEF si colaboreaza cu numeroase organizatii de caritate pentru a imbunatati viata celor mai putin norocosi.

Avere si Premieri

In ceea ce priveste veniturile sale, Millie Bobby Brown se situeaza printre cei mai bine platiti tineri actori de la Hollywood. Conform unor surse, ea castiga in jur de 250.000 de dolari pentru fiecare episod din „Stranger Things.” Averea ei este evaluata la aproximativ 10 – 12 milioane de dolari.

Millie a castigat si o serie de premii si nominalizari de-a lungul carierei sale. Cele mai cunoscute includ premiul Screen Actors Guild pentru Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series (2017, 2018) pentru „Stranger Things”, nominalizarea la Emmy Awards pentru Outstanding Supporting Actress in a Drama Series (2016 si 2018) si premiul Saturn Award pentru Best Performance by a Younger Actor in a Television Series (2017).

Relatii si viata personala

In ceea ce priveste viata personala, Millie Bobby Brown a fost legata de nume precum cantaretului Jacob Sartorius si Romeo Beckham, fiul celebrelor Victoria si David Beckham, cu toate ca nu s-au confirmat niciodata aceste zvonuri.

Filmografie

Iata cateva dintre filmele si serialele de televiziune cele mai cunoscute in care Millie Bobby Brown a aparut:

  1. Stranger Things (2016 – prezent)
  2. Once Upon a Time in Wonderland (2013)
  3. Grey’s Anatomy (2015)
  4. Intruders (2014)
  5. Godzilla: King of the Monsters (2019)
  6. Godzilla vs Kong (2021)

Familia si viata personace

Familia lui Millie Bobby Brown este una dintre principalele surse de sprijin pentru ea in acest domeniu atat de competitiv si de dificil. Parintii sai, Kelly si Robert Brown, o incurajeaza sa-si urmeze visurile si s-au mutat in SUA pentru a-i oferi mai multe oportunitati in domeniul filmului si televiziunii.

In concluzie, cariera lui Millie Bobby Brown este intr-o continua ascensiune si nu este deloc greu de imaginat ca ea va fi o prezenta activa in arta actoriceasca de ani de zile de acum inainte. Cu o varietate de roluri remarcabile deja la activ si cu o serie de proiecte interesante in viitor, Millie Bobby Brown este fara indoiala o actrita de care sa ne amintim.