Steve Carell: Cariera și interpretările remarcabile ale actorului

Steve Carell: Cariera si interpretarile remarcabile ale actorului

 • Biografie
 • Cariera
 • Relatii
 • Viata personala si familie
 • Avere
 • Premii si realizari
 • Filme celebre si roluri remarcabile

**Biografia lui Steve Carell**

Steve Carell, pe numele sau complet, Steven John Carell, s-a nascut pe 16 august 1962, in Emerson, Massachusetts, SUA. Parintii sai sunt Harriett Theresa si Edwin A. Carell, iar Steve are trei frati mai mari. A terminat liceul in 1980 si a absolvit Universitatea Denison din Ohio in 1984, cu o diploma in istorie si teatru.

**Cariera lui Steve Carell**

Dupa absolvirea facultatii, Steve Carell a invatat si a jucat la o companie de teatru dintr-un liceu din Massachusetts. Ulterior, a devenit membru al trupei de teatru The Second City din Chicago, unde a cunoscut-o pe viitoarea sa sotie, Nancy Walls. A urmat o serie de aparitii in emisiuni de televiziune si in reclame, insa primul rol notabil a venit in 1997 in „Over the Top”, unde a jucat in doua episoade.

De-a lungul carierei, Steve Carell a avut parte de o ascensiune constanta, devenind cunoscut publicului larg mai intai prin aparitii in emisiunile „The Dana Carvey Show” si „The Daily Show with Jon Stewart”. Insa rolul care i-a adus adevarata faima a fost cel al lui Michael Scott in serialul de comedie „The Office”. Alte aparitii notabile in seriale de televiziune ii includ roluri in „Watching Ellie”, „Web Therapy” si „Angie Tribeca”.

In ceea ce priveste cariera sa cinematografica, rolul care l-a propulsat ca actor de film a fost cel din comedia „Bruce Almighty” (2003), alaturi de Jim Carrey. Dupa acest succes, au urmat roluri in filme precum „Anchorman: The Legend of Ron Burgundy” (2004), „The 40-Year-Old Virgin” (2005), „Evan Almighty” (2007), „Despicable Me” (2010) si „Crazy,Stupid, Love” (2011).

**Relatiile lui Steve Carell**

Steve Carell este casatorit cu Nancy Walls, o actrita si scenarista americana, din 1995, iar impreuna au doi copii, o fata si un baiat. Cuplul s-a intalnit pentru prima oara in cadrul trupei The Second City din Chicago, unde amandoi erau membrii. De-a lungul anilor, cei doi au avut si cateva colaborari profesionale, precum in serialul „The Office” si in filmul „The 40-Year-Old Virgin”.

**Viata personala si familie**

Steve Carell este un om de familie dedicat, care incearca sa imbine intr-un mod armonios viata profesionala cu cea personala. S-a mutat impreuna cu familia sa in Los Angeles pentru a-si urma cariera cinematografica, dar familia locuieste si in Marshfield, Massachusetts, unde Steve si Nancy detin un magazin general numit Marshfield Hills General Store, pe care l-au cumparat in 2009.

**Averea lui Steve Carell**

Averea lui Steve Carell este estimata la aproximativ 80 milioane de dolari. Sursa principala de venit provine din cariera sa actoriceasca, dar si-a imbogatit veniturile si prin activitatea sa de scenarist si producator.

**Premii si realizari**

De-a lungul carierei sale, Steve Carell a castigat si a fost nominalizat la numeroase premii si distinctii. Printre cele mai notabile premii se numara un Glob de Aur pentru cel mai bun actor intr-un serial de comedie sau musical in 2006, pentru rolul sau in „The Office”, si o nominalizare la Oscar in 2014 pentru cel mai bun actor in rol principal, pentru interpretarea sa din filmul biografic „Foxcatcher”.

**Filme celebre si roluri remarcabile**

 1. „Bruce Almighty” (2003) – rolul Evan Baxter
 2. „Anchorman: The Legend of Ron Burgundy” (2004) – rolul Brick Tamland
 3. „The 40-Year-Old Virgin” (2005) – rolul Andy Stitzer
 4. „Little Miss Sunshine” (2006) – rolul Frank Ginsberg
 5. „Evan Almighty” (2007) – rolul Evan Baxter
 6. „Dan in Real Life” (2007) – rolul Dan Burns
 7. „Despicable Me” (2010) – vocea personajului Gru
 8. „Crazy, Stupid, Love” (2011) – rolul Cal Weaver
 9. „The Big Short” (2015) – rolul Mark Baum
 10. „Foxcatcher” (2014) – rolul John Eleuthere du Pont

Steve Carell este un actor care a reusit sa se impuna nu numai in lumea comediei, ci si in genurile dramei si biografice datorita interpretarilor sale remarcabile. Cu o cariera de peste doua decenii in cinematografie si televiziune, Steve Carell isi cucereste in continuare publicul cu rolurile sale carismatice si memorabile.