Hans Zimmer: Cariera și creațiile muzicale ale celebrului compozitor

Hans Zimmer: Cariera si creatiile muzicale ale celebrului compozitor

Cuprins

 1. Biografie
 2. Avere
 3. Relatii
 4. Premii
 5. Cariera
 6. Viata Personala
 7. Familie
 8. Filmele in care a compus muzica

Biografie

Hans Zimmer s-a nascut la Frankfurt am Main, Germania, pe 12 septembrie 1957. Cu toate ca inca din copilarie a fost atras de muzica, nu a primit o educatie muzicala formala, invatand sa cante la pian si la alte instrumente in mod autodidact. La varsta de 15 ani, s-a mutat in Anglia si a inceput sa colaboreze cu diverse trupe si proiecte muzicale. In anii ’80, si-a inceput cariera de compozitor de muzica de film si, de atunci, a cucerit publicul si criticile din intreaga lume cu creatiile sale.

Avere

Hans Zimmer este unul dintre cei mai bine platiti compozitori de muzica de film, avand o avere estimata la aproximativ 200 de milioane de dolari. Banii provin in mare parte din colaborarile sale cu producatori de filme de succes si din vanzarile de albume pe care a compus coloanele sonore.

Relatii

Hans Zimmer a fost casatorit de doua ori. Prima sotie a fost Suzanne Zimmer, cu care are trei copii. Dupa divort, s-a casatorit in 2009 cu Nancy Bradley Drew si cei doi au impreuna o fetita.

Premii

De-a lungul carierei sale prolifice, Hans Zimmer a primit numeroase premii si nominalizari pentru munca sa in creatii muzicale. A castigat un premiu Oscar pentru cea mai buna coloana sonora in 1995 cu filmul „The Lion King”, precum si doua Globuri de Aur, un BAFTA, trei Premii Grammy si un Tony. A fost, de asemenea, nominalizat la premiile Oscar de paisprezece ori.

Cariera

Cariera lui Hans Zimmer a inceput in anii ’80 cand a fost solicitat sa compuna muzica pentru documentare si reclame in afara colaborarilor sale cu trupele din Marea Britanie. Primul sau succes major a venit in 1988, cu „Rain Man”, un film pentru care a compus o coloana sonora remarcabila si evocativa. De atunci, Hans Zimmer a creat muzica pentru zeci de filme de succes si este considerat unul dintre cei mai mari compozitori de muzica de film din toate timpurile.

 • Dincolo de lucrarile sale in cinematografie, Hans Zimmer a compus muzica pentru jocuri video, spectacole live si alte evenimente majore.

Viata personala

In ciuda succesului sau in industria filmului, Hans Zimmer prefera sa ramana discret in ceea ce priveste viata sa personala. Este casatorit si locuieste in Los Angeles, California si-i place sa petreaca timp cu familia sa. Ocazional, acesta sustine proiecte caritabile si edificationale pe tema muzicii.

Familie

Hans Zimmer provine dintr-o familie germana de profesionisti. Tatal sau a fost inginer, iar mama sa a fost pianista. De-a lungul timpului, Hans Zimmer a spus ca mama sa a fost cea care i-a cultivat dragostea pentru muzica si i-a permis sa exploreze libertatea creativa prin intermediul muzicii.

Filmele in care a compus muzica

 • Hans Zimmer a compus muzica pentru mai mult de 150 de filme, iar stilul sau inovator este cunoscut in intreaga lume.

Lista urmatoare prezinta unele dintre cele mai cunoscute si apreciate creatii ale sale:

 1. „Rain Man” (1988)
 2. „Driving Miss Daisy” (1989)
 3. „Thelma & Louise” (1991)
 4. „A League of Their Own” (1992)
 5. „The Lion King” (1994)
 6. „Crimson Tide” (1995)
 7. „The Rock” (1996)
 8. „Gladiator” (2000)
 9. „Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” (2003)
 10. „The Dark Knight” (2008)
 11. „Inception” (2010)
 12. „Interstellar” (2014)
 13. „Dunkirk” (2017)

Cariera si creatiile muzicale ale lui Hans Zimmer continua sa fascineze si sa inspire generatii intregi de compozitori si iubitori de muzica. Cu o cariera prolifa in cinematografie si numeroase premii pe parcurs, Hans Zimmer ramane un nume de referinta in industria componistilor de muzica de film.