Meryl Streep: Cariera și interpretările remarcabile ale actriței

Meryl Streep: Cariera si interpretarile remarcabile ale actritei

Meryl Streep, al carui nume complet este Mary Louise Streep, este una dintre cele mai talentate si apreciate actrite din lume. Ea a incantat publicul de-a lungul carierei sale de peste patru decenii prin aparitii formidabile, si a dobandit totodata si numeroase premii si realizari. In acest articol, vom explora viata, familia, cariera si averea lui Meryl Streep, precum si premiile cu care a fost recunoscuta pentru talentul sau incontestabil.

Meryl Streep s-a nascut pe 22 iunie 1949, in Summit, New Jersey, SUA. Parintii ei, Mary Wolf si Harry Streep, erau ambii implicati in domeniul artelor, mama sa fiind artista, iar tatal sau angajat in industria farmaceutica si muzician in timpul sau liber.

Streep a absolvit liceul Bernards High School in 1967, unde si-a inceput pasiunea pentru actoriatie, participand la piese de teatru si ajungand sa fie aleasa drept regina balului de absolvire. De asemenea, a ajuns la Yale University unde a obtinut o diploma de licenta in teatru in 1971 si a continuat sa obtina un Master in Arte la Yale School of Drama in 1975.

Averea lui Meryl Streep

Meryl Streep detine o avere estimata la aproximativ 90 de milioane de dolari, conform Celebrity Net Worth. Evident, aceste venituri provin in principal din cariera ei de actrita de succes, atat in teatru, cat si in film.

Relatii si viata personala

Streep a fost casatorita cu artistul Don Gummer din septembrie 1978 si au impreuna patru copii: Henry, Mamie, Grace si Louisa. Prin acest mariaj de lunga durata si angajamentul fata de familie, Meryl Streep a demonstrat ca poate gestiona un echilibru intre viata sa personala si cea profesionala.

Premii si realizari

Meryl Streep detine un numar impresionant de premii si nominalizari pentru munca ei in actorie, majoritatea premierei fiind pentru rolurile sale principale sau secundare in filme. In 1989, Streep a fost onorata cu premiul Donostia Lifetime Achievement la San Sebastian International Film Festival pentru realizarile sale in industria cinematografica.

Meryl Streep este, de asemenea, cea mai nominalizata actrita la Premiile Oscar, cu un total de 21 de nominalizari. Ea a castigat trei premii Oscar:

 • 1980 – Cel mai bun rol principal feminin in „Kramer vs. Kramer”
 • 1983 – Cel mai bun rol principal feminin in „Sophie’s Choice”
 • 2012 – Cel mai bun rol principal feminin in „The Iron Lady”

Cariera si filme remarcabile

Cariera lui Meryl Streep isi are inceputurile pe plan profesional in teatru, in New York, la inceputul anilor ’70. Ea a avut un succes imediat pe scena de teatru, debutand in piesa „Trelawny of the Wells” in 1975.

In anul 1977, Streep a debutat in filmul „Julia”, iar succesul sau in film a continuat sa creasca odata cu aparitia in filmul „The Deer Hunter” in 1978, pentru care a primit prima sa nominalizare la Premiile Oscar.

De-a lungul carierei sale, Meryl Streep a jucat in numeroase filme iconice si remarcabile, in diverse genuri si registre. Aceasta reuseste sa se adapteze cu usurinta oricarui tip de rol, fapt remarcat si de critici. Lista completa a filmelor sale depaseste cu mult spatiul disponibil pentru acest articol, insa, mentionam pe scurt cateva filme notabile:

 • Kramer vs. Kramer (1979)
 • Sophie’s Choice (1982)
 • Out of Africa (1985)
 • The Bridges of Madison County (1995)
 • The Devil Wears Prada (2006)
 • Mamma Mia! (2008)
 • The Iron Lady (2011)
 • The Post (2017)

Cariera si talentul lui Meryl Streep raman fara precedent in industria filmului de la Hollywood. Cu multiple premii si nominalizari, roluri marcante si un echilibru intre viata personala si profesionala, Meryl Streep este si va ramane o adevarata legenda in lumea cinematografiei.